frodo Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 в. 24 часа: Фирма върти бизнес с лични данни 21 Юни 2005 12:00 20 000 души са получили на домашните адреси лични писма, че имат шанс да участват в томбола с награда от 60 хил. лв., както и за 103 по-малки за 73 хил. лв. Това не е предизборната лотария, а кампания за утвърждаване на щатското издателство "Рийдърс дайджест" у нас. Фирма "Марксман" е дала адресите и имената на нищо неподозирашите щастливци. Проверка на "24 часа" в Комисията за защита на личните данни показа, че "Марксман" не е регистрирана като администратор. В указанията обаче се твърди, че тя е администратор на лични данни, без да ги прехвърля на издателството. Пише, че организирането на томболата е при " стриктно спазване на закона за защита на личните данни". "Марксман" не е искала разрешение да трансферира имена и адреси за нуждите на томболата на "Рийдърс дайджест". Комисията посъветва всички потърпевши да подадат жалби, за да образува проверка по случая. "Ние организираме кампанията за томболата на база на адреси и имена, които сме придобили при предишни кампании и промоции", обясниха от "Марксман". Фирмата декларира, че никога повече няма да ползва лични данни, ако гражданите заявят, че не желаят да участват. Те не ги предоставяли на издателството, а ги обработвали от негово име. "Такива томболи се правят във всички страни. Подготвяме влизането на "Рий-дърс дайджест" в Бълга- рия , казаха от издателството. За да участват във финала за големите награди, получилите писма трябва да попълнят изпратените им талони. Ако го сторят до 14 дни, имат допълнителни награди - книгата "Открийте чудесата на света". Те ще могат 10 дни да я разглеждат и ако я харесат, да я купят срещу 30 лв. Имат право обаче и да я върнат. Щастливците били избрани по произволен признак от случайна извадка. Домашните адреси взели от публични регистри това намерих в нета. значи става въпрос за изпратени писма и ти трябва да върнеш попълнен някакъв шаблон.на мен още не ми е пристигнал,но незнам...измама ли е,кво е?някой има ли повече информация по въпроса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Ти сега се оплакваш от инвазията в зона лични данни или си се засилил да участваш в тая боза? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 24, 2006 Author Share Posted August 24, 2006 Ти сега се оплакваш от инвазията в зона лични данни или си се засилил да участваш в тая боза? не се оплаквам.за ся са ми пратили само уведомително писмо и очаквам да пратят шаблоно,който трябва да попълня...мисля да участвам,нищо не губя.поне за ся не са ми искали някви пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Интересно ми е защо си траят хората, когато ги ебават, но не им искат пари?!?!?! Значи няма никви грижи да се лигавят с тебе, да ти пращат някви лайна по пощата, да те задръстват със спам или junk mail (както не напразно му викат хората), докато не ти поискат пари... Аз лично се вбесявам, че с всеки изминат месец почвам да заварвам пощенската си кутия засипана с какви ли не боклуци от тоя тип! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 и аз днеска получих такова нещо , някъв случаен подбор на адреси било незнам си кво ..... най-вероятно е няква измама , отначало ми мина през акъла че може и да попълня документите ама след като се замислих ..... кой ти дава 60 бона ей така ай сектир ебати измамниците Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Хмм,това го има от доста време.един мой приятел беше получил същото писмо с все талони и щуротии.Забравете да спечелите нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaSlayer Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 В нас първото писмо пристигна преди месеци и мога да ви кажа какво става след това... Като пратите това за книгата, след това идват още две предложения (по-скъпи вече и от самата книга)... непрекъснато ви карат да пращате писма, защото "сте от избраните" да участват в следващия кръг и следващия (нищо, че те май бяха само три :Д)... и така до един момент, в който сигурно се отказват, защото вие все им пращате писмото с отговор "НЕ" на предложението Брат ми се занимаваше да праща няколко пъти тези писма, ама и на него му писна в един момент... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Хмм,това го има от доста време.