Jump to content
BulForum.com

За културата на пешеходеца

Stenli

Recommended Posts

Аз като колоездач и чат-пат пешеходец кво да кажа.

Ай, като пешеходец нямам забележки (опазил ме господ за напред). Един път само ми се е случвало да пресека на червено, защото бях много разсеяна.Извиних се на човека, проблеми никви.

Ама ей например снощи един бакшиш .. разделиха ни някви секунди да се блъсне в мене.

По правилник карам в най-дясно. Тоя тръгва да излиза от кафенцата на Лаута преди макдоналдс.

Как излиза, кво прави само той си знае, по едно време се чуват някви бибиткания за него и тоя дава лееко напред пак да се прибира от там,където беше,в тва време аз набивам спирачки.

И се почнахме с него по български. :D

Една кака по околовръстното изкача от няква тракийска уличка с поне 90 км. аз набивам спирачки и тя също.

Накрая цирка беше, като изкара една щанга..

Гаааз на колелото колкото мога.

Е***я в лудата кака, колко и беше да я хвърли тая щанга. Като и видях погледа ми се приходи до тоалетна. :woot :woot

Абе ква култура кво нещо. Никой не спазва нищо. На пешеходна пътека колие спират, само и единствено, когато има полицаи. А шоФЕрите, на бул.Руски с Гладстон, ама постоянно си минават по 2-3 коли на червено.

Иначе следната случка. Деня на съединението 6-ти септември. Пътя до Четвъртак пазара е отбит. Това е отсечката от бул. Руски и "6-ти сепчември" Седят си наще Уважавани полицайчета с ладичката и отбиват движението. Точно на 5 метра от тях се намира пешеходната пътека от страната на улицата на кино Фламинго и аз тръгвам да пресичам, на зелено човече, както си му е реда. Кво пресичане, че то на десен завой никой не спря да му е** майката. А полицаите седят и гледат. Изчаках тъпия сфетофар и предимството ми свърши. Пак чакам, пак зелено човече и тоя път си викам, ся ви е**х майката, ако не спрете, ще спувам да ме чуят тъпите куки. Кофти че тоя път нямаше коли иначе щях да се изпреча директно пред някоя кола. То ва е бахти ужасията. Нестига, че кръстовището е голямо, нестига, че като пешеходец съм с предимство, нестига че има полицай, ами никой, ама никой не спря за да минем(бяхме няколко човека) И това на какво прелича?

Друго - пътувам с един колега за работа. Е не го удобрявам него - всеки ден си минава покрай пешеходците. Я пред тях, я между тях, ама нали тогава, когато те си имат предимство и той трябва да спре. Само се нерви иска всичко да му е, както той си мисли. Кара с 80-90 в града и вика че другите карали зле и ала бала.

Ами като се замисля, те повечето шофьори са такива. Все си мислят че те са прави, че другите са криви и от тва се получават всичките злополуки.

Ами "мадежите" на 60+ всеки ден чета новини в нета, за блъснати такива. Кво друго да кажем? 90% от дъртите не гледат къде пресичат, как пресичат и кво се задава срещу тях. Минават си пък кво ще да става. Е тва кво е?

Не само шофьора няма култура, но и самия пешеходец е същата работа. Според мен, колкото е вината в едните толкова и в другите :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...