madrak Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 sorry за офтопика ма ..ВИЕ СТЕ СТРАШНА РАБОТА БЕ!!..мразел половинчати обяви!!! бях пуснал обява по която се водиха няколко месетца полемики ..как не давали пари..как не разбирали работата на дизайнера, но никой не се обади да види за какво става въпрос. незнам в кой свят живееш, но в този никоя фирма не разпространява данни за заплащането..по форумите. пак и няма нужда да обяснявам на всеки които си седи в къщи пред компютъра и се чуди как да работи по-малко и да печели повече. предпочитам да дажам информация на хора които са се трогнали да се обадят,пишат е-майл или са дошли на място...ТОВА НЕ Е БЮРО СПРАВКИ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 добре уе, мадрак, ще ми кажеш ли защо да се обаждам на обява, на която може изобщо да не ме устройва заплатата, а? сигурно телефоните са безплатни и няаа никъв проблем по цял ден да се обаждам на такива обяви. ми много ясно, че никой няма да звънне да пита! все пак най-важното, когато кандидатстваш за дадена работа, е заплатата \ поне за мен е така \ и като никой не я даде просто я подминавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 все пак най-важното, когато кандидатстваш за дадена работа, е заплатата \ поне за мен е така \ и като никой не я даде просто я подминавам. сигурно от доста време си стоиш у дома без работа, защото аз до сега не съм видял сериозна обява за работа със обявена заплата..изключвам сайтове като ,,jobs някви си,,,..н.о ще ти отговоря: както писах ..фирмите не обичат да разгласяват размера на заплащането наляво и надясно. има фирми /доста/ в които е тайна заплащането и между служителите. никоя фирма няма да пише 1000лв заплата за да се изсипат цяла камара хора със знания за по 200лв и самочуствие за 1000. а предпочита след като провери кандидата и знанията му тогава да определи размера на заплатата а за разходите за тел и таксита за интервюта..хахаха размя ме. всеки човек който си търси работа е един вид фирма която търгува със знанията си и времето си...а аз незнам фирма която да не инвестира в себеси...или загива. така че приеми тези разходи за инвестиция, както и разходите за курсове които вдигат нивото и съответно заплащането. приеми и като инвестиция времето което си работил някъде за 200-300лв. това е стаж и опит..добре се връща, казвам го от опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_Ivanov Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Прави са си хората, аман от пишман работодатели, дето не знаят как една обява да пуснат! В обявата трябва да пише ДВЕ неща - първо, какво търсите, и второ, какво предлагате. Иначе е все едно аз да пусна обява "Търся работа с 2000 лева заплата", без дума да обеля какво мога да правя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 ХАХАХАХА МИ ТО ПОВЕЧЕТО ТОВА ПРАВЯТ. КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВЗИМАМ? ТОВА Е ПЪРВИЯ ВЪПРОС. АМИ КАКВО МОЖЕШ ДА ПРАВИШ? КОЛКО СИ ОТГОВОРЕН? ДО КОЛКО МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ТЕБ? ХАЙДЕ ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ И РАБОТОДАТЕЛЯ щЕ ТИ КАЖЕ КОЛКО ПАРИ ДАВА ЗА ТОВА, А НА ТЕБ АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА..ПРОБВАШ ДРУГАДЕ КАКТО И ДА Е,РАЗВАЛИХМЕ ОБЯВАТА НА ЧОВЕКА..ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ ПОСЛЕДНО МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА, НЕ ЗНАМ В КАКАВ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ ,НО В ИСТИНСКИЯ /БЪЛГАРСКИ/ Е ТАКА НЕ КАЗВАМ ЧЕ Е ХУБАВ, НО СИ Е ТАКЪВ КАКЪВТО Е, АКО ИСКАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ НЕщО НЕ СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ ПО ФОРУМА / аз го правя защото не търся работа/ А СЕ ДОКАЗВАЙТЕ С РАБОТА КОЛКО СТЕ ДОБРИ. ФИРМИТЕ / ДОРИ И В ПЛОВДИВ/ ВЕЧЕ ТЪРСЯТ КАЧЕСТВЕН ПЕРСОНАЛ СРЕщУ ДОБРО ЗАПЛАщАНЕ....НО НЕ И ПО КЪщИТЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 madrak ти като не искаше да ме земеш за някой друг ден да го еба хихи шегувам се просто нямах възможност да не ходя на училище иначе щеше да видиш за къв работник стаа въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 ХИХИХИ. НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ВСИЧКО Е МЪРЗЕЛИВО. ЕТО ХОРАТА КОИТО СЕ ТРОГНАХА ДА СЕ ОБАДЯТ РАЗБРАХА ЗА КАКВО ЗАПЛАщАНЕ СТАВА ВЪПРОС И.....