един мой приятел беше получил същото писмо с все талони и щуротии.Забравете да спечелите нещо а,DaSlayer е описал положението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 В нашия вход бяха пуснали във всяка кутия . В плика имаше някакъв ключ , който можел да отклзчи еди какво си .... бла бла бла , лъжа и измама Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 24, 2006 Author Share Posted August 24, 2006 значи доколкото разбирам всичко е за да им купуваш книгите Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 CONGRATULATIONS FRODO - YOU HAVE BEEN ENLIGHTENED! Ха сега пак им попълвай боклуците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 А тея гащньовци от къде знаят адреса ми? И примерно колко човека живеят на тоя адрес??? То не пише имена, но що ми пратиха на нашият адрес 2 писма? Що не пратиха 3,4 или 5? Или пък 1? Нещо почвам да се нервя. Писна ми от спам, баси. Ся ще получа от тея, дето ако ги изпратиш на 10 човека и ще изровиш нефт от двора на село. Ако нямаш село...от чешмата ще текне...баси То ясно, че на никой не му се занимава да ги съди, ама ако има някой, който няма какво друго да прави, с 2 ръце го подкрепям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 И аз имах тука един плик с тия шитни.Те кат почнаха да излизат разни листа, нямат край ... и ключ накрая ... право в коша и не са занимавах повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Мисля че най хитрия начин да се справим с junk mail-а е като им отвърнем на удара с наш junk mail примерно някой каталог na billa ще се зарадват Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Това с junk mail-ът е трагично, в София ми засират пощата буквално за седмица до горе, на електронната получавам по-малко спам. Съседите предвидливо са сложили кош до пощите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 Вярно, тук за пръв път видях такова чудо - кош за спам до пощенските кутии... в началото ми стана весело като го видях и кано ми обясниха за какво е... но после... Наистина е страшно - не им трябва и седмица, ако днес забравя да си проверя кутията, то утре като я отворя ще ме изравят с багер изпод камарата листчета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted September 5, 2006 Share Posted September 5, 2006 И естествено в тея талони ключа е за най-скъпата кола,а на другия талон си най-големия късметлия.......булшитс Само се чудя толкова ли са им големи приходите от тая книга,че да изпратят толкова много спам,а имайки в предвид колко листчета ключета и глупости има в тоя плик не вярвам да е евтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted September 5, 2006 Author Share Posted September 5, 2006 продължават да изпращат зарибявки,макар че не сме им отговорили до сега.упорити са мамицата им,не се отказват лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Незнам от къде изрових темата обаче вчера получихме такова писмо в един червен плик . Този път наградите са повече може да печелиш кола и/или 90 000лв общата стойност на наградите е 102 500лв. Дали са и пликове за отговор написани с ДА и НЕ за участие в томболата и незнма си кви още глупости . А къде е улофката ще се запитате ? Ами улофката е там , че ако пратиш писмо с отговор да ти изпращат няква енциклопедия когато е 40-50лв . Тъй като не ни се занимава с тях въобще няма да отговарям . Има и разни срокове от 7 или 14 дни ами те откъде ще знаят кой ден съм го получил Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 И аз получих такъв отново, разбира се отново с неадресиран адрес, вероятно нашата пощенска кутия е най-здравата във входа (най-неразбитата) и затова са ни избрали да пуснат като най-благонадеждни. Даже се учудвам, че тази тема съществува - ВИЕ сериозно ли отваряте и четете тези неща? Нашата поща е от малкото с ключалка все още, и като я отворя веднъж на 2-3 седмици, както каза zlobil, ме зариват с боклуци, ако седна да чета всичко... все едно в яху си чета спама дето на всяко влизане имам 1000+ спама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 при нас дойдоха 2 такива плика.Първият път ми беше интересно прочетох го....и беше дотам не съмс е занимавал с пращане защото бях сигурен ,че е някфа измама. Втория плик не съм го отварял...направо в коша Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.