Jump to content
BulForum.com

Поредната футболна драма

Legop4o

Recommended Posts

И как разбрахте по т'ва - "като го питаха ония и какво отговори", че е наркоман и алкохолик и няма бъдеще и незнамсикво :lol:. Да ви еба... :love

Полицай ли е, ще бие, тва му е работата.

Много умно !!! Кажи го това на това момиченце.

_37960734_punchafp300.jpg

Мислиш ли , че не млатат с палките ? Ударят те ако тръгнеш да се оправдаваш или да се обясняваш пак бой . А това , че са си заформили бой кво ? Те се бият не вия ! След като нямате пряка връзка защо само викате колко са тъпи и прости и незнам си кво ? Разни хора разни идеали ПРОУМЕТЕ ГО ! След като искат да се бият да се бият вия гледайте репортажите от вкъщи и не участвайте .

Ами добре че са си заформили бой хората, да се бият,да се трепят!Но когато това меле става в центъра на града и са застрашени както обикновени хора,така и частна собственост...извинявай ама не може така!Все едно да вземеш един автомат калашников,да идеш на главната и да се стреляш с някой твой враг!Хората не участват в "престрелката",но не са в безопасност нали?

Също както каза pyroman си представи да си си направил хубавко,спретнатко кафененце с пари взети на заем или някакъв кредит и изведнъж дойдат 200 човека да се бият там...кво ще стане?

...

Също както каза pyroman си представи да си си направил хубавко,спретнатко кафененце с пари взети на заем или някакъв кредит и изведнъж дойдат 200 човека да се бият там...кво ще стане?

... и такива работи става в тоя живот. хората от село също вземат заеми, сеят си нивиците и на следващия ден ... градушка! :cry

никой не е застрахован от нищо. за въпросния случай си има държава, закони и т.нат. .... проблемът обаче настъпва, когато тази държава си "помисли", че законите са "преди хората, преди личността, преди свободата". поне така твърди фредерик бастиа :)

на полицаите не трябва да им се дават по-големи правомощия. всъщност те изобщо не трябва влизат в употреба в една нормална държава с нормални закони. тук diabolik е прав, че трябва да се променят законите коренно. един чудесен пример е това, което се е случило в англия 80те години. маргарет тачър (желязната лейди) въвежда невероятно строги закони за футболното хулиганство, които са същите и до днес, ако не се лъжа. хулиганите са заплашени със 7 години затвор и забрана за посещение на мачове доживот. явно е имало ефект, защото всеки, който гледа футбол знае за какво става въпрос в англия и, че там като идеш на стадиона се наслаждаваш на играта, пееш за любимия отбор и мирно и кротко си тръгваш :rolleyes: ако някой реши да направи някоя простотия на стадиона има десетки камери и веднага може да се провери кой е бил и да се арестува даже и дни след мача :bgrin: ако положението стане като в англия или поне по-цивилизовано от сегашното може би ще тръгна да ходя по мачове отново.

:пп по английските стадиони няма полицаи там има стюарди, които ако не се лъжа са хора от фен клуба и те се грижат за реда :)

на полицаите не трябва да им се дават по-големи правомощия. всъщност те изобщо не трябва влизат в употреба в една нормална държава с нормални закони. тук diabolik е прав, че трябва да се променят законите коренно. един чудесен пример е това, което се е случило в англия 80те години. маргарет тачър (желязната лейди) въвежда невероятно строги закони за футболното хулиганство, които са същите и до днес, ако не се лъжа. хулиганите са заплашени със 7 години затвор и забрана за посещение на мачове доживот. явно е имало ефект, защото всеки, който гледа футбол знае за какво става въпрос в англия и, че там като идеш на стадиона се наслаждаваш на играта, пееш за любимия отбор и мирно и кротко си тръгваш :rolleyes: ако някой реши да направи някоя простотия на стадиона има десетки камери и веднага може да се провери кой е бил и да се арестува даже и дни след мача :bgrin: ако положението стане като в англия или поне по-цивилизовано от сегашното може би ще тръгна да ходя по мачове отново.