НИКОЙ НЕ СЕ ОТКАЗА. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЛИПСАТА НА ОБЯВЕНО ЗАПЛАщАНЕ В ОБЯВАТА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО щЕ Е НИСКО А И АЗ ЛИЧНО НЕ ОБЯВЯВАМ ЗАПЛАщАНЕ ЗАщОТО: АКО ТЕ МЪРЗИ ДА ПУСНЕШ ЕДИН Е-МАЙЛ, ДА СЕ ОБАДИШ ПО ТЕЛ ИЛИ ДА СИ ВДИГНЕШ ЗАДНИКА ДА ОТИДЕШ НА МЯСТО.....ЕЕЕЕМИИИИ КА ДА РАЗЧИТАМ ЧЕ щЕ СЕ ПОСВЕТИШ НА РАБОТАТА CYBER4O.. ВАЖНОТО Е ДА ТИ СЕ РАБОТИ..РАБОТАТА НЯМА ДА ТИ ИЗБЯГА ХИХИХИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 да ама сега търся работа да го еба и никъде няма майна а парички трябват че даскалото почва ....да си купа някоя и друга дреха некви такива работи майна ....а няма никъде бахти мизерията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Виждам, че полемиката е станала сериозна и е време и аз да се включа. Инвестицията да се разходиш и да оставиш автобиографията си ще ти коства в рамките на 2 лв с разходите за ксерокс. Подавайки документи при нас, това не значи, че автоматично точно ти ще започнеш работа. Кандидатите се преглеждат и от тях се избират потенциално подходящите. След което се насрочва интервю с тях, на което се разясняват подробно условията на работа, заплащане и изобщо всички подробности. Това обаче не значи, че автоматично всички повикани на интервю ще започнат работа. След интервюто отново се подбират поне с 1 човек повече от нужната ни бройка и се стартира едноседмично обучение, в което някои хора се отказват, тъй като не им харесва работата, други просто не се справят и не са подходящи. По този начин се назначават точно тези хора, които имат желание и са мотивирани да работят от една страна и от друга че се справят добре с работата. Това е от мен. Няма как, а и не бива да се разясняват подробности, особено свързани със заплащането. Поне според мен. Тези подробности се разясняват на интервюто и тогава ако не те устройва, просто го заявяваш, можеш да си вземеш документите и да не се занимаваш повече. Успех в намирането на работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 аре и аз да се включа.така като гледам ка се развива спора всеки си е прав за себе си.но това е само на пръв поглед.търсенето на работа си е един вид водене на политика.в края на краищата този който търси е в по неизгодно положение и се налага да се съобразява с това.работодателя ще си намери хора рано или късно и ако нещо не те устройва в обявата или условията си е твой проблем.една позната вече четири години седи без работа седи си в къщи чопли семки и всеки божи ден се жалва "ох как ще си намеря работа" предложих и да си купува вестници с обяви - аааа там само фалшиви обяви пускат-предложих и да иде в някоя частна трудова борса - аааа там ще ми вземат пари...-предложих и тази убява щотъо я видях в джобс бг - ааааа занам я тая видеотека..... е не става така...не казвам че е лесно да си намериш свястна работа напротив много е трудно.то в БГ хубава работа се намира само с връзки всичко свободно е с лоши условия с лошо заплащане и високо текучество ама все от някъде трябва да се започне нали. на предишната ми работа на интервюто шефът ми заяви в прав текст колко много се дразнел когато някой го попитал колко пари ще взима.е не го попитах и започнах с 150 лв. до края на годината вече взимах 550 лв. но имах и колеги които почнаха на 190 лв. и след две години все още взимаха 250 лв. каквото дадеш от себе си това и ще получиш. на сегашната ми работа която признавам си намерих с връзки (но това не значеше че автоматично съм нает)на интервюто най-забиващия въпрос беше каква заплата очакваш да получаваш.ако кажеш много лошо ставаш нахален.ако кажеш малко значе се подценяваш и имаш ниско самочувствие.така че работете нещо колкото и неприемливо да изглежда в началото работете я все едно ви е бащиния(шефовете винаги отценяват това) и не се знае докъде може да стигнеш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
