THE-AGENT Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Hora ima promqna v plana! Otidoh dnes da si zimam kompa i pi4a mi kaza 4e tiq zahranvaniq Delux bili dobri...do tuk dobre,no mi kazaha 4e nqmat procesora koito iskah i navru6tane kum vku6ti re6ih 4e 6te e AMD ATHLON64 4200+ X2! Ta sega pak ot na4alo... Trqbva li da vzimam po-mo6tno zahranvane za tova "4udovi6te"? I su6to edin otdelen vupros svurzan s CPU-to:Dobro li e box-ovoto ohlajdane na toq procesor i ima li nujda da se kupuva po-dobro? Mnogo sorry za 6liokavicata,no tuko 6to preinstalirah bozata,a info-to mi trqq spe6no za6toto utre sutrinta 6te hodq do firmata da go vzimam... Аз съм с 4200+ X2. Боксовият фан е напълно достатъчен ако не искаш да клокваш. За захранването си вземи един фортрон да ти е спокойно От коя фирма ще го взимаш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Боксовите охлаждания са добър вариант. Но при АМD често не се купуват тъй като доста ускъпяват конфигуразията и се предпочитат по-евтини охлаждания. Ако ще клокваш яко можеш да мислиш за друго, ако не боксовото ще върши работа. Deluxe захранванията не са стока. Не знам в къв контекст ти го е казал това, че са добри. Може би ги е сравнявал другите нискокачствени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 8, 2006 Author Share Posted September 8, 2006 Значи за сега не мисля да клоквам...Щото да не земе да прегрее или не6то такова и да си отиде процесора за 200 и кусур долара... Значи аз няма да го слушам оня и ще си искам 400w fortron-чето,но въпроса ми е дали ще ми стигнат тия ватове или трябва по-мощно захранване за този убавец(4200+ х2)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Аз съм с 550В захранване фортрон, макар 4е по тези калкулатори ми излиза около 500В. Според мен по-добре вземи 450В да си спокоен да не вземи да дойде малко това 400В (макар че и то може да стигне, ако няма да клокваш) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 8, 2006 Author Share Posted September 8, 2006 Ами ония ми казаха,че ако с делукс-а не станело ще ми го сменят... Нищо не ми пречи да пробвам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Едно ти се чудя.Кви са тия проби?Конфигурация за сумати пари ще пробваш.И без това те гледам ,че се хвърляш в дълбокото взимай един 550W Фортрон да ти е мирна главата.Нищо ,че ще ти дойде в повече нека си имаш и за резерв.Утре други ден може и Sli да направиш особено при тия цени на видео картите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Едно ти се чудя.Кви са тия проби?Конфигурация за сумати пари ще пробваш.И без това те гледам ,че се хвърляш в дълбокото взимай един 550W Фортрон да ти е мирна главата.Нищо ,че ще ти дойде в повече нека си имаш и за резерв.Утре други ден може и Sli да направиш особено при тия цени на видео картите. Да, една проба с ХХХ захранване може да е и последна за хардуера . Аз да споделя още нещо за моето захранване, което купих преди близо 2 години - ROPLA 400W PFC. Тогава имаше различни мнения, бяха писали, че са добри, другаде казваха, че са поредните боклуци. Сега нещо изчезнаха от пазара, но смея да кажа, че съм доста доволен, храни 2 писачки, 2 харда, 5 вентилатора, 3 PCI карти, 1 ГБ рам, 24/7 без никакви проблеми вече повече от година (откакто съм 24/7). Някъде 10 месеца след като го купих, му спря вентилатора. Аз разбира се първо не разбрах, само видях как ми заби компа, преди това нещо е забръмчало, ама не обърнах внимание, понеже по-често съм със слушалки. Та гледам заби и почвам да се чудя от какво е, и поне 5 минути минаха докато сложа ръка отзад и констатирам причината. При това, нямаше никакви последствия за машината, явно защитата е задействала. Отворих го, сложих един вентилатор 2-ра употреба от маркова машина, който се оказа супер, тих и вече 1 година върти 24/7 без да има изгледи да спре. Направи ми впечатление че вътре не липсва нищо, нито един дросел, траф а и радиаторите са големи и разперени. Ако намериш ROPLA, може да си вземеш, малко по-скъпи са от нонеймките, но само малко, и поне за мен са качествени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 8, 2006 Author Share Posted September 8, 2006 Ами аз честно от толкова различни инфо-та се обърках яко! Хората ми казаха,че понеделник ще ми е сглобен комп-а и сигурно като ида да го взимам ще им кажа да махнат тва вградено захранване Delux дето е с кутията и да сложат нещо по-яко...но всичко си зависи от тва каква е партидата.Ако са някви дефектни и най-скъпото захранване ще се преебе,но може и по-скапаните да излезнат читави... М/у другото на един приятел му изгоря преди 1 седмица захранването JNC(пази Боже! ) и той набеди сестра му за проблема... Така че BUY GOOD PSU AND SAVE YOUR SISTER! :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 С JNS 400W ми е горял процесор и дъно.