THE-AGENT Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Значи днес реших да направя мрежа м/у пц-то и лаптоп-а в нас. Обаче не мога да пусна на лаптопа нета. Модемът е вързан на пц-то и искам да направя така че и лаптопа да има нет но не става. Кабелът е кроснат виждат се 2-та компютъра без проблеми се теглят файлове, но няма нет на лаптопа, а само на пц-то ? Дайте някакви предложения. Благодаря предварително(Търсех в търсачката но не видях тема в коята да се разисква точно този проблем) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Предполагам не си с 2 мрежови карти, ами ползваш модема през USB.. в такъв случай няма да стане със средствана на windows xp и ще се наложи да си инсталираш WinRoute и да сложиш NAT на USB интерфейса (в winroute) ip-то на мрежовия ти интерфейс (откъм pc-то) трябва да е с ip 192.168.0.1 и маска 255.255.255.0 след това на лаптопа настройваш IP 192.168.0.2 маска 255.255.255.0 gateway 192.168.0.1 и dns 192.168.0.1 ако си с 2 мрежови карти, не ти трябва winroute, а просто щракаш на отметката Enable Internet Connection Sharing на мрежовия интерфейс откъм модема. това е и е дискутирано хиляди пъти Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted August 27, 2006 Author Share Posted August 27, 2006 оправих се и без тези работи мерси все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Да така е както казва @afx само че поне при мен Winroute ми преебава всичко..незнам защо..но без него ми е добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
zidbotev Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 i az imam sushtiq problem kato kolegata, svurzah 2ta compa, ednoto moeto koeto e PC/и има 2 ланкарти и интернет от гигабит/ и лаптопа ми. но като дам отметката на Allow other nework users to conect through this computer's internet connection, която е в адванс/интернет конекшънс sharing. и ми изписва че вече съм се вързал за интернет и това налага автоматични настройки на ИП!!???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 трябва да шернеш Ланката, на която е вързан интернета, а не ЛАН кабела Link to comment Share on other sites More sharing options...
zidbotev Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 neshto ne shvashtam ot kade se pravi tova Enable Internet Connection Sharing, molq kajete mi celiq put mersi mnogo shvanah za kakvo stava vupros trugna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.