van Basten Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 започнах с 150 лв. до края на годината вече взимах 550 лв. но имах и колеги които почнаха на 190 лв. и след две години все още взимаха 250 лв. каквото дадеш от себе си това и ще получиш. Това с колко ще ти се вдигне заплатата и за какъв период от време зависи и от естеството на работата все пак. Примерно, ако започнеш във въпросната видеотека на 200лв( сигурен съм, че заплатата е горе-долу толкова) след 2-3 години на колка ще си? Най-много да си качил 50лв, а и това не е сигурно. Работата за която говориш( започнах с 150 лв. до края на годината вече взимах 550 лв) не е на служител във видеотека, или продавач в магазен, а нещо доста по-отговорно, с перспективи за развитие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pnevmotorex Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 ... започнах с 150 лв. до края на годината вече взимах 550 лв. но имах и колеги които почнаха на 190 лв. и след две години все още взимаха 250 лв. каквото дадеш от себе си това и ще получиш. на сегашната ми работа която признавам си намерих с връзки (но това не значеше че автоматично съм нает)на интервюто най-забиващия въпрос беше каква заплата очакваш да получаваш.ако кажеш много лошо ставаш нахален.ако кажеш малко значе се подценяваш и имаш ниско самочувствие.така че работете нещо колкото и неприемливо да изглежда в началото работете я все едно ви е бащиния(шефовете винаги отценяват това) и не се знае докъде може да стигнеш.... Явно в тази тема вече не се говори за видеотека "Спектър", а за работодателите. Всичко е много относително. Все пак сме наемници и си даваме "гъза" под наем, а това винаги е в наш ущърб (аз не съм работодател ). Горе долу докъм 30-35 години хората се ориентират в каква сфера ще се реализират и трупат опит. През този период няма 6-5 - бачкаш (особено в началото). След това, повярвайте ми, идва наистина сладката работа. Пиеш къси кафета, ядеш дълги обяди и взимаш 1 камион пари. Аз натам съм се запътил. Работодателите обаче хич не им пука за теб. Добре че има минимална работна заплата и нашите "шефчета" не могат да паднат под този минимум. Работиш ли в частния сектор колкото по-малко ти дават и колкото повече работа вършиш, толкова повече си "желан" на работа. Извинявайте "приятели" работодатели, които пуснахте постове по-горе, ама вие сте единици. Обикновено по обявите не дават информация за заплатите, понеже фирмите се срамуват и се опасяват че никой няма да се обади. А ти приятелю lukather, направил си така наречената "професионална свирка" на шефа си (това не с лоши чувства, ако ми помогне и аз ги правя тия неща) и той ти е дал наградата от 550 лв на месец. За съжаление това е частния сектор, пробиваш си път напред къде с лакти, къде с гъза. P.S.: Към модераторите: Понеже на няколко пъти използвах може би нецензурна думичка за задни части, може да ме цензурирате, няма да се разсърдя Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 А ти приятелю lukather, направил си така наречената "професионална свирка" на шефа си (това не с лоши чувства, ако ми помогне и аз ги правя тия неща) и той ти е дал наградата от 550 лв на месец. За съжаление това е частния сектор, пробиваш си път напред къде с лакти, къде с гъза. ами ако ти така му викаш няма лошо.лично мен не ми харесва израза.както и да е не мисля че да си вършиш съвестно работата е нещо лошо.....когато съм на работа мисля само за работа,когато не съм дори и не мога да си спомня каде работя (много добре се отразява съветвам те да опиташ) колкото за частния сектор да така е с лакти с гъз с каквото и да е.такъв е живота свиквай с него.от птдавна съм се примирил че не съм аз този дето може да промени света и го приемам такъв какъвто е..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 4, 2006 Author Share Posted September 4, 2006 май проблема на много от тъй наречените ,,специалисти,, е това че бъркат добре свършената работа с ,,да направиш свирка на шефа,,..продължавайте в този дух и се чудете защо шефовете не ви оценяват. шефа не го итересува колко си добър в работата си, щом не го показваш на работното място. колкото и да си говорим винаги ще има защитници и на двете тези.....