tracker Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Не знам дали това е правилния раздел, но ако някой знае правилният да каже, или ако някой модератор види темата ако не й е тук мястото, нека да я премести в по-точен раздел ако има. Иначе ме интересува с какво масло трябва да се кара OPEL Kadett с безинов двигател, който се кара предимно на газ. Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели. Интересува ме някакво свястно масло (марка), нито много евтино нито убийствено скъпо. Другото - с какви свещи трябва да се кара - еднополюсни или 3-полюсни, защото съм чувал че когато е на газ е по-добре да са 3-полюсни, улеснявало се запалването и горенето. И последен въпрос - добри гуми (марка) за OPEL Kadett - интересува ме цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
very_big Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Не знам дали това е правилния раздел, но ако някой знае правилният да каже, или ако някой модератор види темата ако не й е тук мястото, нека да я премести в по-точен раздел ако има. Иначе ме интересува с какво масло трябва да се кара OPEL Kadett с безинов двигател, който се кара предимно на газ. Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели. Интересува ме някакво свястно масло (марка), нито много евтино нито убийствено скъпо и на колко хил. км се сменя маслото. Другото - с какви свещи трябва да се кара - едноплюсни или 3-полюсни, защото съм чувал че когато е на газ е по-добре да са 3-полюсни, улеснявало се запалването и горенето. И последен въпрос - добри гуми (марка) за OPEL Kadett - интересува ме цена. Карай с валволин 15W-40 30 и няолко лв. тубата, най-дорото за парите си. Свещи- еднополюсни, това че караш на газ няма абсолютно никакво значение. Гуми- няма специални гуми за опел кадет, добрите гуми са еднакво добри за всички автомобили, взимай такива, каквито можеш да си позволиш, а цената зависи от размера и марката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted August 25, 2006 Author Share Posted August 25, 2006 Карай с валволин 15W-40 30 и няолко лв. тубата, най-дорото за парите си. Свещи- еднополюсни, това че караш на газ няма абсолютно никакво значение. Гуми- няма специални гуми за опел кадет, добрите гуми са еднакво добри за всички автомобили, взимай такива, каквито можеш да си позволиш, а цената зависи от размера и марката. За свещите - марка би ли ми препоръчал? За маслото - полусинтетика ли е или пълна този валволин (сори за невежестворо ми), има ли значение типа на маслото ако се кара предимно на газ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tokarew Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 За свещите - марка би ли ми препоръчал? За маслото - полусинтетика ли е или пълна този валволин (сори за невежестворо ми), има ли значение типа на маслото ако се кара предимно на газ? Има специално масло за газ ,на Шел , пишего на самата туба,.. Синтетика бих ти препорачал ама е малко скъпичко пич Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 ...Ако някой знае по каталог с какво масло му дават да се кара или пък просто от личен опит нека сподели ... Не е зле да дадеш подробно инфо за колата - година, мотор... Имам някакви документации за различни модели. Ако искаш, обади ми се по някой от контактите ми в профила довечера да вляза в DC++ и да си дръпнеш каквото ти трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 За сфещи специално ти препоръчвам да си вземеш Шампион няма по-добри от тях според мен.Пробвал съм различни марки а честно да си призная бях най-разочарован от свещите на БОШ. Масло 15W-40 е идеално за тая кола и синтетично да вземеш и полусинтетично пак ще е добре.Ама за тези по-старите май полусинтетичното е по-добро.Можеш и Кастрол да си вземеш или също и Тотал или Валволин Link to comment Share on other sites More sharing options...
very_big Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Хубави свещи: NGK, шампион, бош. Има специално масло за газ ,на Шел , пишего на самата туба,.. Синтетика бих ти препорачал ама е малко скъпичко пич Шел могат да правят всичко друго, но не и масло. A за маслото: kва синтетика и ква полусинтетика????? това е кола на мин. 15 години, само минерално 15W-40 Масло 15W-40 е идеално за тая кола и синтетично да вземеш и полусинтетично пак ще е добре.Ама за тези по-старите май полусинтетичното е по-добро.Можеш и Кастрол да си вземеш или също и Тотал или Валволин 15W-40 не съм виждал нито синтетично, нито полусинтетично Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 15W-40 не съм виждал нито синтетично, нито полусинтетично Точно така. 15W40 е минерално масло и е най-добрият вариант за този мотор За свещи NGK Гуми не вземай Lassa, ако не искаш да се пребиеш някъде. Казвам го от личен опит. Бакшишите умират за Lassa, защото са по-твърди и се износват по-бавно. Но като превали малко дъжд и положението става неконтролируемо! От по-евтините може да вземеш Kumho или Barrum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted August 31, 2006 Author Share Posted August 31, 2006 Благодаря много на всички отозвали се. Горе-долу получих отговор на всичко което ме интересуваше и се потвърдиха повечето от нещата, които бях чувал. Все пак май беше редно да напиша малко повече подробности за колата - значи по талон я дават 1991 г., мотор 1.8i, май е на VECTRA. Има една програма - Autodata май се казва, и поне според нея колата наистина е 1990-1991 г. с този мотор. Според нея оригиналните свещи трябва да са BOSH, като алтернатива дават NJK и Shampion. Метнах едни шампионки за сега са добре. За маслото - разбрах, 15W40 е само минерално и е идеално за коли над 15 г. За Шел, че не можели да правят масла - и аз съм на същото мнение. Ще се ориентирам към Арал, Valvoline, Kastrol, Total (или Esso ако имат минерални разработки, че не съм в час тука). А да знаете някакъв свястен сервиз, макар и да не е само за опел, в който хората да си разбират от работата, а не да гледат само да гушнат паричките и от къде мога да си купя една тубичка 5 л. масло Арал или Valvoline? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Може и Мобил да вземеш. Правилно си постъпил. Гледай си Аутодатата и не се влияй от мнения на хора дето дори нямат собствен автомобил Най-доброто за двигателя е предписаното за него по каталог. Може да пробваш и други марки масла и свещи но задължително в магазина да ти отворят каталога и да ти намерят точно кой модел от марката е маслото за двигателя, а не просто да вземеш 15-W нещо си. А най-добрите гуми са новите. Безаварийно каране Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.