Jump to content
BulForum.com

рийдърс дайджест

frodo

Recommended Posts

в. 24 часа: Фирма върти бизнес с лични данни

21 Юни 2005 12:00

20 000 души са получили на домашните адреси лични писма, че имат шанс да участват в томбола с награда от 60 хил. лв., както и за 103 по-малки за 73 хил. лв. Това не е предизборната лотария, а кампания за утвърждаване на щатското издателство "Рийдърс дайджест" у нас. Фирма "Марксман" е дала адресите и имената на нищо неподозирашите щастливци. Проверка на "24 часа" в Комисията за защита на личните данни показа, че "Марксман" не е регистрирана като администратор. В указанията обаче се твърди, че тя е администратор на лични данни, без да ги прехвърля на издателството. Пише, че организирането на томболата е при " стриктно спазване на закона за защита на личните данни". "Марксман" не е искала разрешение да трансферира имена и адреси за нуждите на томболата на "Рийдърс дайджест". Комисията посъветва всички потърпевши да подадат жалби, за да образува проверка по случая. "Ние организираме кампанията за томболата на база на адреси и имена, които сме придобили при предишни кампании и промоции", обясниха от "Марксман". Фирмата декларира, че никога повече няма да ползва лични данни, ако гражданите заявят, че не желаят да участват. Те не ги предоставяли на издателството, а ги обработвали от негово име. "Такива томболи се правят във всички страни. Подготвяме влизането на "Рий-дърс дайджест" в Бълга- рия , казаха от издателството. За да участват във финала за големите награди, получилите писма трябва да попълнят изпратените им талони. Ако го сторят до 14 дни, имат допълнителни награди - книгата "Открийте чудесата на света". Те ще могат 10 дни да я разглеждат и ако я харесат, да я купят срещу 30 лв. Имат право обаче и да я върнат. Щастливците били избрани по произволен признак от случайна извадка. Домашните адреси взели от публични регистри

това намерих в нета.

значи става въпрос за изпратени писма и ти трябва да върнеш попълнен някакъв шаблон.на мен още не ми е пристигнал,но незнам...измама ли е,кво е?някой има ли повече информация по въпроса?

Ти сега се оплакваш от инвазията в зона лични данни или си се засилил да участваш в тая боза?

не се оплаквам.за ся са ми пратили само уведомително писмо и очаквам да пратят шаблоно,който трябва да попълня...мисля да участвам,нищо не губя.поне за ся не са ми искали някви пари

Интересно ми е защо си траят хората, когато ги ебават, но не им искат пари?!?!?!

Значи няма никви грижи да се лигавят с тебе, да ти пращат някви лайна по пощата, да те задръстват със спам или junk mail (както не напразно му викат хората), докато не ти поискат пари...

Аз лично се вбесявам, че с всеки изминат месец почвам да заварвам пощенската си кутия засипана с какви ли не боклуци от тоя тип!

и аз днеска получих такова нещо , някъв случаен подбор на адреси било незнам си кво .....

най-вероятно е няква измама , отначало ми мина през акъла че може и да попълня документите ама след като се замислих ..... кой ти дава 60 бона ей така ай сектир ебати измамниците :angry1

Хмм,това го има от доста време.един мой приятел беше получил същото писмо с все талони и щуротии.Забравете да спечелите нещо ;)

В нас първото писмо пристигна преди месеци и мога да ви кажа какво става след това...

Като пратите това за книгата, след това идват още две предложения (по-скъпи вече и от самата книга)... непрекъснато ви карат да пращате писма, защото "сте от избраните" да участват в следващия кръг и следващия (нищо, че те май бяха само три :Д)... и така до един момент, в който сигурно се отказват, защото вие все им пращате писмото с отговор "НЕ" на предложението :)

Брат ми се занимаваше да праща няколко пъти тези писма, ама и на него му писна в един момент...

Хмм,това го има от доста време.един мой приятел беше получил същото писмо с все талони и щуротии.Забравете да спечелите нещо ;)

а,DaSlayer е описал положението.

В нашия вход бяха пуснали във всяка кутия . В плика имаше някакъв ключ , който можел да отклзчи еди какво си .... бла бла бла , лъжа и измама :)

А тея гащньовци от къде знаят адреса ми? И примерно колко човека живеят на тоя адрес??? То не пише имена, но що ми пратиха на нашият адрес 2 писма? Що не пратиха 3,4 или 5? Или пък 1? Нещо почвам да се нервя. Писна ми от спам, баси. Ся ще получа от тея, дето ако ги изпратиш на 10 човека и ще изровиш нефт от двора на село. Ако нямаш село...от чешмата ще текне...баси :angry1

То ясно, че на никой не му се занимава да ги съди, ама ако има някой, който няма какво друго да прави, с 2 ръце го подкрепям. :spam: :spam-die:

И аз имах тука един плик с тия шитни.Те кат почнаха да излизат разни листа, нямат край ... и ключ накрая ... право в коша и не са занимавах повече.

Мисля че най хитрия начин да се справим с junk mail-а е като им отвърнем на удара с наш junk mail :P примерно някой каталог na billa :D ще се зарадват :P

Това с junk mail-ът е трагично, в София ми засират пощата буквално за седмица до горе, на електронната получавам по-малко спам. Съседите предвидливо са сложили кош до пощите...

Вярно, тук за пръв път видях такова чудо - кош за спам до пощенските кутии... в началото ми стана весело като го видях и кано ми обясниха за какво е... но после... Наистина е страшно - не им трябва и седмица, ако днес забравя да си проверя кутията, то утре като я отворя ще ме изравят с багер изпод камарата листчета...

И естествено в тея талони ключа е за най-скъпата кола,а на другия талон си най-големия късметлия.......булшитс :)

Само се чудя толкова ли са им големи приходите от тая книга,че да изпратят толкова много спам,а имайки в предвид колко листчета ключета и глупости има в тоя плик не вярвам да е евтино.

продължават да изпращат зарибявки,макар че не сме им отговорили до сега.упорити са мамицата им,не се отказват лесно :lol:

• 4 months later...

Незнам от къде изрових темата обаче вчера получихме такова писмо в един червен плик . Този път наградите са повече може да печелиш кола и/или 90 000лв общата стойност на наградите е 102 500лв.

Дали са и пликове за отговор написани с ДА и НЕ за участие в томболата и незнма си кви още глупости . А къде е улофката ще се запитате ? Ами улофката е там , че ако пратиш писмо с отговор да ти изпращат няква енциклопедия когато е 40-50лв . Тъй като не ни се занимава с тях въобще няма да отговарям . Има и разни срокове от 7 или 14 дни ами те откъде ще знаят кой ден съм го получил :)

И аз получих такъв отново, разбира се отново с неадресиран адрес, вероятно нашата пощенска кутия е най-здравата във входа (най-неразбитата) и затова са ни избрали да пуснат като най-благонадеждни.

Даже се учудвам, че тази тема съществува - ВИЕ сериозно ли отваряте и четете тези неща?

Нашата поща е от малкото с ключалка все още, и като я отворя веднъж на 2-3 седмици, както каза zlobil, ме зариват с боклуци, ако седна да чета всичко... все едно в яху си чета спама дето на всяко влизане имам 1000+ спама.

при нас дойдоха 2 такива плика.Първият път ми беше интересно прочетох го....и беше дотам не съмс е занимавал с пращане защото бях сигурен ,че е някфа измама.

Втория плик не съм го отварял...направо в коша

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...