НО АЗ ОТ ОПИТ ЗНАМ ЧЕ СЪМ ПРАВ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Вие да не смятате да давате по 500 лева заплата, че сте толкова претенциозни??? Съмнява ме в тая библиотека да дават повече от 250 лева. За тия пари - толкова, вие някакви специалисти с 10 годишен стаж във видеотеки ли искате?? Преглеждане на автобиография и интервю, а свидетелство за съдимост не щете ли?!? Бахти нахалниците! Радвайте се и на единиците хора, които се връзват на обявите ви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 ^ До всезнайкото по-горе- ще се изненадаш колко хора имат трудности да се справят с интуитивен и лесен за използване софтъер, в който трябва 90% от ситуациите да натискаш 3-4 копчета и да взимаш и връщаш пари. Нали трябва да се разяснят нещата как стоят..тука го ударихте на лафче. Казани са условията, телефоните и изискванията и ако искате- отивате. Ако не- какво си чешите езиците и се дървите тука? За тези, които се оплакват от обявата- ако бяхте толкова кадърни и незнам още за какви се мислите нямаше да сте тук да ми клюкарствате над една обява, а щяхте да сте някъде на работа. Ако си мислите, че обявата е несериозна и само във вестниците са сериозни, моля купете си една Марица и вижте какви "сериозни" обяви има там. По-добре продължете важната си дискусия, където и е мястото- клубс.дир.бг Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Уважаеми mrdds, Вероятно някой ден ще притежаваш собствена фирма и ще наемаш персонал, който да работи за теб. Тогава, може би, съвсем по друг начин ще гледаш на подбора на хората, с които искаш да работиш. Успех на всички ви! Темата може да бъде изтрита, тъй като вече не е актуална. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 на предишната ми работа на интервюто шефът ми заяви в прав текст колко много се дразнел когато някой го попитал колко пари ще взима. Звучи направо зловещо, как може да има такива хора бе . Ако попадна на такъв работодател ще му тегля майните и ще си замина, сиренето е с пари както всички знаем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 6, 2006 Author Share Posted September 6, 2006 ТЪПО,ТЪПО,ТЪПО!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 6, 2006 Share Posted September 6, 2006 ТЪПО,ТЪПО,ТЪПО!!! Да, тъпо е устроен живота, тук си прав - и солта, и хляба, и сиренето.... Караман го каза - са с пари. Мислех да не пиша тук, но наистина много се подразних. АМА МНОГО! Някой каза, че страхът/срамът е причина да не искат фирмите да споменават заплащане. Има нещо вярно. Особено ако осигуряват на по-ниска заплата. Всеки се е озовавал в ситуацията да го питат каква заплата очаква, и наистина тоя въпрос е по-скоро изпитващ и това какво ще отговорите няма нищо общо с решението колко ще е заплатата. Винаги съм ненавиждал пълната неопределеност, макар и да трае до интервюто. След него не че има пълна определеност.. Казваш стартова заплата 200 лв с възможност за развитие 400-500 лв примерно, в зависимост колко клиенти докараш в прословутата видеотека, а дали ще ги докараш с хубавите си очи или с напомпания бюст, е твоя грижа. Това ще подейства неимоверно много, дори стартовата сума да е малка, и въпреки че в доста случаи споменатите суми да нямат кой знае каква информативна стойност. Не виждам нищо срамно да се каже нещо такова, както правят повечето работодатели. Цялата тази полемика щеше да се избегне ако обявата беше поднесена качествено. И не да ми се говори постоянно как не било практика да се споменава заплащане. Ок, работодателят е вся и всьо, но като се замислим, освен сървър-клиент концепцията, след осъществяването на една конекция (правя аналогия ако не сте разбрали), и двете страни действат равноправно по отношение на това как получават и приемат данни. Единия праща, другия приема/праща, първия приема и т.н. Т.е. единия дава труда си, другия парите си, които би следвало да отговарят на труда, т.