Lud_Canar Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Значи поръчах си аз обуща от ибей платих си ги и т.н. и сега ми ги пратиха. Въпроса ми е на митницата ли трябва да си ги чакам или в нас ще ми ги донесат някой знае ли? Също някакво мито ще трябва ли да плащам? Дано някой да знаеч, че иначе незнам какво ще правя Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 1. ЧЕСТИТО ! 2. Аз преди време си бях поръчвал някакви неща, доставиха ми ги на адреса, който бях посочил. 3. Мито не платих тогава, за сега не знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 4, 2006 Author Share Posted September 4, 2006 Дано така да стане Пратиха ми ги с air mail и пича каза уж, че в нас, но знам ли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Само някой от пощата да не си ги познае, че ще има да чакаш... Като ти ги заведат изгубени по трасето и някой ще си ги носи за твоя сметка. Ама дано да ти пристигнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Само някой от пощата да не си ги познае, че ще има да чакаш...Като ти ги заведат изгубени по трасето и някой ще си ги носи за твоя сметка. Ама дано да ти пристигнат. Аз съм получавал над 20 колета, по кораб и по самолет, и до сега не ми се е случвало да изчезва нещо. Лошото само че на кораба много си ги подхвърлят и има счупени неща накрая Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minevski Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Ако фактурната стойност на пратката надхвърля 50 лв. се дължи мито. Какво и колко се смята по таблици. Така или иначе, куриера или пощата ще ти пратят хабер ако дължиш мито. Прибереш ли си ги вкъщи - митниците да си гледат работата. Който платил - платил, кото не - не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Аз съм получавал над 20 колета, по кораб и по самолет, и до сега не ми се е случвало да изчезва нещо. Лошото само че на кораба много си ги подхвърлят и има счупени неща накрая Преди време си купих цифров фотоапарат, така и не пристигна. Отговора беше: "Пратката е изгубена на територията на България." Честито на печелившите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 8, 2006 Author Share Posted September 8, 2006 Хохо, доста неприятно. Може би за това е добре да се направи застраховка на колета предварително. Значи те ще ми си го донесат в нас, а ако трябва да плащам мито ще ми пратят писмо някакво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 8, 2006 Author Share Posted September 8, 2006 Странно, днес ми се наложи да ходя до пощата и питах на колетите и жената там ми каза, че ако е до 2кг трябва в пощата да си го търся колета,а ако е повече в митницата на Иван Вазов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Странно, днес ми се наложи да ходя до пощата и питах на колетите и жената там ми каза, че ако е до 2кг трябва в пощата да си го търся колета,а ако е повече в митницата на Иван Вазов. Ima ne6to takova. I men nqkoga me prehvarlqha tu v po6tata, tu na Ivan Vazov. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Странно, днес ми се наложи да ходя до пощата и питах на колетите и жената там ми каза, че ако е до 2кг трябва в пощата да си го търся колета,а ако е повече в митницата на Иван Вазов. Пфф, пак са те прецакали. Мен си ми го носиха у нас NaskoBG, честито за апарата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minevski Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Туй на Иван Вазов са международните пратки на Български пощи. Ако е без мито се освобождава и пътува към клона по адрес. Ако му виси мито си седи на 4005 и чака някой да му плати митото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 как се изчислява тва мито а не се ли плаща и ДДС на някой ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 9, 2006 Author Share Posted September 9, 2006 В сайта на митници има раздел с за какво се плаща мито, може да има и някакви ориентиривъчни цени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minevski Posted September 10, 2006 Share Posted September 10, 2006 ДДС се начислява в/у митото и тогава се разбира колко общо се дължи. Ако транспорта е за сметка на вносителя и не е във фактурата се хака и то във фактурната стойност - плащаш мито на транспорта (тъпо, ама какво да се прави). Не се шашкай ако тия чипици ти излезат солени. Всичсо е за защита на местното производство и търговия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.