:пп по английските стадиони няма полицаи там има стюарди, които ако не се лъжа са хора от фен клуба и те се грижат за реда :)

грешиш, маргарет тачер успя да се справи с рецесията, но не и с английските хулигани ;) (btw те самите джон бул си пишат книжки със социологическа насоченост, които изследват точно това тяхно "криване от нормата"). затегнатите мерки станаха в последните 10 г. и най-вече след евро2000 (има мнооо данни за това което е можело да стане тогава). в англия на трибуните вярно, че нещата са по-спокойни и огрозата о сериозни наказания си оказва влияние, но това не означава, че са изчезнали. не става въпрос само за уговорени боеве извън далеч от стадионите. достатъчно е да потърсите в мрежата за какво става въпрос в долните дивиизи. преди няколко дена гледах едни кадри с фенове на суонзи(уелс) ... еми, тея неща там си се крият. няма как да ги обявят по ббс във вечерните нови. само 'уеееекичко' се споменават между другото ;)

а, големите клубове са "безинтересни". те винаги са в центъра на вниманите, парите са много там ... отадван това не е "онази" англия :) (кой ще може да убеди феновете от северна англия, че южнаците не са чекиджии. примерно)

Днес даваха по новините за задържаните и техните присъди-мижава работа.Не съм много сигурен в цифрите,но ставаше въпрос за около 5000 лева общо,кратък престой в районното и евентуално от 1 до 2 години без право на посещения на мачове в България и чужбина.Е,това нормално наказание ли е?И как ще ме спре да отида при следващия мач и да разцепя главата на някого?Отговор-няма да ме спре.Вече не помня какво гласеше прословутият закон за футболното хулиганство,но ако опира до такива дребни наказания-файда от него няма.Нека им лепнат огромни парични глоби,нека ги оставят да повисят в районното и да чистят кенефи и след тва по една хубава условна присъда и забрана за посещение на мачове за няколко години и да ги видим.А най-големият хит беше,че дадоха някакъв младеж,който бил отличник,нищо не правел там,само псувал.Да не е бил там,сега да си носи последствията.Все едно отличници не могат да бъдат глупаци,даже и се сещам за няколко такива.Липсват ни законите,липсва и прилагането на съществуващите такива.

А,че тези мелета се случват в центъра на града-не знам какво да кажа.Явно става въпрос за хора без капка мозък.Като искат толкова да се счупват от бой-да се уговарят за места в покрайнините на града и да се размазват,ако ще да се избият-голяма работа.Но това да се случва по централни улици,където минават случайни хора,а и има имущество на хора,нямащи нищо общо,което става на нищо....

samkijot, нямам нищо против да се бият колкото искат. но да не го правят в центъра на града, искам като ида на мач да ми е спокойно и да си гледам нормално. другият вариант е да се даде пълна свобода на полицията, който аз определено не подкрепям, но може да е много ефективен. абе кво ли ги мелим тея работи все едно ще оправим нещо. румен петков беше дал там разни обещания естествено без никакви действия. :wacko:

говорите без да знаете за какво става въпрос, говорите без да знаете каква е процедурата в подбни случаи. нямате си на идея колко безпомощна са "органите на властта" точно, когато от тях се очаква да действат със сила. знаете ли какво означава норматив? знаете ли какво означава, за всеки "рисков мач" да има определена предварителна бройка, независимо как е минал като цяло, за да може да се отчете дейност? колко хора "горят" просто, защото се намират на неподходящото място, в неподходящото време. или как се изфабрикуват присъди?!

знаете ли какво означава да обясняваш на "органа" с думи прости, че имаш право да изразяваш отношението си към някого точно на стадиона, а той да седи и да те гледа умно, като повтаря като папагал две думи: "така е наредено!" ... обяснения? що пък трябва да ти ги дава ... та малко ми е странно, че повечето от вас се опитват да разсъждават от позицията меродавни разбирачи ...

... и тук нямам на предвид футболното хулиганство като цяло (то е наказуемо със закон), а само някои аспекти от нещата покрай него.

