tedy Posted January 10, 2004 Share Posted January 10, 2004 Ф-прот е наистина добра, но ov3rm4n, сори наистина, ще я махна (3.14b), ми тя ми сканира диска за повече от 40 мин. докато нортъна преди ми го сканираше за 15!!!! Оверхеда на нортъна е наистина голям, тромава докато се стартира, и т.н., но при пълен скан (all files на нортън, и сканиране по разширение и съдържание на ф-прот) се получава така. И отново старта на Уина ми е около 3 пъти по-бавен с ф-прота. И не съм сигурен дали ф-прота поддъжа инкрементални ъпдейти или всичките са над 1 МБ ?! Слагам AVG again, изключително бърза и лека. Ъпдейтите са инкреемнтални (около 15 КБ)! ЕИДТ: Хм, ov3rm4n, абе следващия рестарт май добре се стартна Уина, бързо... амм, като сканирам сега с он-деманд скенера на ф-прота видях, че го прави за 40-45 мин. щото сканира сумати време едни големи саморазрхивиращи се екзе-та, как да го изключа това? (изключил съм да сканира архивите и не ги сканира, ама тея екзета по 15 минути ги сканира всеки път). ЕДИТ2: А пробвали ли сте да видите какво става когато риълтайм протектора на ф-прот открие вирус, а ov3rm4n??? Е, аз го имам оня тестов файл с фиктивен вирус в него и само като цъкна на него в Explorer и като се появи ф-прота че го е открил и не може да се затвори прозореца колкото и да натискам Клозе. И съответно не мога да го изтрия ако не деактивирам протектора. AVG работи като драйвер и няма проблеми да трие всичко което е инфектирано! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Искате ли един интересен факт?!! Вчера както си пробвах най-различни антивирусни програми, NOD32, F-Prot, AVG, махнатия NAV2003, се оказа, че AVG ми намери един троянец, който от одста време резидирал на диска ми , и нито Нортон, нито F-PROT го е хванал !!! А AVG го хвана! Сами си правете сметка, оставам с AVG! Казва се BackDoor.Bancodor.AD мисля че беше AD.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHiNkeR Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Искате ли един интересен факт?!!... А AVG го хвана! Сами си правете сметка, оставам с AVG! Казва се BackDoor.Bancodor.AD мисля че беше AD.. И аз съм с AVG (7), и засега съм много доволен от нея. Много е бърза, направо не усещам, че я имам Разбира се, времето най-добре показва колко качествена е една антивирусна...засега обаче Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 12, 2004 Share Posted January 12, 2004 Abe McAffee nikoj li ne polzva? Otzivi? Po edno vreme az bjah s nego - njakakav trial beshe i expirena i ne mozah da si namerja nishto na temata da go aktiviram nanovo zatova minah na norton antivirus i sam dovolen ot nego. Njakoj ot web-mail serverite go polzvashe - yahoo li beshe, msn li beshe... Po moi nabljudenia hubavite antivirusni sa NAV, F-Prot i McAffee samo deto za poslednata nishto ne sam chuval poslednata 1 godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 12, 2004 Share Posted January 12, 2004 Това пък McAffee Virusscan не съм чул никой от познатите ми да го ползва все още.. Преди за ДОС вършеше някаква работа, но все по-рядко се чува за него. Е точно пък твоите фаворити, НАВ, ф-прот на мен вече са ми контра-фаворити! ф-прота е бърз наистина и го бива дори много, За NAV няма да говоря, повече никога няма да си инсталирам тая огромна и адски неоптимизирана боза с ъпдейти по над 4МБ т.е. неинкрементални! А откакто разбрах че не усеща някои доста стари троянци, а чувал съм много хора се оплакват че не усеща МНОГО вируси, забрави! NAV е истинсло мъчение за всеки компютър, намразих го също както и Flex Type! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 12, 2004 Share Posted January 12, 2004 Всичко това е за версията с графичен интерфейс на Ф-прот, нали? Аз си праскам с ДОС версията, която си е същата машина за сканиране, но без изгъзен интерфейс - и проблеми, особено тези дето си изброил, нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 12, 2004 Share Posted January 12, 2004 Да, точно за нея. Абе и аз доста време бях с ДОС версията на Ф-прот и честно казано тя май е най-добрата за ДОС, вярно че е със същата машина за сканиране и същите дефиниции, но след като пропусна тоя троянец и то в 4 файла на диска ми (.dll файлове с компоненти) вече не й вярвам особено.. Специално за NAV2003 един приятел след като му препоръчах AVG и си я инсталира и ми вика: Абе нортона въобще не усещаше едни вируси на D: в една директория с мирка, аз знаех че са си там, ама сега AVG ги усети веднага. Ко да ги прайш, ше им видим сметката, ако ще и 100 програми да пробваме Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 14, 2004 Share Posted January 14, 2004 Днес си инсталирах Agnitum Tauscan1.6 - програма за откриване и махане на Троянци, с update и т.