Jump to content
BulForum.com

Софтуер за Video Capture?

``Go0dRich``

Recommended Posts

Здрастии!! :bgrin:

Трябва ми програма за Video Capture. Демек, имам свръзана видео камера SAMSUNG чрез USB към PC-то. Искам да я пусна за записва 24 ЧАСА, като заснема по един кадър на... Например 30 минути. Така ще получа филмче от 48 кадъра, които като пусна със скорост от 24 fps ще получа 2 секунди клип (примерно). Обаче не можах да намеря такъв софтуер. Този който си върви към камерата (Ulead нз-си-к'во. Мисля че самото име Ulead говори достатъчно) не става за нищо, а пък Adobe Premiere-то е професионална работа и не мога да го разучавам сега. Пробвах с Windows Movie Maker-a но пък там ми забива като се опитам да направя capture, пък и ме съмнява че ще стане нещо с нея. Така че някой ако знае каква програмка мога да използвам да каже :) . Благодаря. :bgrin: :bgrin: :bgrin:

Видео не се сваля през USB, а през FireWire, а и самата камера включена на запис през PC се води неактивна, т.е. изключва се след определен период. Пък и 24 часа не знам дали ще ти издържи батерията. На Ulead-а нищо му няма бтв...

Май не ме разбра точно. Не искам да записвам върху MiniDV касетката на самата камера (тя така или иначе няма да ми стигне), а от камерата директно да се записва върху файл на PC-то. Проблем с батерята няма да имам защото ще я оставя включена в зарядното през цялото време.

Камерата съм я свързал към PC-то с USB, с драйвери и т.н. Работи добре. Пробвах да запиша кратко клипче с една малка програмка за capturing (amcap), и няма проблем.

Но първото което е на мен ми трябва камерата да снима по един кадър на 10 минути например. Или в най-лошия случай на една минута. Но AmCap предлага да снимаш с от 10fps нагоре, а Ulead Video Studio дава да снимаш с един кадър в секунда (не минута както ми трябва). И така... :)

Точно това казах. Че когато се записва на файл, статуса на камерата се води неактивен и изключва.

И пак ти казвам през USB не се записва видео, а ако случайно успееш, може това да е причината за ограничението на кадрите.

Пробвах преди година да се заснема докато спя :lol:, но не успях именно заради проблема с изключване на камерата. Това настрана. Ти искаш кадър. Това не е записване а просто снимка, следователно няма значение с какъв fps правиш. Ще има значение за възпроизвеждането. Целта е да намериш програмка, на която да зададеш да снима видяното през там интервала, който си искаш. Въпроса е, че не знам подобна, а и не знам технически как ще се осъществи чрез камерата. Другият вариант да пробваш ръчно ;).

• 9 months later...

аз пак имам друг проблем с тва capture през Windows movie maker качвам клиповете от камерата ама то ми разваля качеството и накъсват самите клипове с кво мога да оправа тва ? :(

Аз знам два варианта.

Вариант 1 е през DVI порта на камерата /ако има такъв/ и от там с Movie Maker...но при мен забиваше тъпата програма за пробвах по друг начин.

Вариант 2 е чрез Virtual Dub - по принцип е малко, по омотан но captura го прави доста по-сносен от колкото примерно софтуера на самата камера...а тя не варви ли с такъв ?

ами нямам DVI на дъното но и да имам не знам какво е това :bgrin: а няма софтуер сега ще вида от каде мога да свала това Virtual Dub. Иначе камерата има DVI порт

Ето DVI извода как изглежда (в горната част на картинката) и това е за монитора !

DVI-Flat_VGA_ADAP.JPG

Поне през тази букса аз си свързвам монитора към видео картата !

Иначе няма да ти трябва такава ако камерата може да се свърже към dvi направо !

videocard2.gif

Видео картата има ли dvi ... камерата ако може , значи ще стане !

277px-DVI_Connector_Types.svg.png

• 6 months later...

Да използвам темата....

Кажете сносна програма за Video Capture от DV.

До сега съм пробвал с :

1. Windows Movie Maker - Забива по неразбираеми причини :angry1

2. Unlead Video - Дава постоянно някакви грешки , явно не мога да намеря правилната версия ( кракната) :angry:

3. VirtualDub - лека , тръгва без проблем , но прави някакви огромни файлове от рода на 10сек = 50мб :wacko: , не мога да намеря от къде да сменя компресията , ако въобще има от къде.... :blink:

4. Nero - гледам че има такава функция , сега ще пробвам.....

5. Pinacle - не мога да намеря ........... link ? B)

Дайте някакъв съвет.

ViartualDub за да компресира, й трябват инсталирани кодеци (по-скоро ко-то от думата кодек).

Примерно ако ползваш ffdshow и си го инсталирал с VFW поддръжката, в ВиртуалДъб избираш Video->Compression {Enter}, и там избираш ffdshow Video Codec, после Configure, и си избираш енкодера. Така директно пише в формата. Е, при кепчър не знам дали това има значение.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...