румен петков е лаладжия. такива са били, са и ще бъдат всички шефове на дирекции на вътрешни. в тази държава апарата не е от вчера :) само хората се сменят

Тъй като не гледах новините 1 приятел ми разказа..можете ли да ми кажете повече инфо за момчето което е говорило пред камерата тъй като ми е приятел. Бил близо до ранения полицай. Някой да даде инфо..или самото интервю по БТВ.. :(

говорите без да знаете за какво става въпрос, говорите без да знаете каква е процедурата в подбни случаи.

... и тук нямам на предвид футболното хулиганство като цяло (то е наказуемо със закон), а само някои аспекти от нещата покрай него.

Добре за теб разбрахме, че си негативно настроен към властта и органите на реда, които всячески искат да прецакат невинните хулигани и да изкарат невинния виновен. Май ти си меродавен разбирач. Айде кажи ми след като тези хулиганства се наказват със закони без органи на реда как ще се изпълняват тези закони. Може би хулиганите сами ще се яват пред съда и ще сезират прокуратурата??? Да ама не. Такава проява в центъра на Вашингтон (примерно) е хубаво да се види как би завършила.

Да на това , че не трябва да има обикновенни граждани застрашени . Но определено онова заведение найлоновото ( до Палмите ) за мен си го заслужаваше нестига , че беше няква каравана запушена с найлони , ми и продавачките много гадно се държаха . НО реално погледнато ако се бяха разбрали 20х20 или 30х30 нямаше да е толкова голямо мелето .

Тъй като не гледах новините 1 приятел ми разказа..можете ли да ми кажете повече инфо за момчето което е говорило пред камерата тъй като ми е приятел. Бил близо до ранения полицай. Някой да даде инфо..или самото интервю по БТВ.. :(

И аз го познавам :( .Много кофти.

Съдията го питаше за няква бутилка и той каза че някой я е хвърлил по него и той я е върнал или нещо от сорта.Явно е бил на "подходящото място в подходящото време".ТЕ казаха ,че присъдата е няколко дена в районното ,но той няма 18 и не знам какво следва за него.По-принцип е много готин човек...не знам кво е станало сегаКАто се замисля че аз съм се разминал с боя с 5-6 мин :blink: .И както бях с шалче...

Да на това , че не трябва да има обикновенни граждани застрашени . Но определено онова заведение найлоновото ( до Палмите ) за мен си го заслужаваше нестига , че беше няква каравана запушена с найлони , ми и продавачките много гадно се държаха . НО реално погледнато ако се бяха разбрали 20х20 или 30х30 нямаше да е толкова голямо мелето .

Ебати тъпото изказване!Хорицата от "скапаното найлоново заведение" ,което е найлоново, щото от кредитите не са останали парички, се скъсват от бачкане и най накрая идват някви идиотчета на средна възраст като твоята и трошат всичко, и собствениците се оказват със сума пари назад. Малоумниците дори изнесли цветята от цветарския магазин наблизо и според теб тея хора го заслужавали :angry1 Съпричастна съм uм, щото на мен ми се е разминало на косъм и най-накрая някой да каже, че съм си го заслужила???

И хич не сравнявайте тези събития с природните стихии и нивите, щото докато те не могат да се предвидят и предотвратят то боищата на недораслеците могат!

ПП Между другото в града по същото време е имало още няколко по-малки боя, с които се е целяло да се отвлече вниманието на ченгетата от по-сериозния бой на Гладстон, който предварително е бил уговорен единствения, чудеж на ченгетата беше защо са се организирали на центъра, а не както друг път на някое по затънтено място.

Ебати тъпото изказване!Хорицата от "скапаното найлоново заведение" ,което е найлоново, щото от кредитите не са останали парички, се скъсват от бачкане и най накрая идват някви идиотчета на средна възраст като твоята и трошат всичко, и собствениците се оказват със сума пари назад. Малоумниците дори изнесли цветята от цветарския магазин наблизо и според теб тея хора го заслужавали :angry1 Съпричастна съм uм, щото на мен ми се е разминало на косъм и най-накрая някой да каже, че съм си го заслужила???

И хич не сравнявайте тези събития с природните стихии и нивите, щото докато те не могат да се предвидят и предотвратят то боищата на недораслеците могат!

