Jump to content
BulForum.com

Добра Антивирусна програма

biolander

Recommended Posts

кажете ми такава програма,

има касперски, панда, протектор плюс ама всички имат поне по един от горните недостатъци.

някой да има впечатления от pccillin или откъде да изтегля fprot .

pc -то е лаптоп на 400 MHz и касперския го натоварва много.

мерси предварително

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

6tom ne si fen na nAV, naistina f-prot e naj-dobria izbor.

Ima go v warez.ru nqkade. 3.14a maj beshe poslednata versia.

Updeitite ne sa mnogo golemi, okolo 1MB, ama ne znam kolko chesti sa.

F-Prot naistina e mnogo byrza, po-byrza ot NAV, samo che pone pri men starta na pc-to beshe ujasno baven kogato ia probvah, ne znam zashto se poluchi taka..

A i nqkoi beshe kazal che hvanal virus s nego, koito NAV ne go bil ulovil :)

Ne znam dali e taka..

Zashto da ne probva s Norton 2003 , mashinata mu ne e 4ak tolkova slaba , niama da klekne

Mnozko e, mnogo ot moite mashini v rabotata sa na 400MHz i Norton 2003 im idva v povechko. mnogo zavisi s kolko ram e toia laptop, moite sa sas 96MB i chesno kazano antivirusa gi zabavia dosta. E, ne che ne varviat, no pada chakane.

biolander, stom ne si fen na Norton, to togava mai edinstvenata ti smislena alternativa e f-prot.

изтеглих фпрота, на моито скромно вече PC (P4 1.6, 512кеш, 512rambus; огледален raid 40GB 7200 Maxtor) се представя адски добре като бързина (дано да е и сигурен).

Kasperski бая го забавяше(особено с отворени фотошоп и илюстратор), макар че с него вирус не ме е притеснявал.

ще го сложа и на лаптопа

PS личен съвет, към всички които четат топика :

Никога, за нищо на света не инсталирайте Пандата. Имам закупена, чиста набутка! Вирусите я заобикалят както си искат. (сори, не си спомням точно кои, но в офиса е ставало).

Аз съм пускал WinXP+NAV 2003 на P166MMX :lol:

Вървеше не много зле, по 20-тина файла в секунда. :)

Но Kaspersky е едно голямо дърво, поне за мен, едвам го махнах т'ва чудо, след 3 рестарта.

NAV и F-prot - това е истината.

Не изкам да влизам в спор, но касперския има само един недостатък - тежък е, затова и попитах (иначе не бих го правил).Бута ми производителността наполовина.

На чисто инсталиран winxp 500 Mb фотошопски файл го отварям за около 90 сек, а като инстална касперския, времето достига до 3-4-5 мин, за записа не ми се говори а е неприемливо в това време на годината (реламна кампания преди коледа и чнг)

biolander...да си чувал че горе в десния ъгъл има една лупичка и пише на нея Search и тя помага много :pirate такава тема е разгледана вече ако искаш виж тук

дано ти свърши работа.

Аз съм с касперски ДА хубава,ДА тежка е щото при стартиране проверява много(и ако имаш по големи фаилове като филми и прочие е ужас но пък си заслужава)Това е от мене виж ко са писали там.Има хора дето разбират повече там. :)

biolander...да си чувал че горе в десния ъгъл има една лупичка и пише на нея Search и тя помага много :pirate такава тема е разгледана вече ако искаш......

хубаво, най-напред сърчнах , ама ти да прочете че имам някакви по-особени изисквания към програмата, която търся или че питам конкретно за pccilin. май не си,а?

за големината на файловете, които ползвам вече споменах също.

Norton има опция да се изключат типове файлове или цели дир от автоматичното сканиране.

Касперския или там квото е, предполагам и те имат такова нещо, просто изключваш дира с рекламните материали от сканирането (това което е резиднтно) и отваряш отново за 90 сек :)

tedy да касперския и той може да изклучи еди кои си файлове(да речем .avi и тях няма да го проверява но няма да има подобрение ако ти е бавен компютъра B) )

biolander не виждам някаква разлика между твоя въпрос и онези горе в линка(просто е формулиран дргуо яче ако ги прочетеш ще видиш :) )

• 2 weeks later...

Използвам AVG Antivirus от сайта

www.grisoft.com

На тази много лека програма съм от една година. Засега нищо не е минало през нея, въпреки многото опити. Хваща и вируси в TMP файлове в кеша. Обновява се всяка седмица безплатно.