С Delux който ми беше в кутията (350W) като видях 12-те волта какво правят и направо изключих разклонителя.Такава конфигурация се прави веднъж ,а не всеки ден.И все пак ти си решаваш достатъчно мнения са изказали не един и двама..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Съгласен сум с Razor в крайна сметка наливат се маса пари в пц-то и да се взима някво захранване тип правено по трудово в китай... не е работа тва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 аз пък съм карал година и половина с захранване JNC с неработещ вентилатор... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 ... е, не всички ползват pc-то за "игрална платформа", а оттам -> overclock на карти, процесори и т.нат. п.п. все някога ще се наиграете Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 захранване тип правено по трудово в китай Че ти къде си мислиш, че правят марковите захранвания Made in China е гаранция за качество. Просто качеството отговаря на цената Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Азда съм споменал че не ги правят в Китай.Просто нека кажем че jnc са тип правени по трудово а другите от по квалифицирани... иначе то почти всичко в Китай се произвежда и ще нараства все повече.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 10, 2006 Author Share Posted September 10, 2006 Да ве хора така е, няма смисъл да се циганя за 40-50лв за едно хубаво захранване отколкото да ми изгори конфигурация за 1300лв... Значи хора имам още едно въпросче!Тъй като харда, който си поръчах е САТА се чудя дали има някаква разлика във захранването,което трябва да се купи?Демек дали са различни кабелите за харда?И FORTRON 400W 24 pin 12cm ще стане ли за тоя САТА хард?Кво значи 24пин?Доста дъпроси станаха,но никой не се е родил научен!Нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted September 10, 2006 Share Posted September 10, 2006 Има разлика между пата и сата в конекторите, преходника струва 1.60 в ера. А относно 24 пиновото захранване, еми по-старите дъна използваха 20 пиново захранване за дъното, а новите ползват 24 пиново. Относно фортрона ще стане, няма да имаш проблем, преди две седмици зех същия, но не за мен, много добро и безшумно захранване, доколто си спомням имаше захрнване за един сата харддиск. Ето ти снимка на примерен преходник от молекс конектор към сата Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 10, 2006 Author Share Posted September 10, 2006 Има разлика между пата и сата в конекторите, преходника струва 1.60 в ера. А относно 24 пиновото захранване, еми по-старите дъна използваха 20 пиново захранване за дъното, а новите ползват 24 пиново. Относно фортрона ще стане, няма да имаш проблем, преди две седмици зех същия, но не за мен, много добро и безшумно захранване, доколто си спомням имаше захрнване за един сата харддиск. Ето ти снимка на примерен преходник от молекс конектор към сата Много много 10х за бързия отговор!Камък ми падна от сърцето! Малее не съм предполагал,че най-трудната част за избиране и купуване за новия комп ще е захранването! Значи последно конфигурацията ми е следната: Дънце:Asus m2n-e ПроФесорче :AMD Котлон64 4200+ x2,box,am2... RAM:1gb DDR2/533Mhz (след време още 1гб за дуал!) VGA:MP 7300GT 256mb DDR3 HDD:160gb Hitachi 7200rpm SATA2... DVD-RW LG еди-ква-си... Кутия Делукс МФ432 Захранване 400в ФОРТРОН(дано да "храни" добре машинката ми! ) + няколко вентилаторчета по кутията и съм екстра айляк! Критики относно конфигурацийката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Видях че има тема относно захранванията и реших да попитам.Значи мисля да си взимам хубаво захранване 350W и съм се спрял на FORTRON ATX-350PNF и FORTRON FSP350-60GLN.Някой може ли да ме светне в какво точно им е разликата на тези 2-те и кое е по-добро според вас? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Лелеее никой ли няма мнение относно тея захранвания Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Първото е пасивно , а второто е активно Това е разликата. Ако нищо не ти говори отиваш на http://www.fsp-group.com и там гледаш и сравняваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Прочетох ама не ми стана много ясно с едното се постигало по-ефективно използване на постоянния ток което на мен нищо не ми говори Ако някой обясни на БГ няма да му се сърдя Други разлика май нямат ама гледам че първото го подават почти навсякъде ама второто не чак толкова разпространено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.