Jump to content
BulForum.com

Ulead VideoStudio 10 DV to DVD проблем

Evil_Hacker

Recommended Posts

Значи проблема е следния , видеокамерата (panasonic NV-GS37) е свързана през USB-то , и съответно USB driver-а е инсталиран. Идеята е да направя филма от касетата на двд и съответно ползвам опцията на програмата "DV to DVD Wizzard" с опцийте "burn whole tape" и "Capture Format :DVD" , след което при стартиране на "Burn" касетата съответно се превърта до началото и започва да "capture-ва" но процеса спира без никакъв error ;/ 10х предварително :cry

Ами намери. Просто защото видео се сваля през Firewire... ако и така има проблем вероятно е софтуерно.

Значи дясното е DV и излиза от камерата, а лявото влиза във FireWire порта. Продават се такива кабели, но ще ти трябва и карта (~30 лв.), а ако си с по-добро дъно, може да имаш и вграден порт. Но от казаното разбирам, че имаш порт на PC-то, така че си намери само кабел.

• 2 months later...

Аз си купих кабел IEEE 1394 и платка, защото нямам вградена. Монтирах я и PC- то ми я прие като нов хардуер. Обаче не ми засича камерата. Свързвам я и я пускам на PLAY, в ъгъла на LCD-то ми се появява символът DV, но като стартирам програмата (Ulead VideoStudio 9) ми засича WEB камерката, но не и другата. Какво да правя?

edit:

Драйвери, мрайвери, де що имаше всичко качих, в Device Manager платката се появи, но не и камерата. Повредих си нервите вече...

• 2 months later...

От дефектен кабел било. След като смених 3 бр и вече щях да ходя в магазина да си търся правата, защото започнах да мисля, че камерата е дефектна. Както и да е, вече всичко е ок. Сега изникна друг въпрос. Като си обработя сниманото с Ulead VideoStudio и го печа на DVD, не намирам никакъв начин да вградя и датата. Как става това?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...