Jump to content
BulForum.com

Инвестиция

Legop4o

Recommended Posts

ама спорове заформихте...

Въпросът май е да не стоиш и да се чудиш, а да действаш.

Е, понякога е наложително да изчакваш, но това е друга тема.

Миналата година се бях запознала с една групичка хора, които направо си бях спретнали стратегически екип за игра на борсата. Някои от тях се издържаха само с това, но дори без да съм специалист, мога да кажа, че имат голям потенциал.

Сещам се за доста примери на хора, които се занимават със земеделие и печелят добре. Имам един познат, който по принцип си е доста напред с материала и инвестира в орехов масив.

Любовни квартири... Някои случват на наематели-други не. Един познат купува като луд по Черноморието и дава под наем през лятото само на чужденци, които сам си намира. Недвижимото имущество си е недвижимо имущество, но много не бих разчитала на ново строителство...

Всяка инвестиция крие риск и всеки сам си преценява за себе си дали е способен да понесе този риск.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
заложи, че цска ще паднат коефициента е 4 :)

ЦСКА не паднаха :D макар че и аз така мислих, че ще стане.

Иначе мисля че апартамент си трува да си купиш. Цените са високи но ти обещавам че ще стават и по-високи.

Или пък можеш да го даваш под наем. Купуваш апартамент около панаира и по време на панаира наемат ще е доста висок. Чух за този вариант преди година-2 и не съм запознат точно със сумите, но може да се поразпита и да се прецени...

Пак сте направили ,ебати темата и аз щото съм дебел и мързелив ме мързи да я прочета ...

Обаче понеже съм пич ,ще ви кажа една напълно актуална ,изгодна и лесна инвестиция !

Отворете букмейкърски пункт на Еврофутбол в Цалапица , трябват ви не повече от 1500лв.,дори по-малко защото от еврофутбол търсят отдавна представител там. (ако не вярвате вижте им сайта)

Друга инвестиция ,ако си световен шампион по джудо или баща ти е борец :D си направи машинка за сладолед във фунийки на центъра на Съни Бийч. трябва ти 1,5кв.м.

Поне ще се возят на чисто нова кола.Ако си мислите,че с 40000 лева може да се започне някакъв бизнес по-добър от малко магазинче за цигари и вафли и отдаване на апартамент под наем,което хич не носи високи месечни доходи-много сериозно се лъжете.Поне колата ще си я караш и знаеш,че не си си изгубил парите.А повечето от другите инвестиции могат да се окажат невъзвръщаеми

Мале.... колко глупости на едно място...

Бях си направил около 5 цитата, ама поста ми ще излезе около 3 страници, затова накратко:

Идеята за колата - Bullshit...

Колата не е актив, още по-малко инвестиция, освен ако не я ползваш за бизнеса си. Ако я вземеш за да "си я караш" си е чиста проба пасив.

Тук вече не мога да се въздържа да цитирам pi4aga.

за ценни книжа,стокови борси и прочее глупости-забрави.това си е цяла професия,за да ги въртиш тези пари и да имаш сметка от това трябва буквално да си ги натъпчеш в гърлото и един вид да се слееш с тях т.е. всеки ден да ги следиш и управляваш.да ги дадеш на агент и той да ти ги управлява пак забрави.от тия парички я изкараш една хилядарка на месец,я не,а за заплатка този човек ще си иска някъв доста стабилен процент.една проста сметчица показва(ако наистина могат да се докарват около 1000 лева на месец отгоре),че от 40 000 лева,1000 са грубо казано 1/40 или 2.5% от общият капитал.разучи дали наистина е така,може цифрите да не са ми верни (в частност колко ще вадиш от игра на борсата чрез посредник).в този случай май по-добре е да ги натъпчеш в някоя банка,като по-ниската печалба (<2.5%) е за сметка на нулевия риск.

