Jump to content
BulForum.com

Въпрос за поддръжка на автомобил

tracker

Recommended Posts

Не знам дали това е правилния раздел, но ако някой знае правилният да каже, или ако някой модератор види темата ако не й е тук мястото, нека да я премести в по-точен раздел ако има. Иначе ме интересува с какво масло трябва да се кара OPEL Kadett с безинов двигател, който се кара предимно на газ. Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели. Интересува ме някакво свястно масло (марка), нито много евтино нито убийствено скъпо. Другото - с какви свещи трябва да се кара - еднополюсни или 3-полюсни, защото съм чувал че когато е на газ е по-добре да са 3-полюсни, улеснявало се запалването и горенето. И последен въпрос - добри гуми (марка) за OPEL Kadett - интересува ме цена.

Не знам дали това е правилния раздел, но ако някой знае правилният да каже, или ако някой модератор види темата ако не й е тук мястото, нека да я премести в по-точен раздел ако има. Иначе ме интересува с какво масло трябва да се кара OPEL Kadett с безинов двигател, който се кара предимно на газ. Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели. Интересува ме някакво свястно масло (марка), нито много евтино нито убийствено скъпо и на колко хил. км се сменя маслото. Другото - с какви свещи трябва да се кара - едноплюсни или 3-полюсни, защото съм чувал че когато е на газ е по-добре да са 3-полюсни, улеснявало се запалването и горенето. И последен въпрос - добри гуми (марка) за OPEL Kadett - интересува ме цена.

Карай с валволин 15W-40 30 и няолко лв. тубата, най-дорото за парите си.

Свещи- еднополюсни, това че караш на газ няма абсолютно никакво значение.

Гуми- няма специални гуми за опел кадет, добрите гуми са еднакво добри за всички автомобили, взимай такива, каквито можеш да си позволиш, а цената зависи от размера и марката.

Карай с валволин 15W-40 30 и няолко лв. тубата, най-дорото за парите си.

Свещи- еднополюсни, това че караш на газ няма абсолютно никакво значение.

Гуми- няма специални гуми за опел кадет, добрите гуми са еднакво добри за всички автомобили, взимай такива, каквито можеш да си позволиш, а цената зависи от размера и марката.

За свещите - марка би ли ми препоръчал? За маслото - полусинтетика ли е или пълна този валволин (сори за невежестворо ми), има ли значение типа на маслото ако се кара предимно на газ?

За свещите - марка би ли ми препоръчал? За маслото - полусинтетика ли е или пълна този валволин (сори за невежестворо ми), има ли значение типа на маслото ако се кара предимно на газ?

Има специално масло за газ ,на Шел , пишего на самата туба,.. Синтетика бих ти препорачал ама е малко скъпичко пич :)

...Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели ...
Не е зле да дадеш подробно инфо за колата - година, мотор... Имам някакви документации за различни модели. Ако искаш, обади ми се по някой от контактите ми в профила довечера да вляза в DC++ и да си дръпнеш каквото ти трябва.

За сфещи специално ти препоръчвам да си вземеш Шампион няма по-добри от тях според мен.Пробвал съм различни марки а честно да си призная бях най-разочарован от свещите на БОШ.

Масло 15W-40 е идеално за тая кола и синтетично да вземеш и полусинтетично пак ще е добре.Ама за тези по-старите май полусинтетичното е по-добро.Можеш и Кастрол да си вземеш или също и Тотал или Валволин :)

Хубави свещи: NGK, шампион, бош.

Има специално масло за газ ,на Шел , пишего на самата туба,.. Синтетика бих ти препорачал ама е малко скъпичко пич :)

Шел могат да правят всичко друго, но не и масло.

A за маслото: kва синтетика и ква полусинтетика????? това е кола на мин. 15 години, само минерално 15W-40

Масло 15W-40 е идеално за тая кола и синтетично да вземеш и полусинтетично пак ще е добре.Ама за тези по-старите май полусинтетичното е по-добро.Можеш и Кастрол да си вземеш или също и Тотал или Валволин :)

15W-40 не съм виждал нито синтетично, нито полусинтетично

15W-40 не съм виждал нито синтетично, нито полусинтетично

Точно така. 15W40 е минерално масло и е най-добрият вариант за този мотор :)

За свещи NGK ;)

Гуми не вземай Lassa, ако не искаш да се пребиеш някъде. Казвам го от личен опит. Бакшишите умират за Lassa, защото са по-твърди и се износват по-бавно. Но като превали малко дъжд и положението става неконтролируемо! От по-евтините може да вземеш Kumho или Barrum.

Благодаря много на всички отозвали се. Горе-долу получих отговор на всичко което ме интересуваше и се потвърдиха повечето от нещата, които бях чувал. Все пак май беше редно да напиша малко повече подробности за колата - значи по талон я дават 1991 г., мотор 1.8i, май е на VECTRA. Има една програма - Autodata май се казва, и поне според нея колата наистина е 1990-1991 г. с този мотор. Според нея оригиналните свещи трябва да са BOSH, като алтернатива дават NJK и Shampion. Метнах едни шампионки за сега са добре. За маслото - разбрах, 15W40 е само минерално и е идеално за коли над 15 г. За Шел, че не можели да правят масла - и аз съм на същото мнение. Ще се ориентирам към Арал, Valvoline, Kastrol, Total (или Esso ако имат минерални разработки, че не съм в час тука). А да знаете някакъв свястен сервиз, макар и да не е само за опел, в който хората да си разбират от работата, а не да гледат само да гушнат паричките и от къде мога да си купя една тубичка 5 л. масло Арал или Valvoline?

Може и Мобил да вземеш. ;) Правилно си постъпил. Гледай си Аутодатата и не се влияй от мнения на хора дето дори нямат собствен автомобил :) Най-доброто за двигателя е предписаното за него по каталог. Може да пробваш и други марки масла и свещи но задължително в магазина да ти отворят каталога и да ти намерят точно кой модел от марката е маслото за двигателя, а не просто да вземеш 15-W нещо си. А най-добрите гуми са новите.

Безаварийно каране

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...