ПП Между другото в града по същото време е имало още няколко по-малки боя, с които се е целяло да се отвлече вниманието на ченгетата от по-сериозния бой на Гладстон, който предварително е бил уговорен единствения, чудеж на ченгетата беше защо са се организирали на центъра, а не както друг път на някое по затънтено място.

Виж сега всеки си има мнение . Тези боища скоро няма да се изкоренат . Нито съм участвал в такъф , нито съм от някой български отбор , нито следя български футбол . А ти сигурна ли си за тези кредити и глупости , за коит оговориш че са истина ? Ако имат застрахофка ще им се плати и ще мога тда го постегнат . Ако ли нямат ще съдат цлубовете ще си вземат за пораженията повече пари и може и да сложат някой прозорец . И извинявай ама аз не съм говорил за разни стихии и глупости поне тва не ми причислявай към мнението .

Спри да говориш глупости бе,клубове щели да съдят...кои клубове?Клуб на пенсионера и инвалида ли?Няма отговорни клубове в случая.Факт е,че пострада имущество на необвързани с простотията хора.И сега тези хора са назад с пари,които ако им падаха от небето,нямаше да правят каравана с найлони.Схващаш ли каква е простата ситуация?И схвана ли какви глупости изприказва?Ако не си,ще ти дам един пример...дано тогава схванеш.Утре идвам у вас и правя жилището на родителите ти на кайма.....защото не ми харесва как изглежда,а и не ме каните всяка вечер да ям и пия на корем.Заслужавате си го.Е,приятно ли ще ти е?

абе какво се захванахте всички да съжалявате тия с найлоните?окей,кофти хава се получи,ама не е нужно да ги изкарвате най-бедните и нещастни хорица,щото кафето им било с найлони.еми,замисляли ли сте се,че не са толкова бедни,щом имат кафене на центъра на Пловдив и че това че е с найлони просто е проява на лош вкус?

иначе съм абсолютно съгласен,че е недопустимо да се замесват в бой хора,които нямат нищо общо с футболните пристрастия на група младежи и че ако някви пубери искат да се млатят,то да го правят някъде на полето,а не в центъра на града.

но в крайна сметка футболно хулиганство има навсякъде по света и то в много по-големи размери от тук,това е нещо,което не може да се изкорени.правени са много неуспешни опити и в Англия и Италия,които са много по-развити от нашата държави и в които полицията е наистина полиция.така че освен да се примирим,друг избор нямаме.не виждам смисъл от това вайкане и цъкане с език.

Спри да говориш глупости бе,клубове щели да съдят...кои клубове?Клуб на пенсионера и инвалида ли?Няма отговорни клубове в случая.Факт е,че пострада имущество на необвързани с простотията хора.И сега тези хора са назад с пари,които ако им падаха от небето,нямаше да правят каравана с найлони.Схващаш ли каква е простата ситуация?И схвана ли какви глупости изприказва?Ако не си,ще ти дам един пример...дано тогава схванеш.Утре идвам у вас и правя жилището на родителите ти на кайма.....защото не ми харесва как изглежда,а и не ме каните всяка вечер да ям и пия на корем.Заслужавате си го.Е,приятно ли ще ти е?

НЕ съм толкова тъп та да не зацепа за кво става въпрос , просто имам различно мнение и поглед и разбирания върху нещата . А това заведение не е от вчера там поне 3 години или поне оттолкова го помня аз и надали не са си избили парите . Отделен е въпроса , че центъра на града не е най-подходящото място мисля че са го направили та да се види , че не само в софия има дерби или деда знам те си знаят ( организаторите )

Тези хора нямат нищо общо с футбола. За тях футбола е просто вид предтекст и оправдание за вандалщините, които правят. Като толкова искат да се бият да си наемат някаква зала и да се млатят колкото си искат там.

Do we have sub forum "Football"?! Yes, sure we have... Do I care about some pishlemeta without brain cells за които футбола е разновидност на уличния бой?! No - I don't care.

Защо има подфорум за футбол? За да може в него да си разисквате футболните малоумия без да ги натрапвате на хората които не се интересуват от тях. Ние (неинтересуващите се от футбол) не драскаме във вашия подфорум теми несвързани с футбола. Съответно вие си дръжте темите за играта там.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...