е. това е сделка, единия дава едно, другия друго - просто един вид трансформация на енергия без загуба (на теория, и отново аналогия). В този смисъл откъде на къде търсещият работа ще знае какво трябва да даде от себе си (един куп изисквания), а няма да знае какво ще получи?! Това е един вид ултиматум, ако не схващате още. Е да, ако работата е в ЦРУ, е разбираемо да се крие заплащането, но пък тогава те не биха писали, че са ЦРУ . Нищо не пречи да се кажат някакви граници на заплащането, освен може би негативния ефект, че няма да може да се зададе вечния въпрос "колко очаквате да получавате като заплащане" Едно добре поднесено обяснение за заплащането може да е само в полза на работодателя при търсенето. Всеки знае в каква 'държава' живеем, и понякога хората и 2 лв не могат да инвестират с лека ръка да отидат някъде само и само да разберат че работата изобщо не е за тях. Има достатъчно туториали и в интернет, че и на предавания по ТВ от професионалисти по подбор на персонал съм попадал, които учат как се поднасят професионално обяви. Работодателят също трябва да 'гъделичка' бъдещия си персонал, а не само обратното. Подозирам, че някои ще ме сметнат за дървен философ, бих ги разбрал, мога да се поставя на тяхно място, но това просто говори достатъчно за самите тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrak Posted September 6, 2006 Author Share Posted September 6, 2006 Предлагам работа за графичен дизайнер. пълен работен ден заплащане от 250 до 550лв според уменията на кандидата с възможност за прескачане на тавана от 550 ТАКА ДОБРЕ ЛИ Е? много от хората които писаха тук ще кажат: да бе слушали сме ги тези от 250 до 550 ама ще си остане само 250....давам ги! много от хората които писаха тук ще кажат /знам го от опит/ какви 550лв. за дизайнер поне 1000 ...толкова не мога..иска ми се но не мога..за сега! трябват..знаеш ли колко е тежко да стоиш пред компютъра 8 часа /цитат/.....аз стоя по 12! шефовете не разбират от дизайнерска работа и за това не могат да оценят труда ни /цитат/.....мога! в крайна сметка който иска да работи ще си намери работа, който иска да се прави на велик,да плюе в мутрите на шефовете..е тук му е мястото. оставям тената за видеотеките, не съм специалист, но познавам много от най-добрите графични дизаинери в пловдив, всички са започнали на 250 и сега са над 600. тях не ги викат на интервюта..,,крадат,, ги с по добри условия. на колегата който е хвърлил хиляди левове за обучението си ще кажа:това, че да си вишист ти дава право на по голям таван на началната заплата а не максималната..за нея ще трябва да се докажеш /това важи за всички/ това че има гадни работодатели е вярно, но това не означава, че всички трябва да се слагат под общ знаменател..най малкото говори за ограничено мислане и води до хронична незаетост както писах АЗ ЗНАМ ЧЕ СЪМ ПРАВ!.....защото се познавам....не съм казал че всички работодатели са прави. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ХОРАТА КОИТО СЪМ ЗАБЛУДИЛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 6, 2006 Share Posted September 6, 2006 Айде сега, нямам нищо срещу теб, не мога и да имам, аз не мога да мразя или нещо подобно, просто коментирах действителността ни каквато е в България, и колко е извратена понякога. Предлагам работа за графичен дизайнер. пълен работен дензаплащане от 250 до 550лв според уменията на кандидата с възможност за прескачане на тавана от 550 ТАКА ДОБРЕ ЛИ Е? Не, не е , в случая даже никак не е, въпреки че поне някакви суми си дал тия неща бяха в кръга на шегата, и да не ги взимаме насериозно. много от хората които писаха тук ще кажат: да бе слушали сме ги тези от 250 до 550 ама ще си остане само 250....давам ги!много от хората които писаха тук ще кажат /знам го от опит/ какви 550лв. за дизайнер поне 1000 ...толкова не мога..иска ми се но не мога..за сега!... И ти си прав разбира се. В днешно време повечето работодатели не могат да дадат много пари, но често дори това което е реално заслужено (според нечии други стандарти). Всеки знае че с 250 лв е абсурдно да покриеш даже жизненоважните си разходи, какво остава за нещо друго, като например желание за работа и развитие. Това важи дори ако взимаш 400 лв предвид колко влагаш като време. Може би от 600 лв нагоре може да се мисли малко по-позитивно, при положение че все пак не си ламер в областта и си показал че поне имаш чувство за това с което се занимаваш. Ясно е, че българите не получават това което заслужават за труда си, и за това не са виновни те, даже и техните работодатели, а колкото и да е изтъркано, има си управляващи, мутри (може и без запетайката), тарикати, мафиоти, продажници и т.н. шайка негодници, корупция и т.