Jump to content
BulForum.com

Tarsa malko pomost za edno malko PROBLEM4E

aXe

Recommended Posts

Situaciqta e takava:

imam komputer koito nqma HDD i CD ima samo FDD i LAN

iskam da naprava BOOT disketa koqto da zaredi driverite za mrezata taka ce da moga ot drug komputer da tegla informaciq ( v naj dobriq slucaj da zareda nqkakva OS)

az si igrah edin den i pocti uspqh. instalirah driverite moga da vida drugiq komp no kato se opitam da vlezna v nqkoi shere mi dava greska

"Error 3652: The command is available only on enhanced workstations."

PLS HELP

PS: disketata koqto sam napravil e za DOS.

Kazi za kakva OS stava vapros, zashtoto s Novel mozesh da napravish takova neshto, no za da vidish Windows-a ot drugata strana na LAN-a neznam kak stava.

FreeSCO syshto stava...pitai nassko za podrobnosti :) :)

най-доброто нещо, което межеш да направиш е да сложиш boot rom на лан картата и да буутваш Linux от компютър от мрежата.може и да става и Windblow$.

http://www.nu2.nu/bootdisk/network/

Там има имидж на boot дискета под ДОС за Win 9x/ME/XP. След като стартираш с нея ще имаш достъп до компютрите от локалната мрежа и ще можеш да си мап-неш шеринг от друго ПС, така че да ползваш програмите му на бездисковото ПС (подразбира се, че си наясно с ДОС командите за робота в мрежа). Прочети внимателно упътването. Ще ти трябват DOS драйверите на мрежовата ти карта. Тях може да си ги свалиш от сайта на производителя. Но първо погледни тези, които идват с boot-дискетата - може там да има вече драйвер за теб. Ще трябва да знаеш и абсолютния минимум за мрежата си - твоето IP или адреса на DHCP ако си с динамично - ще ти трябва за настройката на мрежовата карта. След като веднъж я направиш, повече няма да ти се налага да я променяш, ако, разбира се, ще я ползваш само на това ПС... Ако нещо не се получава, пиши какъв е проблема. Но все пак първо прочети упътването - толкова е просто, че ще се изненадам, ако не ти тръгне от раз...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...