н. Докато тя претърсваше диска AVG-то ми откри два троянеца, докато тази програма не реагира въобще. Какво да говорим повече! А пък и ги премахва насериозно! Е аз съм с версия 6-Free, защото е много по-лека и върши същата работа като 7-ма версия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted January 14, 2004 Share Posted January 14, 2004 Abe nqkakva nova i efektivna antivirusna kato stariq F-prot da ima koqto da si q puskam kogato az iskam i da ne mi se byrka v windowsa da znaete ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHiNkeR Posted January 14, 2004 Share Posted January 14, 2004 Abe nqkakva nova i efektivna antivirusna kato stariq...... AVG i da ne ti puka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted January 15, 2004 Share Posted January 15, 2004 BTW re6ix i az da q probvam tazi AVG,dosega bqx s norton2004.ta slogix si AVG 7 i mi otkri slednite troqntzi,koito nortona ne gi xvana. 1.virus name-trojan horse downloader.dyfica.t filename-optimize[1].exe 2.virus name-trogan horse dropper.Small.DE filename-install[1].exe ta slagaite si AVG i enjoy deto se vika Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted January 15, 2004 Share Posted January 15, 2004 Njakoj ot web-mail serverite go polzvashe - yahoo li beshe, msn li beshe... msn e .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 15, 2004 Share Posted January 15, 2004 Хахах, изглежда привържениците на AVG се увеличаваме Така си е, Нортън 2004 (пък и 2003) е едно голямо блатно чудовище, по-голяма къртачка за компютъра и от някои вируси. Има вируси, по-безвредни от нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jetpilot Posted January 18, 2004 Share Posted January 18, 2004 A kakvo shte kajete za NOD32 sravnena s AMG. Az polzvam NOD32 ot 2-3 sedmici i sym dosta dovolen, skaniram mi HDD - 50GB partition za 4 minuti i 20 sekundi, predi byah s NAV2002, kojto go praveshe za chas i 40 minuti Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHiNkeR Posted January 18, 2004 Share Posted January 18, 2004 Хахах, изглежда привържениците на AVG се увеличаваме Така си е,Нортън 2004 (пък и 2003) е едно голямо блатно чудовище, по-голяма къртачка за компютъра и от някои вируси. Има вируси, по-безвредни от нея Edinstvenia po-goliam kurta4 na PC-ta ot Norton-a se kazva WINDOWS Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIRTUALMANCHO Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Norton e nai oakana antivirusna koiqto sam vijdal.Aka na sqkade kadeto moje da bude vyzmojno.Seki mesec mi se slu4va da si preinstaliram PC-to zaradi virusi.Za tova minah na F-prot za sega vyrvi dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Norton e nai oakana antivirusna koiqto sam vijdal. Maina povqrvai mi,ima i po "oakani",a kam nortona az nqmam zabelejki..pak i bez tui si formatiram harda vseki mesec Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 Уфффф, сори, пак аз съживявам темата отново Следния проблем: С f-prot съм понеже мисля, че е една от най-добрите. Обаче тия дни се натъкнах на един от добре познатите ми дефекти на тази програма и мина един ден докато се усетя, че е от него. Та свалям си аз голямо количество ел. книжки, повечето в .pdf/.chm формати, с Getright. Обаче на два-три от файловете изведнъж като стигна до 100% свалянето и цпу-то скача на 100% и не мога да спра или рестарт компа. Нито да килна нещо от таск мениджъра. Оказза се, че ф-прот-а сканира файла при затварянето му и при всеки додстъп (както е по подразбиране). Обаче е известно че някои редки видове файлове той сканира за недопустимо много време, примерно ми се е случвало 1-2 минути, а сега явно е повече щото го чаках около 5 минути за тоя файл и накрая ресет. В момента свалям с изключен ф-прот, някой знае ли как може да се настрои все пак някои филе-та да не се сканират от резидентния скенер, това е много тъпо, ф-прот трябва да се погрижат да може това чудо да може да се конфигурира Ако някой знае някой регистри кей за това, да казва. 