н. в които са парите ни, и които десетилетия наред са ограбвани. Някакси не мога да приема че един продавач на GSM-и на Руски, продаващ в една дупка, кара джип, който с поглед не мога да обхвана, а за да се размина с него, трябва да минавам на другия тротоар, и струва сигурно $200,000, а майка ми е била доктор специалист, шеф на бърза помощ поне 20 години, и едвам си позволява някаква таратайка за 5-6 хил. лв. Освен може би тоя продавач да пере пари на Руски, тогава сигурно е оправдано. Държава! На запад няма да споменавам че е ТОЧНО обратното!!! За пенсията да не говорим каква мизерия е. Пенсия, с която би трябвало да живее като ескимос, а е спасила не една и две мутри от сигурна смърт, защото нейните приятели (на мутрата) за я заплашвали с автомати в отделението , и то неведнъж!!! Абсолютен ЦИНИЗЪМ! Но иначе си прав, такова е положението, и си прав, че остават 250 лв ако човекът просто не става за работата, не му се работи и т.н., но ако знае, че пробния период с 250 лв или колкото е, е един месец, и след това ще се качи поне на 300-350 ако се справя, и ако това го знае още в самото начало, и за работодателя ще е по-добре, ако някой не е доволен от тези пари, просто няма да дойде и да му видите физиономията - едно излишно иначе преживяване . познавам много от най-добрите графични дизаинери в пловдив, всички са започнали на 250 и сега са над 600. тях не ги викат на интервюта..,,крадат,, ги с по добри условия. Аз лично никъде не съм плюл работодатели, изразих мнение, че дори реномирани фирми не знаят как да подхождат към тези теми, или явно нямат добри специалисти за подбор на персонал. Случват се такива неща, последно бях попаднал на нещо уникално, свързано с една голяма фирма - 22 Карата за кроасаните, но няма да продължа, да не ми пратят мутра по петите , макар че им писах по въпроса. "Сега са над 600" - кога сега и след колкок месеца работа? приемам че след най-много 6 месеца след започване на работа, и след още 6 или 12 ще взимат поне 900, тогава мога да се съглася. на колегата който е хвърлил хиляди левове за обучението си ще кажа:това, че да си вишист ти дава право на по голям таван на началната заплата а не максималната..за нея ще трябва да се докажеш /това важи за всички/ Извод: не ви трябва висше образование! Ако можете - можете, и това е от единствено значение. Може би си прав, аз трябва да съжалявам за 2-те си висши образования, дето мога да си бърша знаеш кое с дипломите. За съжаление е така в момента в нашата 'държава'. И знам, че нито ти, нито аз сме виновни за тоя извод. това че има гадни работодатели е вярно, но това не означава, че всички трябва да се слагат под общ знаменател..най малкото говори за ограничено мислане и води до хронична незаетост. Абсолютно. Има хора и хора. Никога не отричам подобна логика. както писах АЗ ЗНАМ ЧЕ СЪМ ПРАВ!.....защото се познавам....не съм казал че всички работодатели са прави.... Така е, единственото за което се опитах да поспоря, беше за начина на представяне на обявите, по-специално спора дали да се споменава заплащане. Това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burkoff Posted September 6, 2006 Share Posted September 6, 2006 Хмм .. тука е станало голяма лудница. Мисля че темата трябва да се затвори, че някой хора си избиват комплексите. Аз работа за фирмата, която дуржи Видео Спектър и съм доволен. затва ... май... в. на тия които само говорят, :-) OFF TOPIC PLS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 За висшето образование не сте прави, въпреки че аз в момента си колекционирам дипломите . Не са ми потрябвали ... засега, но човек никога не знае. Винаги е добре да имаш дипломи и сертификати - те са условен писмен договор, че умееш определени неща. А дали е така си зависи от тебе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Темата окончателно се е изместила от темата, но понеже очевидно има интерес и имате какво да кажете - местим я в Други, поочистваме я и сменяме заглавието - дискутирйте си... madrak - CAPSLOCK SUXX и то много мощно. Ходи си прочети правилата за участие, ако искаш да участваш и никога повече не пиши само с главни букви... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.