Jump to content
BulForum.com

PC Memory

Recommended Posts

Zdraveite , iskam da vi popitam edin vypros tui kato vyznamerqvam da si kopuvam ram za pc-to i v momenta namerih 2x512 MB DDR 400 OCZ PC3200 za gore dolu dobri pari za6toto poprincip vyrvi po skypo ta toq 4ovek za 75$ 6te mi e dade ina4e po magazinite se prodava takava za nai malko 100$ da ne govora i pove4e mislq 4e e dobre. No ima i ne6to drugo gledam prodavat drugi varqnti primerno 1x1024 MB DDR 400 PC3200 OCZ oba4e do sega ne sym namiral tolkova evtin tam po malko ot 100$ nq sym vijdal ta vyprosa mi e dali e po dobre 1x1024 MB ili 2x512mb v smisal ima li nqkakvo golqmo zna4enie ako e taka razdelen za6toto razli4ni hora mi kazvat razli4ni raboti. Naprimer 4e kogato e dual kit 4ete po dobre , no az vyznamerqvam posle da kupa o6te 1 gb sled vreme da stane 2 gb za tova se 4udq dali da kupq 2x512 mb a ina4e Timings sa 2-3-2-6 na dual channel 2x512 mb OCZ DDR 400 PC3200 i na 1x1024 MB OCZ DDR 400 PC3200 sa : 2-3-2-6 pak a pri dual channel 2x1024 MB GOLD OCZ sa 2-3-2-5. Ta tova mi e vyrpsosa mejdu 2x512 i 1x1024 s ednakvi 4istoti.

Ми кажи на каква сиситемка ще го слагаш тоя рам, колко слота има дъното... и т.н. Иначе повечето рам принципно е по разхлабени тайминги, но това не важи при "марковите" памети. Все пак кажи на каква система ще я позлваш.

Ако найстина дъното ти поддържа дуал, то по-добре е да си вземеш 2х512, но ако със сигурност ще си взимаш след това още 1 ГБ рам, то по-добре изчакай и тогава ще направиш дуал от 2х1024 МБ, което е доста по добре от 2х512 + 1024, защото няма да имаш памети вързани в дуал, а при дуал-а се овиличава до 40% производителността...

Така че ти си решаваш :)

Blagodarq na vsi4ki. Sistemata mi e stara ne e ne6to novo i malko ram ima Soltek Socket A Via SL-KT600-RL Atlhon XP 2400+ 256 MB DDR 400 Elixir ;)) gotina marka i samo Videoto e gore dolu po novo GeForce 6600 GT ta tova e sistemata i ima nujda golqma nujda ot ram. Az i za tova vi pitam za6toto mi trqbva dosta byrzo i mi pisna i da 4akam

Ако найстина дъното ти поддържа дуал, то по-добре е да си вземеш 2х512, но ако със сигурност ще си взимаш след това още 1 ГБ рам, то по-добре изчакай и тогава ще направиш дуал от 2х1024 МБ, което е доста по добре от 2х512 + 1024, защото няма да имаш памети вързани в дуал, а при дуал-а се овиличава до 40% производителността...

Така че ти си решаваш :)

Taka zna4i az kym teb imam vypros poneje spomena za Dual channel moito dynno ne go poddyrja dynoto mi e Soltek SL-KT600-RL Serial ATA DDR 400 AGPx8 i nema nikade v nary4nika mi takova ne6to kato Dual channel i az znam 4e ne go poddyrja nikoga ne sym go imal kato harakkteristika ta pri tova polojenie nqma zna4enie kak go zimam rama i kak go kombiniram i dynoto mi ima btw 4 slota za ram poneje nqkoi po gore me pita kolko slota ima i ediniq e ve4e zaet 256 mb no mislq 4e 6te ima zabavqne i takiva raboti ako sloja OCZ i toq typ elixir zaedno timingite 6te kucat i za tova 6te go mahna i posle mislq da zema o6te 1 gb sled toq no pyrvo malko da se poopravi 4e v momenta mnogo se my4i PC-to. Ta tova e Blagodarq

Eddo

вземи си 256 от най-евтината памет която намериш. маркови памети и т.н. няма смисъл за тази машина (въпреки че с такова видео може и да ти потрябва 1Г за някой гейм). инвестирането в скъпи памети за дъно което да работи 4 години е рядкост е малко безсмислено освен ако не смяташ да ъпгрейдваш след време машината с такава която работи пак с ддр400. 2х512 могат да задоволят апетита на видеото въпреки че тогава процесорчето ти леко ще се задъхва.

ЕДИТ: таймингите на паметта са ти най-малкия проблем в тая конфигурация

• 2 weeks later...

има ли значение на колко мегахерца е паметта?

имам pqi 512 ddr 400mhz и искам да си зема още 128 или 256,та има ли значение каква е?

има значение от това на колко шина ти варви процесора..ако е 166 например, памет ddr333 ще ти е достатачна, но пук тогава има и друго.. тази ддр333 на 166 шина ще даржи по лабави тайминги от сегашната ти ddr400 и така тя ще трагне на сащите тайминги като "новата" и по слаба която ще вземеш :)

Взимай 400.Така или иначе ,ако си със стар чипсет може да не запалят 333 и 400.Само занимаваки ще имаш докато "напаснеш" паметите.А защо не си вземеш същата 512 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...