Evil_Hacker Posted September 15, 2006 Share Posted September 15, 2006 Значи проблема е следния , видеокамерата (panasonic NV-GS37) е свързана през USB-то , и съответно USB driver-а е инсталиран. Идеята е да направя филма от касетата на двд и съответно ползвам опцията на програмата "DV to DVD Wizzard" с опцийте "burn whole tape" и "Capture Format :DVD" , след което при стартиране на "Burn" касетата съответно се превърта до началото и започва да "capture-ва" но процеса спира без никакъв error ;/ 10х предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 15, 2006 Share Posted September 15, 2006 Пробвай не през USB, а FireWire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted September 15, 2006 Author Share Posted September 15, 2006 Пробвай не през USB, а FireWire. Нямам такъв кабел атм Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 15, 2006 Share Posted September 15, 2006 Ами намери. Просто защото видео се сваля през Firewire... ако и така има проблем вероятно е софтуерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted September 15, 2006 Author Share Posted September 15, 2006 Значи кабела който върви с камерата е дясното на това(и от двете страни ), а буксата на пц-то дефакто е лявото. Съществува ли такъв конвъртър ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 15, 2006 Share Posted September 15, 2006 Значи дясното е DV и излиза от камерата, а лявото влиза във FireWire порта. Продават се такива кабели, но ще ти трябва и карта (~30 лв.), а ако си с по-добро дъно, може да имаш и вграден порт. Но от казаното разбирам, че имаш порт на PC-то, така че си намери само кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Аз си купих кабел IEEE 1394 и платка, защото нямам вградена. Монтирах я и PC- то ми я прие като нов хардуер. Обаче не ми засича камерата. Свързвам я и я пускам на PLAY, в ъгъла на LCD-то ми се появява символът DV, но като стартирам програмата (Ulead VideoStudio 9) ми засича WEB камерката, но не и другата. Какво да правя? edit: Драйвери, мрайвери, де що имаше всичко качих, в Device Manager платката се появи, но не и камерата. Повредих си нервите вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 От дефектен кабел било. След като смених 3 бр и вече щях да ходя в магазина да си търся правата, защото започнах да мисля, че камерата е дефектна. Както и да е, вече всичко е ок. Сега изникна друг въпрос. Като си обработя сниманото с Ulead VideoStudio и го печа на DVD, не намирам никакъв начин да вградя и датата. Как става това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.