Jump to content
BulForum.com

Въвеждат броячи на светофарите в Пловдив до 15 Дена!!!

Liverpool`Fan`1

Recommended Posts

Аха,това го кажи на тоя,който ще те светне,щото на него му е светнало зелено...или на катаджиите,които ще те одерат,щото си минал след като е светнало жълто.В тоя случай е хубаво да спреш...ако можеш и зад теб няма кола,която може да се пробва да мине...през теб.Ясно е ,че на всеки му се е случвало да мине на жълто,ама си е на късмет.Тея броячи поне ще помогнат да не разчиташ на късмет,а да си знаеш кога кво ще светне

Докато не ти светне червено на теб, на другите им червено. Иначе казано не може на теб да ти свети жълто а на другите зелено. А ако не можеш да спреш на жълто се минава.

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

На мен броячите много ми помагат,като видя че остават 1-2-3 секунди спирам(за разлика от идиотите които се напъват и минават).Готино е да знаеш точно след колко време ще потеглиш и също така си правиш преценка на зелен сигнал отдалече дали ще успееш да минеш или не.

Myth,прав си,но предполагам знаеш,че доста от светофарите не са регулирани както трябва и може да се случи ситуация,при която влизаш на жълто и някой минава през теб.Но по принцип,ако няма коли зад теб и можеш да спреш без да ти свирят гумите,по-добре е да си спреш,защото късметът изневерява на моменти.

Броячите са добре,лошото е,че доста шофьори се правят,че не ги виждат и си карат както преди въвеждането им.Инзервящо е,че доста хора,чакащи да им светне зелено,"заспиват" и тръгват със закъснение,което в пиковите часове е направо ужасяващо.Не се изисква много да гледаш цифричките и да прецениш кога да включиш на скорост,а не да се туткаш като стара баба на пешеходна пътека

Myth,прав си,но предполагам знаеш,че доста от светофарите не са регулирани както трябва и може да се случи ситуация,при която влизаш на жълто и някой минава през теб.Но по принцип,ако няма коли зад теб и можеш да спреш без да ти свирят гумите,по-добре е да си спреш,защото късметът изневерява на моменти.

Броячите са добре,лошото е,че доста шофьори се правят,че не ги виждат и си карат както преди въвеждането им.Инзервящо е,че доста хора,чакащи да им светне зелено,"заспиват" и тръгват със закъснение,което в пиковите часове е направо ужасяващо.Не се изисква много да гледаш цифричките и да прецениш кога да включиш на скорост,а не да се туткаш като стара баба на пешеходна пътека

Ти също си прав, :D за едно и също, само дето аз казвам ако, НЕ можеш да спреш, а ти ако МОЖЕШ. Та хайде да го направим в едно ако НЕ можеш минаваш, ако можеш без да създадеш предпоставка за инцидент (например плътно зад теб, друга кола и ....) пък разбира се е по-добре да спреш, защото често гадовете тръгват на червено (чакат пешеходеца да им светне в червено и .....).

Така мисля вече нямка спор, говорим за едно и също.

4estito!!! broq4ite na svetofarite ve4e sa fakt,dano tova pomogne...:))))))))))))))

И каде са тия броячи че не ги виждам виждал съм само на няколко места и тва е по пътя за МГто като ходя на даскало и то само в края на пътя(за 66 говоря по пътя на 29 няма)

И каде са тия броячи че не ги виждам виждал съм само на няколко места и тва е по пътя за МГто като ходя на даскало и то само в края на пътя(за 66 говоря по пътя на 29 няма)

Постепенно слагат навсякаде първо започнаха на по големите кръстовища и започвар да се разрастват . Аз още пролетта гледах броячи в Прослав .

• 4 weeks later...

Това с броячите си е хубава идея, само че вече този на светофара до Практикер(когато идваш от към магазина) вече го гепиха - кво да се прави, пълно е с :censored2:

• 4 weeks later...
Подмяна на светофарите предстои в Пловдив догодина, пише вестник "Марица". Нито една от 99-те светофарни уредби в Пловдив не отговаря на стандартите на Европейския съюз. Според ЕС секциите трябва да са малки, със светодиоди, а не с крушки и контролери, за да се регулират по-бързо и в зависимост от пътнотранспортната обстановка.

В Пловдив кръстовищата са обезопасени със стари уредби по на 20-30 години. Най-напред за подмяна са предвидени девет възлови кръстовища. Сред тях са двете на Сточна гара, Централна гара, бул."6-ти Септември", "В.Априлов" и "Цар Борис Трети Обединител".

Източник-Пловдив24

Я кажете сега доволни ли ще сте,че ще имаме нови светофари :P .Нащо кръстовище сигурно ще е едно от първите здобили се с нови светофари.

П.П.Реших да не пускам нова тема.Тая така и така си е за светофари :D

Супер яки са броячите дано хората ги уважат и да спрем да даваме повече нелепи жертви по пътищата. НЕ СМЕ НА ВОЙНА, ХОРА МИСЛЕТЕ. :(

много се радвам че има такива броячи надявам се да се избегне "гоненето" на светофар ;)

• 2 weeks later...
много се радвам че има такива броячи надявам се да се избегне "гоненето" на светофар ;)

Вече има прецакани броячи, така че шофиорите да внимават. Днес както гледах, че ми остават 7 секунди да премина, изведнъж светофара се смени.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...