MPABKATA_Z Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Здрасти на всички. Прегледах сърча, няма проблем като моя . Първо да обясня как стана. Преди около месец, както си стоях кротко на компютъра и си ровех в скайпа, нещо заби (или по-скоро замръзна екрана). Поседях, почаках и рестартирах. Уиндоуса (XP) повече не се пусна. Формат, реинстал и като мине логото и се рестартира компютъра. Пробвах с 98. Пак минава логото и се рестартира компютъра. Инсталирах си Федора Кор 2 (защото имах само това) и тръгна без никакви проблеми. После минах на Дебиан (в момента съм на Дебиан). Пак без проблеми. Значи единия проблем ми е че Уиндоус 98-XP не тръгва, а Линуксите вървят. Адски странно ми е, а ми трябва Уиндоус за едни приложения и защото под линукс нямам USB, а повечето ми неща са с USB кабели и не мога да ги ползвам. В смисъл че като пусна от биоса USB поддръжка и не ми зарежда линукса и така съм още по-прецакан, без компютър направо. Другото е, че като занеса харда другаде (в няколко различни приятели) Уиндоуса си тръгва. Всичко без проблеми. Снощи взех от един приятел друг хард, да мога да инстала Уиндоус и да си оправя малко нещата. Пак рестартира. Нещо ме съмнява мойто дъно. Само у нас не зарежда, а другаде върви. Някой имал ли е подобен проблем? Ако някой има идея какво се е случило, моля да ме осведомите . Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Е явно проблема не е в харда... След като няма лоши сектори и други ОС системи вървят, а и твоя хард няма проблеми на други PC-та. Дай малко инфо за конфигурацията, може да е нещо от биоса на дъното, въпреки, че не се сещам в момента, което да пречи само на уина. След рестарт дава ли съобщение за грешка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 Ето какво ми казаха в хардуербг Имах подобен проблем преди година на стария ми компютър. Windows-a рестартираше, а линукса работеше идеално. След доста опити излезе че видео картата се е разместиал съвсем малко в слота и ако я ползваш в 2D режим си работи екстра, в момента в който включи 3D и забива. Windows като зареди и преди да стигне на login screen инициализира DirectX и забиваше компютъра.След като извадих видео картата и я сложих обратно в слота си тръгна без проблеми. Може и при теб проблема да е такъв Пробвах го, но не стана. Смених видеокартата със стария ми S3 Savage4 32MB. С него ми показва син екран след като зареди логото и се рестартира. Но синия екран го показва много бързо, за по-малко от секунда. Даже не мога да го снимам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 http://www.evrocom.info/invision/index.php...c=44362&hl= абсолютно същият проблем имах пусни някъв партишън то ша ти каже, ако проблемът е същият Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 Ммм.. браво. Сега остава да си копирам някъде 40ГБ файлове и да направя ниско ниво на формат и зеро фил да се оправи? А бе. Аз нали взех от моя приятел нов хард бе. И на него ви казах, че става същата боза -> не е от харда. + това работи у тях без проблеми зарежда уина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Ммм.. браво. Сега остава да си копирам някъде 40ГБ файлове и да направя ниско ниво на формат и зеро фил да се оправи? А бе. Аз нали взех от моя приятел нов хард бе. И на него ви казах, че става същата боза -> не е от харда. + това работи у тях без проблеми зарежда уина ми пробвай различни варианти. смени рама, смени кабела на харда, смени дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 ми пробвай различни варианти. смени рама, смени кабела на харда, смени дъното хях, пробхвах вече бе. Проблема е в моя телевизор, не разбираш ли. Май трябва да си купувам нов . Харда РАБОТИ където и да е другаде. НЕ работи при мен. Също така друг хард като се донесе, пак не работи. Следователно нещо се ебава, я връзката, я дъното. Няма откъде другаде проблеми да дойдат. ПС. няма как да е връзката, щото под линукс работи. Само от дъното ще е нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 махни всичкия излишен хардуер, цд, УСБ устройства, принтер, скенер, всички ПСИ слотове - остави само клавиатура и монитор, пробвай да си флашнеш биоса на дъното и провери връзките на кабелите дали с в час, ако ти дава син екран след нормален буут, още след сетъпа на биос натисини Ф5 и пробвай да влезеш в сейф мод, виж дали там ще забие Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 махни всичкия излишен хардуер, цд, УСБ устройства, принтер, скенер, всички ПСИ слотове - остави само клавиатура и монитор, пробвай да си флашнеш биоса на дъното и провери връзките на кабелите дали с в час, ако ти дава син екран след нормален буут, още след сетъпа на биос натисини Ф5 и пробвай да влезеш в сейф мод, виж дали там ще забие Не помага. Направо го разфасовах на части. Остана само по едно голо захранване, дъно, цпу, рам и хард. Монитор и клавиатура само включих. Пак същия.. член. Даже смених видеокартите. Не баца. Сега смятам да отида до тоя моя приятел да сложа харда с инсталирания уин от мен да видя дали ще му тръгне на него. Аз го подкарвам само за инсталацията. И след тва мекия ;/ PS. само се чудя защо линукса ми върви перфектно. а няма уинбоуз (който ми трябва).. фок.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 флашни биоса, определено чипсет се кара с бозата...ако си занесеш харда с твоя уинблоус няма да тръгне, защотото неговото писи ще има (вероятно) различен хардуер, дъно, чипсет, процесор и тн...след като линукс върви а бозата се скапва пробвай с флаш на биоса и ако можеш тествай отделните компоненти на друга машина, професора, рама...последно остави дъното, където вероятно се кире проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Разгледай дъното и за издумкали кондензатори. Имам един познат, на който миналата година му се рестартираше компа постоянно. Оказа се, че проблема е в 3 подути кондензатора на дъното. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Разгледай дъното и за издумкали кондензатори. Имам един познат, на който миналата година му се рестартираше компа постоянно. Оказа се, че проблема е в 3 подути кондензатора на дъното. Успех. Ако имаш възможност, почисти от прах малко компа и пробвай с друго захранване. Ако не е от това търсиш проблема в дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 28, 2006 Author Share Posted August 28, 2006 А защо никой не спомена за повреден IDE кабел... . Цяла година карам на линукс, щото не съм се сетил да проверя, дали ако сложа друг кабел, няма да тръгнат хардовете. Оправих се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
funakoshi Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 имал съм същия проблем , Как ти е рама 1х ..., 2х... Пример: 1х512 1х256 -- 2х256 2х512 ако е 2х... махни едната плочка инсталирай и пак я сложи когато си готов ако е 1х... - пробвай с друга Вероятно ако са две не се разбират ( така да го кажем ) Поздрави и успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Бе то и аз имах абсолютно същия проблем.. даже и син екран си имах.. за 0.5 сек Ама с формат се оправих... Явно такива проблеми се появяват чат-пат, ама от различни причинители... При мен това се случи след като веднъж спря тока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.