10x за вниманието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 Пробвай от прозореца на OnDemand Scanner -> Options- > By file name extintions -> [...] - Там са изброени разширенията на файловете, които да се сканират. Премахни .chm разширението. .pdf не присъства в тоя списък и не знам дали се сканира въобще. После дай на РиълТайм протектора да проверява "All known file types" само. Не съм сигурен какъв ще е ефекта, но опитай. Не ми се струва добра идея да изключваш тези файлове от сканиране - независимо колко сигурен си в източника - всичко що иде през Мрежата е потенциално опасно. Но ти си знаеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 ov3rm4n, точно там е проблема, отникъде не може да се настрои Realtime Protector какво да сканира, какво не, въобще нищо като настройки за него, това е много дразнещо, всеки антивирус има подобни натройки, колкото и да са елементарни, а тук нищо. А това там в опциите на onDemand scanner си е за OnDemand за профила за Harddrives, и там си е по екстеншън. Т.е. риълтайм прот. сканира hard coded видове файлове, което е тъпо според мен. Ми че то един прост AVG е направен по-интелигентно, там дори един и същи файл не се сканира непрекъснато при всеки достъп, а си има интелигентен енджин, който решава по някакъв начин дали е променен файла, дали е по сума или не, не знам, поне така пише в сайта им А ф-прота сканира като невидял всичко кво му падне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 Сега... РиълТайм протектора си има настройки, моля. Това че няма такива каквито ти искаш е друг въпрос. И дори и с тези които има можеш да си решиш проблема - има три възможности за избор: 1. All known file types. 2. Only Office Documents. 3. All files (regardless of file types). Втората съм я подчертал специално за теб. Пробвай да видиш какво ще стане с нея. А и винаги можеш да спреш протектора - избора си е твой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 tedy, ako problema ti e samo kogato svaliash s getright da ne bi da si vkliuchil opciata da skanira za virusi vsichki failove, koito si svalil? Probvai da ia izkliucish da vidim dali niama da se opraviat neshtata. Moze nesjto da se ritat getright-a i f-prot-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 Сега... РиълТайм протектора си има настройки, моля. Това че няма такива каквито ти искаш е друг въпрос. И дори и с тези които има можеш да си решиш проблема - има три възможности за избор:.... ov3rm4n, а ти поглеждал ли си менюъла на ф-прот скоро? Понеже знам че си с Виндовс 98, ето ти малко извлечение от хелп файла на ф-прота: As of yet, the RealTime Protector is only equipped with the ability to let you change it's settings if running Windows 95/98/ME. This means that RealTime Protector for Windows NT/2000/XP does not let you change it's settings. This will however be implemented in future releases. @fon_tomov: не, не съм включил проверка за вируси в гетрайт. Дори специално за това си инстлирах flashget да пробвам дали не е от гетрайВа, докато се усетя за причината Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 Извинявай. Вярно е, че спрях с Уиндоус до 98... Ами сменяй го тогава. Но ще се лишиш от услугите на най-добрия антивирус - знаеш мнението ми по въпроса, заради даунлоад на pdf... Нали сложи Линукс - сваляй през него - там и вируси почти няма, а и да лепнеш нещо - не е фатално за системата като цяло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 8, 2004 Share Posted March 8, 2004 така е, сложих Линукс, но ако ми препоръчаш сайт откъдето да си сваля Dreamweaver (не друго, точно тази проги) за Линукс, както и Фотошоп за Линукс (да отваря .PSD без проблем) макар че фотошоп не съм сигурен, може и да има за линукс, не съм търсил; както и някои други, веднага отивам в линукс да си свърша работата Между другото и под Линукс като сканирам с ф-прота, и там сканира безбожно дълго време, там поне с килл спирам ф-прота. И понеже трябва да ги сваля нещата, сега под Вин продължавам да ги свалям, иначе под Линукс също свалих немалка част. От ф-прот няма да се лиша, прекалено добра е. Просто ще изключвам протектора когато ми трябват тези филета, и ще чакам оправена версия. Накрая ще взема да бръкна в самия код на протектора да махна някои сканирания Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.