Jump to content
BulForum.com

Пратка от САЩ

Lud_Canar

Recommended Posts

Значи поръчах си аз обуща от ибей платих си ги и т.н. и сега ми ги пратиха. Въпроса ми е на митницата ли трябва да си ги чакам или в нас ще ми ги донесат някой знае ли? Също някакво мито ще трябва ли да плащам? Дано някой да знаеч, че иначе незнам какво ще правя :)

1. ЧЕСТИТО ! :)

2. Аз преди време си бях поръчвал някакви неща, доставиха ми ги на адреса, който бях посочил.

3. Мито не платих тогава, за сега не знам :)

Само някой от пощата да не си ги познае, че ще има да чакаш...

Като ти ги заведат изгубени по трасето и някой ще си ги носи за твоя сметка. Ама дано да ти пристигнат.

mIRCata said:
Само някой от пощата да не си ги познае, че ще има да чакаш...

Като ти ги заведат изгубени по трасето и някой ще си ги носи за твоя сметка. Ама дано да ти пристигнат.

Аз съм получавал над 20 колета, по кораб и по самолет, и до сега не ми се е случвало да изчезва нещо. Лошото само че на кораба много си ги подхвърлят и има счупени неща накрая :)

Ако фактурната стойност на пратката надхвърля 50 лв. се дължи мито. Какво и колко се смята по таблици. Така или иначе, куриера или пощата ще ти пратят хабер ако дължиш мито. Прибереш ли си ги вкъщи - митниците да си гледат работата. Който платил - платил, кото не - не.

midas said:
Аз съм получавал над 20 колета, по кораб и по самолет, и до сега не ми се е случвало да изчезва нещо. Лошото само че на кораба много си ги подхвърлят и има счупени неща накрая :)

Преди време си купих цифров фотоапарат, така и не пристигна. Отговора беше: "Пратката е изгубена на територията на България."

Честито на печелившите.

Хохо, доста неприятно. Може би за това е добре да се направи застраховка на колета предварително. Значи те ще ми си го донесат в нас, а ако трябва да плащам мито ще ми пратят писмо някакво?

Странно, днес ми се наложи да ходя до пощата и питах на колетите и жената там ми каза, че ако е до 2кг трябва в пощата да си го търся колета,а ако е повече в митницата на Иван Вазов.

Lud_Canar said:
Странно, днес ми се наложи да ходя до пощата и питах на колетите и жената там ми каза, че ако е до 2кг трябва в пощата да си го търся колета,а ако е повече в митницата на Иван Вазов.

Ima ne6to takova. I men nqkoga me prehvarlqha tu v po6tata, tu na Ivan Vazov.

Lud_Canar said:
Пфф, пак са те прецакали. Мен си ми го носиха у нас :)

NaskoBG, честито за апарата :P

Туй на Иван Вазов са международните пратки на Български пощи. Ако е без мито се освобождава и пътува към клона по адрес. Ако му виси мито си седи на 4005 и чака някой да му плати митото.

ДДС се начислява в/у митото и тогава се разбира колко общо се дължи. Ако транспорта е за сметка на вносителя и не е във фактурата се хака и то във фактурната стойност - плащаш мито на транспорта (тъпо, ама какво да се прави). Не се шашкай ако тия чипици ти излезат солени. Всичсо е за защита на местното производство и търговия.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...