Jump to content
BulForum.com

Какво дъно да взема за тази конфигурация

Recommended Posts

Компютъра ще се купува online ot newegg.com. Също така и какъв LCD монитор 19 инча с 8 или 4 ms. Условието е да не ми замазва игрите

ASUS P5B-E Socket T (LGA 775) Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail $157.99

Intel Core 2 Duo E6300 Conroe 1.86GHz 2M sharing L2 Cache LGA 775 Processor - Retail $180.00

GIGABYTE GV-NX76T256D-RH GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 PCI Express x16 Silent Pipe II, Retail $149.99

CORSAIR XMS2 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 (PC2 8000) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail $159.99

Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS (Perpendicular Recording Technology) 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM $94.99

LG GSA-H10N 16X Dual Layer DVD±RW Drive (Black) $37.99

NEC 1.44MB 3.5in Internal Floppy Disk Drive (Black) $12.99

COOLER MASTER Centurion 5 CAC-T05-UW Black Aluminum Bezel, SECC ATX Mid Tower Computer Case - Retail $44.99

SeaSonic S12-380 ATX12V 380W Power Supply 100 - 240 V UL, CE, DEMCO, NEMCO, SEMCO, FIMCO, CB, FCC, CCC - Retail $76.99

Logitech Optical Mouse 931145-0403 Black 3 Buttons 1x Wheel USB + PS/2 Optical Mouse - Retail $12.75

Logitech Media Elite 967559-0403 Black 102 Normal Keys 18 Function Keys USB + PS/2 Wired Standard Keyboard - Retail $23.75

Logitech 961464-0403 QuickCam 1.3 MP (interpolated) Effective Pixels 640 x 480 30fps USB Interface Communicate STX - Retail $43.99

SAMSUNG 940BF Black 19" 2ms (Gray-To-Gray) LCD Monitor 300 cd/m2 700:1 0.294mm Pixel Pitch - Retail $269.99

Харесах тези две дъна

ASUS P5B Socket T (LGA 775) Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail $156.99

GIGABYTE GA-965P-S3 Socket T (LGA 775) Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail $116.99

Харда се сменя с този

Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS (Perpendicular Recording Technology) 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM $94.99

ami koftito e 4e v momenta dunata za tozi prozesor sa dosta skupi,ako ne burzash mnogo iz4akai skoro trqbwa da izlize65 nm na amd i togawa mogebi ste ima razdvijwane na pazara

ako nqma da klokwash zimai gygabyte ds3 mai beshe

И махни тая дървена карта...

GALAXY GF 7600GS- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, HDTV, Dual DVI - цена около 155$

без проблем може да се клокне до ГТ, а и работи по-добре от гигабайта...особено с тоя сайлент пайп дето е гигата ... пълна ламаринена измишльотина, грее мнооооого, като по този начин рискуваш да се скапе някой елемент много по-бързо.

Поздрави

И махни тая дървена карта...

GALAXY GF 7600GS- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, HDTV, Dual DVI - цена около 155$

без проблем може да се клокне до ГТ, а и работи по-добре от гигабайта...особено с тоя сайлент пайп дето е гигата ... пълна ламаринена измишльотина, грее мнооооого, като по този начин рискуваш да се скапе някой елемент много по-бързо.

Поздрави

/офтопик

мухахахахахахахахахахахахахахахахахаха

/офтопик

Гигабайта май е с намалени честоти до колкото разбрах от коментарите в сайта. Някой да има преки наблюдения от този модел. Иначе се чуда и между още 2. И двете са с завишени честоти. XFX e 590/1600 вместо 560/1400

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814127217

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814150182

GB 965P-DS3 - казват че прави без проблем 500ФСБ - което е прекрасно за избрания от теб процесор ;) СЪщо така те съветвам да отделиш повече пари за рам памет, някаква памет която да си сигурен че ще стигне 1ГХц, защото при КОНРО няма по нисък делител от 1:1 и ще стане така че при клок ще те ограничи памета а не дъното или процесора :) Този процесор мисля че е с 7 мбожител? 7х500 изглежда мого добре ;)

