Jump to content
BulForum.com

Огромен проблем с Radeon 9550

Recommended Posts

Преди няколко дни сложих ново видео, R9550, два часа след инсталацията му изгърмя рама, смениха го от фирмата, новото се държеше прилично до едно време. После разни неща започнаха да забиват, Morrowind сам ми рестартира целия компютър, смених драйверите с последните, после Richard Burns Rally започна да зависва и да трябва да рестартирам от копчето. После смених драйверите с малко по-стари. Преди няколко минути както си бях в Windows и си триех разни файлове, мониторът просто се изключи и компютърът се угаси.

Никога ама никога не съм имал нищо подобно със старото видео, искам да кажа, че проблемът едва ли е в останалия хардуер. Заедно с Radeona сложихме и ново захранване, защото старото беше мъничко за толкоа вързани неща. Не знам дали това има някаква връзка, но просто го споменавам.

Някакви идеи? Освен очевидното, да строша Radeon-а в главата на собственика на фирмата за части...

Аз съм с Радеон9550. Купих го преди година и половина. Никакви проблеми с него, супер доволен съм. Според мен може да е от захранването. С какво си го сменил. Мен ме е страх да не издумка моя, щото от 5 години карам на JNC, някакво неизвестно. А аз имам навика да си купувам разни неща и може да го претоваря. Ако си го сменил с Fortron, не би трябвало да имаш проблеми. И аз трябва да го сменя в най-скоро време.

Компютъра ми правеве така със старата видео карта - S3 Savage4 32MB. Както си играя се рестартира, омазва ми уиндоуса, даже си купих нов монитор, щото ми изгърмя стария. И то защото някои драйвери не струваха. Сваляй драйвери само от support.ati.com. Пробвай с новите каталист - ATI Customer Care > Drivers and Software > Windows XP > RADEON > Catalyst 6.8 Windows XP - Driver Download.

Или ако прави много проблеми смени радеона. Ако и новия не работи, значи е нещо от комютъра, а не от радеоните.

Представа си нямам какво е новото, старото беше 250W, новото е 450 мисля. И пробвах официалните последни драйвери, Morrowind започна да ми рестартира компютъра с тях... :unsure:

Представа си нямам какво е новото, старото беше 250W, новото е 450 мисля. И пробвах официалните последни драйвери, Morrowind започна да ми рестартира компютъра с тях... :unsure:

Остави драйвърите на мира :)

Пробвай със старото захранване. Ако имаш възможност пробвай и с друга карта. Вземи от някой приятел или комшия например. Също така махни картата и хубаво продухай слота. Може нещо да се е напрашило и да прави мизерии. Не си споменал на кой производител е 9550.

Картата се охлажда съвсем нормално, 3dmark 2003 преди малко завърши с 2003 точки, което е нормално на 1.2ghz и 256 ram.

И преди 2 минути Colin Mcrae 05 пак заби :angry:

Нещата забиват съвсем случайно и когато си поискат, няма никаква логика, не е от прекомерно натоварване или нещо такова.

[Edit] Производителят е Sapphire, естествено, иначе нямаше да е такъв боклук. [/Edit]

Пробва ли със драйвери от сайта на сапфир? Провери и останалите връзки на компа, хард, цд-ром, дали правят свястен контакт... температура на проц, чипсет, хард как са? направи някое тестче на рама, харда и т.н.

Обикновено такива забивания се получават от некачествен РАМ - на видеокартата или на самия компютър. Намери си програма за тестване на Рама, твърде възможно е това да е причината.

Поздрави

Едва ли е от системния рам, играл съм Morrowind без никакви проблеми с по-старата си видео карта и същия рам, сега забива както му падне. А не намирам софтуер за тестване на видео рама...

Я преинсталирай Бозата! Ей така един комп 2 дни ме мори - както работи и заспи. Какви ли не драйвъри, тестове и какво ли не още пробвах, но нищо. Накрая един формат, нова Боза и сега е 6+. Пропоръчвам ти драйвъри Omega! Успех и пиши какво е станало :)

Аз също имам проблем с Radion 9550 преинсталирах windows и като сложа драйверите компа или заспива или се разваля цялата графика.драйверите ги свалих от ATI и пак имам проблеми.Преди месец два имах същите проблеми и го занесох в една фирма и до вчера преди преинсталацията работеше, а сега трябва да карам на SAFE MODE и ако можете помогнете.Ако можете да ми помогнете за да не го нося пак

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...