tedy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Ненужен спор се заформя. Хора и изисквания и начин на ползване Всякакви. Например доста хора не могат да ПРОУМЕЯТ аджеба закакво му е на Дядомраз примерно 30" монитор с космическа резолюция . Или за какво, по дяволите, могат да послужат 8 GB ram на човек . Кво да говорим.. всеки си има стил на работа, вариации колкото щеш, мога да намеря сума причини и за първия и за втория пример, който дадох. Но защо да убеждавам хората в нещо, което на тях просто не им трябва, ако се ползва примерно само за игри или браузване компа.. Бих обяснявал само на по-близки хора/познати/приятели, макар че ако се познаваме повече, те ще знаят защо примерно ми трябва едно или друго, което за тях е безсмислено.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Дядката е маниак на тема резолюция. Още от едно време помня как лансираше 1600x1200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Дядката е маниак на тема резолюция. Още от едно време помня как лансираше 1600x1200 Още от едно време (говоря за около 94та година) бях на 19" CRT и 1152х864 ми беше леко тясно. Като минах на 18" (да 18, тогава бяха 15, 18 и 19) на 1280х1024 направо се родих - събираха ми се всичките неща. Като си взех 20-ката на 1600х1200 получих душевен оргазъм - няма нужда да скривам никакви неща на Visual Studioto за да видя достатъчно от кода. В момента пак взе да ми става тясно. Който не е работил на подобна резолюция няма представа за какво става въпрос. Верно за ровичкане в страници, гледане на поща, писане на разни документи може и с по-малко (не че не е по-приятно да виждаш повече, но пак става). Обаче стигне ли се до някакви CAD системи или програмиране тогава колкото повече виждаш толкова по-лесно се работи. Питайте сега tedy с неговите 1920х1200 колко голям кеф му е било като мина на тях от 1280х1024. От 19ка на 24ка са ужким само 5 инча обаче много съществена разлика има в това което виждаш. В единия случай за да виждаш достатъчно трябва някои от палитрите с инструменти да са ти скрити и само като ги посочиш да излизат а в другия случай гледаш много неща едновременно и не ти се налага да правиш излишни движения с мишката за да покажеш или скриеш нещо. Отделно сравняване на код колко по-удобно е като имаш повече пространство за да гледаш възможно повече от 2та файла а не да скролираш нагоре-надолу и наляво надясно докато ти се завие свят. Та в светлината на гореописаното КОЛКО ВАЖНО според вас за мен би била разделителната способност и колко важен е процесора след като по-голяма част от работата ми се свежда до текстообработка - писане на разни работи като различни думички се оцветяват в раличен цвят от редактора но общо взето си е текстообработка. Трябва малко повечко памет за разни работи но процесор - Celeron 1.6 върши идеална работа. Изчислителна мощ ми трябва само в 2 изолирани случая: компресиране с WinRAR и работа с абсолютно некадърния PDA emulator - специално за последното може да мина на някой от extreme процесорите че всеки път като ръчкам една такава програма и се нервирам до безобразие. В момента съм с един DELL - 1gb ram, 40gb hdd, и процесор 1.6ghz - ползвам го само ако трябва нещо дребно да пипна - върши ми идеална работа и то защото екрана му е 1400х1050. Не го нося никъде освен при един единствен клиент който е по-особен и за да не се разкарвам по 10 пъти напред назад докато му угодя просто на място при него правя разни козметични промени. Айде стига с тая ОДА ЗА РЕЗОЛЮЦИЯТА (ако изобщо някой ми е изчел въпросния ферман) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Айде стига с тая ОДА ЗА РЕЗОЛЮЦИЯТА (ако изобщо някой ми е изчел въпросния ферман) Има и прочели го Напълно подкрепям за големите резолюции, че и за допълнителните монитори. На лаптопа е 1680х1050 и доста по-добре се работи на него. В смисъл, че като като подредя палитрите с компоненти, другите работи и на домашния комп за кода остават едно прозорче дето се кьора като улав. А на лаптопа ехеее. Колко неща се събират и виждат - друго си е. Аз сега се чудя да си взема по-голям монитор за основен, а 19" да оставя като втори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.