po_taka Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 kartinkata v imageshack тук е показано нужното за линукс. Въпрос: като ми изпише root@slackware:/# трябва ли да ваведа : cfdisk / доколкото знам това е програма за форматиране/разделяне/оразмеряване на дяловете на диска/ така де аз вече сам си подготвил суапа и G: за линукс ако имам да правя нещо с тази програма моля някой да ми каже. tnx JDFU Отговор: да за да се смени вида ня дяла ( маркирам го и натискам 'Т' ) след което избирам 82 за суап и 83 за диск G: натискам бутона write , чакам и след това quit за усерите с звукова карта C-Madia. дават едни гадни еррори,за да се mahnat ерорите: от kontrol centera -> audio system -> hardware -> open treated sound ystem за някои карти има дривери на http://www.alsa-project.org/ ICQ под линукс казва се LICQ, но лично срещнах проблеми с нея и така и не я подкарах. намерех за много по добра http://kopete.kde.org/. EDIT: sled 5-q reinstall lilo tragna perfektno Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Малко объркано си го написал, за това отговарям на въпросите, които аз разбрах Вече нямам спомени дали слакуер добавяше автоматично другите операционни системи, но това и без това не е много сложна работа. Би трябвало след рестартиране да имаш буут меню в което присъстват и Линукса и Уиндоус, от където просто избираш кое да се зареди. Това е с две думи. Всички дискови дялове могат да бъдат използвани на всякъде след определено конфигуриране. Само да знаеш, че тук букви като при Win - няма! Inode-овете ги остави по подразбиране (мисля че 4096 беше). Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Като гледам данните ти са на NTFS което не е много добре. Аз използвам NTFS само за уин-дяла, а всички данни ги държа на Ext3, който (с помощта на едно драйвърче) е доста по-съвместим с уина, отколкото NTFS с лин-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Като гледам данните ти са на NTFS което не е много добре. Аз използвам NTFS само за уин-дяла, а всички данни ги държа на Ext3, който (с помощта на едно драйвърче) е доста по-съвместим с уина, отколкото NTFS с лин-а кое е това драйверче сподели го с нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 http://www.fs-driver.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 28, 2006 Author Share Posted September 28, 2006 imam 2 problema 1q s saitovete , ne mi otvarq tozi forum i localnite saitove kato sym pod linux. s ruter sym.i nastroikite pri instalaciq gi dadoh ip 192.168.0.2 i gateway i dr 192.168.0.1 net ima ama kakto kazah forum i localni nqma za foruma mi dava 4e ne moje da nameri stranicata movies.so.jp mi otvarq savsem drug sait games go nqma i nego. ina4e xchat,skype si4ko si varvi perfektno. problem 2 sam si go re6ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 28, 2006 Share Posted September 28, 2006 imam 2 problema1q s saitovete , ne mi otvarq tozi forum i localnite saitove kato sym pod linux. s ruter sym.i nastroikite pri instalaciq gi dadoh ip 192.168.0.2 i gateway i dr 192.168.0.1 net ima ama kakto kazah forum i localni nqma za foruma mi dava 4e ne moje da nameri stranicata movies.so.jp mi otvarq savsem drug sait games go nqma i nego. ina4e xchat,skype si4ko si varvi perfektno. .... Настройките на DNS не са ти наред, щом праи така. Нагласи поне първия DNS Server да е 217.10.240.2 Ако си на ЕК де. По IP адрес успяваш ли да отвориш сайта с филмите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 / sega vsi4ko raboti,ostava mi samo da razbera kakvose pravi s linux sled istalciqta / да наистина за какво ти служи сега? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Ми определено не служи за игрички ! А , за какво служи една операционна система ... това е малко сложен въпрос ! Ми като виндолса еднаквото е , че и двете са ОС , работи се с документи , програми и други работи ! И по хубавото е , че линукса си е безплатен и както и повечето софт за него ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 29, 2006 Author Share Posted September 29, 2006 Настройките на DNS не са ти наред, щом праи така. Нагласи поне първия DNS Server да е 217.10.240.2Ако си на ЕК де. По IP адрес успяваш ли да отвориш сайта с филмите? много благодаря ами пробвах сякви смяни и наи странното е че като сложих наме сервер 217.10.240.242 трагна ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.