Jump to content
BulForum.com

Хард Диск Проблем

toneff

Recommended Posts

Значи хада ми се прецака от Windows XP немога да го отваря и Windows-a зарежда по 15мин.

Моля Ви кажете ми някоя добра програма за възстановяване на информация от Повреден Хард Диск..

Важно ми е много, защото има много информация която немога да си я възстановя от никаде...

БЛАГОДАРЯ предварително

Ние сме врачки и знаем какво му е "прецаканото" на диска нали :blink: В зависимост от случая има (а може и да няма) различни решения.

Ама тотално ли е прецакан или ти не знаеш защо прави така .... Аз скоро имах такъв проблем с харда за каквото и да е било чаках по 10 мин и полудявах , мислех си че имам бад сектори и какво ли не ...... обаче проблема се оказа много по-прост .... Харда просто не е можел да се захранва много добре ... самите молекси (буксите) на захранването или по просто онази букса която захранва харда се беше захабила от много вадене и слагане и беше много разхлабена и просто с една отверка малко затегнах вътре самите скобички и си си бачка идеално .....

Обясни малко повече какъв е проблема , пък може дасе окаже , че не е от харда изобщо :D

Като му дам кликна 2-пъти на партишън D: (харда ми е разделен на C: и D:) ме пита: Do you want to format ? (Прецакан е партишъна) Трябва ми програма с която да извадя информацията под Windows...

Не е от джъмперите сичко си е точно по тях!

Благодаря предварително...! :)

@JDFU

Ние сме врачки и знаем какво му е "прецаканото" на диска нали В зависимост от случая има (а може и да няма) различни решения.

Хахах много добри изказвания, според мен си доста умен човек, познавам доста такива.. ЕВАЛА БРАТКО... Малко по-спокойно де.... ;) :punk

За съжаление (или за радост) не ми се е налагало лично да изпробвам възможностите на подобен софтуер, но в случая потърсих набързо какво в твоя случай би могло да ти свърши работа. Ето накратко някои цитати за различни програми, подходящи за целта:

FinalRecovery is a powerful, easy-to-use file undelete and data recovery

software. It was developed to recover files and folders from hard disks,

floppy disks, PCMCIA-attached digital camera cartridges, compactflashs &

memory sticks. It works under Win95, Win98, WinME, WinNT, Win2000, WinXP

and Win2003 operating systems. FinalRecovery recovers files whether they

have been deleted from the command line, from within an application,

Windows Explorer, or removed from the Recycle Bin. FinalRecovery can help

you to recover files from Formatted, Deleted or Damaged disk partitions.

O&O DiskRecovery functionality begins where other programs leave off. This software combs every sector of a hard disk, memory card, or digital camera

to find lost files. Even when files systems are formatted or destroyed, it

is possible to reconstruct once deleted data. Over 300 file types can be

recognized and restored, including Word documents, Excel workbooks, Access

Databases, and virtually every sort of commonly used graphics, photo,

movie, and music formats (JPEG, AVI, MPEG, MP3, WAV, BMP, TIFF, Corel Draw,

Photoshop, Framemaker, Adobe Illustrator, and many more).

FormatRecovery - enables the recovery of deleted or formatted partitions or hard disks to their pre-deletion form.

Recover My Files will bring back files emptied from the

Recycle Bin, from a formatted disk, lost due to a system

crash or virus infection, and will even recover temporary

files for documents never even saved!. Recovery takes 4

simple steps, no technical skill is required.

Подчертал съм абзаците, които са точно за тебе.

П.П. Предполагам, че всяка една от тях знаеш къде да си я намериш. Ако не - пусни ми РМ да ти дам линкове. :)

Щом зарежда 15 минути (но все пак зарежда) значи в най-добрия случай само част от диска нещо... се бъзика :)

Най-доброто което можеш да направиш в случая е да го монтираш на друг компютър (или на твоя) паралелно с работещ диск за да си спасиш информацията. Ако имаш празен диск но без операционна система, можеш да използваш някое линуксче на CD за да си копираш каквото искаш.

Дръж диска на студено по възможност :) Един познат успя да спаси диск като го върза за конвектора на климатика :D

Колкото до самия диск... ако успееш да го спасиш му направи един Zero Fill (със системната дискетка на Seagate) всъщност това utility работи на всички дискове, но просто иска да има поне един Seagate вързан за системата :)

Kолкото до програма - едно време добра работа ми свърши Restorer2000 можеш и нея да погледнеш...

Лично аз преди да предприема гореспоменатите мерки бих сканирал с някоя антивирусна.Може проблема голям или малък да идва от там ;)

Благодаря много за отговорите момчета, сичко е ток оправих харда с NC5 извадих информацията която ми беше нужна...... :punk :woot

Пак благодаря на всички, ще си сваля програмите който ми описахте по горе и ще ги видя и тях :) ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...