GB 965P-DS3 - казват че прави без проблем 500ФСБ - което е прекрасно за избрания от теб процесор ;) СЪщо така те съветвам да отделиш повече пари за рам памет, някаква памет която да си сигурен че ще стигне 1ГХц, защото при КОНРО няма по нисък делител от 1:1 и ще стане така че при клок ще те ограничи памета а не дъното или процесора :) Този процесор мисля че е с 7 мбожител? 7х500 изглежда мого добре ;)

по горе едитнах някой неща (тия с черното вече ги купих) и смених дъното с ASUS P5B. A и цените са паднали за 1 седмица с 7-8 $ :woot. Видеото мисля да е XFX 7600GT 590/1600

Иначе рама най не го чаткам. Изобщо не съм наясно какво да търся

Взех да се обърквам вече. За видеото ме е страх да не шуми вентилатора и смятам да взема гигабайта с пасивно охлаждане. За дъно се чудя между Gigabyte S3 и DS3. Каква е разликата между тях, освен екстрите

...За видеото ме е страх да не шуми вентилатора и смятам да взема гигабайта с пасивно охлаждане...

много добър избор. сайлън пайп 2 е в пъти по-добър от предишния, а и от всички оснали подобни варианти. зарови се в нета за инфо и според тестовете и при клок пак подържа по ниски температури от рефернтен модел на нВидиа, както и от други карти с вентилатор. картата съм я тествал и мога да кажа че се справя перфектно. също така мога да кажа че няма толкова малка (къса) карта от този клас => повече пространство в кутията.

ако цената която съм посочил за БФГ-то не ти харесва и имаш възможност да докараш прати ми ПМ с желаната цифра.

много добър избор. сайлън пайп 2 е в пъти по-добър от предишния, а и от всички оснали подобни варианти. зарови се в нета за инфо и според тестовете и при клок пак подържа по ниски температури от рефернтен модел на нВидиа, както и от други карти с вентилатор. картата съм я тествал и мога да кажа че се справя перфектно. също така мога да кажа че няма толкова малка (къса) карта от този клас => повече пространство в кутията.

ако цената която съм посочил за БФГ-то не ти харесва и имаш възможност да докараш прати ми ПМ с желаната цифра.

Няма да се връщам скоро в БГ и нямам възможност да ти докарам картата. Нещо за честотите на гигабайта да кажеш? Намалени ли са фабрично или са стандартните.

Бягай на далече от този гигабайт много проблеми с него при висок клок то Cold Boot,Clear Cmos когато си поиска,пък и повече от 440 не можах през биос ,дъното за теб е P5B Deluxe или DFI Infinity но са по-скъпи, а картата вземи си я от тука 7600GS ДДР3 по евтина е тука.Ако ще взимаш карта от там вземи Х1800 излизатоферти на цени около 180$.Също така може да вземеш Е6400 и там вече няма да имаш проблеми с Гигабайта.

За захранване кое препоръчвате. Колко вата (кой модел Fortron) ще ми стигнат. И гледам има няква нова версия ATX 2.2 :blink:

Fortron 400W PNF и ще заспиш може и някой блусторм или 60-тхн моделите... аве всеки фортрон е ЯК!!! Взимаш 400 Вата и знаеш че няма да имаш никакви проблеми !

За захранване кое препоръчвате. Колко вата (кой модел Fortron) ще ми стигнат. И гледам има няква нова версия ATX 2.2 :blink:

Захранване от БГ или от САЩ ?

• 3 weeks later...

Днес сглобявам компа дъното е P5B-E, E6300 всичко точно, пускам и биоса показва 90 градуса още след 10 секунди работа. Малко съмнително ми се струва. Дали не греши датчика? Не ми се вярва още с пускането да е 90 градуса. И ме е страх сега да правя каквото и да било. Пробвах да сложа отново вентилатора пак същата работа

Днес сглобявам компа дъното е P5B-E, E6300 всичко точно, пускам и биоса показва 90 градуса още след 10 секунди работа. Малко съмнително ми се струва. Дали не греши датчика? Не ми се вярва още с пускането да е 90 градуса. И ме е страх сега да правя каквото и да било. Пробвах да сложа отново вентилатора пак същата работа

termo pastata slogi li

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...