Качил съм я тук: AVG Free

Има и поддиректория UPDATE. Съдържанието и се копира в:

C:\Program Files\Grisoft\AVG6\UPDATE

Стартира се няколко пъти AVG и той сам разпакетира файловете. Два пъти иска рестарт, защото се обновява и exe-то. След всичко това може да се изтрие всичко от тази директория и да си караш със седмичният UPDATE по интернет.

Най-добре си го свали директно от www.grisoft.com. Тогава ще ползваш само седмичните Updates. Избягваш по-горната процедура.

Видях, че някой е качил и професионалната версия на AVG:

AVG Professional

• 5 weeks later...

Айде да посъбудя малко тази тема, вместо да правя нова...

Реших се да се отърва от тоя супертежък (сравнително) и огромен софтуер, който напоследък взе да ме дразни, постоянно иска достъп до интернет и прави трафик и при отваряне на контестните менюта из уина.

Забравих да кажа че става дума за Norton Antivirus 2003 Pro. :P

Сложих си това AVG Antivirus 7 и е изключително бързо, не се усеща въобще.

Но понеже има прекалено много неща които ме дразнят по интерфейса, въпросът ми е какво ще кажете вие за тази програма, и другата е NOD32, която е другата от двете, които реших да пробвам?

За мен има само един отговор на този въпрос - F-Prot.

Но това си е мое мнение. Базирано на факта, че съм пробвал всичко, което се предлага - дори и разни световно неизвестни програми. Никой и нищо не е в състояние да ме убеди, че има по-добра от тази, като говорим за сравняване по следните показатели:

1. Бързодействие.

2. Натоварване на Системата.

3. Честота на обновяване на базата данни.

4. Стриктност и коректност на проверките.

5. Честота на фалшивите тревоги.

6. Цена.

FP-Win 5.10

F-Prot Professional се конфигурира много лесно с помощта на едно единствено меню. Възможна е настройка на сканирането в определено време. Помощната система е лаконична, но основните функции са добре описани. Постиженията при откриване на всички типове вируси са отлични - над 99%, като се справя най-добре с макровирусите в сравнение с всички разглеждани тук продукти - 100%. Поддържа се сканиране на всички архиви с изключение на САВ.

Интерес за домашните потребители представлява версията на програмата за DOS, която се базира на същата машина за търсене на вируси, но се разпространява безплатно за некомерсиална употреба.

Цитат от изследване на немското PC Welt... Ако те интересува как са се представили другите програми -

Популярните антивирусни програми, тествани от немското списание PC Welt

благодаря ти ov3rm4n за инфото, полезен сайт, ще ми помогне в избора, наистина не си струва в никой случай да натоварвам компа си с тоя NAV2003 вече.

Относно ф-прот съм съгласен с тебе, ДОС-ката версия я ползвам от доста години... пробвах преди и Уиндоската, и наистина беше много бърза (почти като AVG) ;) но едно нещо ме спря - времето за стартиране на Уин се увеличи около 3 пъти, през останалото време беше перфектна, само това. Може пак да я провбам вероятно ако излезе нова версия след 3.14a

F-Prot Antivirus for Windows 3.14b

Да изберем българското в крайна сметка, ако не друго... В разработката на F-Prot участва Веселин Бончев - по-старите от нас познават това име. За по-младите уточнявам - това е един от първите експерти в света по проблемите на вирусите. Човека, който създаде първата в света антивирусна лаборатория към Българската Академия на Науките - някъде към 1987-88, дали не беше и по-рано... Някои твърдят, че той и легендарния писач на вируси Черния Отмъстител (100% сте чували за неговите подвизи, но с английския му ник) са едно и също лице. ;)

И ние сме дали нещо на света...

:D ;) :D

:D :D Супер! И аз тъкмо ровех там и видях за новата версия,

10х още вднъж!

Но дали вече са добавили възможност да се настройва бекграунд скенера щото предишния само е пуснат или спрян, нито мога да му кажа да не сканира например някоя дир или файл, нито начина за това, дали да ползва heursitics и подобни... :confused

.. Веселин Бончев го знам, преди много години на ХТ-то още ползвах една тяхна програмка с дос3.3 - около 20 КБ, не се сещам за името, но тогава действително хич не бяха много антивирусите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...