sohm Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Става дума за дъно Asus A8N SLI, има върху чипсета един малък радиатор с вентилатор на 8000 оборота, който искам да сменя. Приемам всякакви идеи които могат да ми помогнат да си реша проблема. Най-добре би било някакъв подобен по площ радиатор, но по-висок и по-голям вентилатор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Ми виж сега, нищо не пречи да идеш в сайта на Жар, например, да си харесаш едно охлаждане за чипсет(за предпочитане медно) и да идеш след това на сайта на производителя и да видиш дали е съвместимо с твойто дъно, лично на мен ми харесват тези на Залман и най-вече на CoolerMaster. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted September 10, 2006 Share Posted September 10, 2006 По принцип 98% от охлажданията на Залман, било за процесори, видеокарти или чипсети, са съвместини с всички сокети (почти всички), а чипсетите, мисля, че захващането към дъното е почти еднакво за всички. щом са сложили 8000 оборотен фан, значи има нужда от него..защо не му намалиш оборотите... по-добре ще е, вместо да слагаш друг фан.... Ако все пак ще е фан, имах преди Асус А8Н-Е - на чипсета имаше едно злобно фан-че - ама толкова злобно, че ми идваше да взвма чука и....да го оправя набързо. Сложих му един Титан - http://www.titan-cd.com/eng/vga/cuv1ab.htm върши перфектна работа, само не слагай гадната паста, дето е в комплекта - мини през някоя фирма да ти дадат една бяла паста, че тая в комплекта е отврат.. към комплекта има 3 пластинки и захващащи елементи, тъй че няма да има проблем да го сложиш на асуса - поне при мене стана Цената му е около 7 8$ Поздрави и приятен уикенд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted September 10, 2006 Share Posted September 10, 2006 Всяко активно охлаждане за чипсет което се продава в БГ се състои от радиатор и 40 или 50мм перка която е със втулка и бързо се разбива за не повече от година, таш*к работа общо взето. Най-доброто решение за БГ е Залманския алуминиев охладител за чипсет дето го продават във ЖАР за 5-6лв и 12см лагеруваща перка на 1500 оборота на кутията да духа върху радиатора, ако няма отвор за вентилатор просто се пробиват няколко дупки с бургия за да се захване 12см перка и да може да взима въздух. Залманския радиатор се захваща са две пластини за дупки на дънната платка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.