явно си млад,до колкото помня май си на 18-19 години,помислете с баща ти какъв дребен бизнес можете да започнете,които ти да го въртиш.поне според мен това е най-разумното,което може да се направи с тези пари.хем няма да се притесняваш,че не можеш да си намериш работа,хем ще си нещо като чорбаджия.

оттам нататък всичко е въпрос на най-елементарни сметчици и прогнози и притегляне на рисковете,предимствата и прочее фактори,които присъстват във всяко едно такова начинание.

пс-дайте някоя апартамент насам бе ало,връщам ви го след десет години,чиста пионерска :music

Пич, искрено ме забавляваш... Толкова дълъг пост с нищо смислено в него...

Представата ти за търговията с ценни книжа е прекрасна...

Правете разлика!!! Хора с малко пари не ТРЯБВА да играят на борсата. Дори някой да е спечелил, то това е по-скоро въпрос на късмет, да не говорим, че печалбите са съразмерни с инвестициите по принцип. ОПАСНО Е за непросветени финансово хора да играят на борсата!

Pi4aga

1. investiciqta v turizma ne e ot nai-pe4elivshite ako kapitala e maluk.

2. zabraqvqsh 4e spekulaciqta s akcii su6to nosi pari. 2.5% e kraino malko. Ne sa malko kompaniite s nad 10% vuzvrushtaemost.

3. Budka za zigari mi izglejda nai priemlivo

Още глупости... Ама мощни... Не знам на база на какво си ги пляскате тея изказвания...

Колко мислиш е надценката на цигарите? Наистина ли го съветваш да инвестира всичко в някаква тенекиена будка?

И все пак да ти кажа нещо приятелю ИНВЕСТИТОР! Казвам го от опит. Сложи парите си в банка или ако толкова те привлича идеята за борсата в краткосрочни държавни облигации, като преди това се консултираш с някого, който се занимава само с това! Започни работа в някаква фирма, като не гледай толкова заплащането, колкото знанията и уменията, които би могъл да придобиеш в нея. Най-добре нещо, свързано с директни продажби. След около година, когато се чувстваш в свои води на работата, започни своя собствен бизнес. Дотогава ще имаш много повече опит, връзки, познанства, умения, а и не на последно място пари...

Така направих аз. За мене засега работи. С тази разлика, че аз нямах парите, та се наложи и тях да намеря... Но резултата е моя малък бизнес... Малък, но мой! Бизнес, с който ако се бях захванал преди 2-3 години щеше със сигурност да фалира! Сега обаче, нещата са други...

Пожелавам ти успех!!!

Супер,хубаво е,че си започнал бизнес и върви.Дано и да продължава така.Обаче ти си имал познания в определена област/икономическа доколкото помня/,както сам каза-поработил си преди това,създал си контакти,пробвал си и се е получило.Обаче какво да прави 17-годишно момче/или баща му/?Явно нямат необходимите и достатъчни познания в дадена област,в която биха могли да инвестират,и в момента просто стрелят на посоки.Остава им възможност за бизнес,който може да върти всеки,който има торба с пари и не е безмозъчен-тенекиена будка с цигари,която явно и ти знаеш-носи мижав доход и докато си избие вложените пари ще се напсува сам 1231231234 пъти.

Отбирам малко от активи и пасиви и прочее неща,не беше нужно да ме просветляваш какво е колата.Идеята ми беше поне да дадат парите за нещо,което може да им влезе в употреба.

кхахаха :lol:

Този оффтопик предполагам е защото не знаеш какво да кажеш? Или в това странно буквосъчетание се съдържа цялото презрение на твоя грандиозен интелект към моя минимален... Не знам, така и не разбрах... Ще го приема като случайност...

Супер,хубаво е,че си започнал бизнес и върви.Дано и да продължава така.Обаче ти си имал познания в определена област/икономическа доколкото помня/,както сам каза-поработил си преди това,създал си контакти,пробвал си и се е получило.Обаче какво да прави 17-годишно момче/или баща му/?Явно нямат необходимите и достатъчни познания в дадена област,в която биха могли да инвестират,и в момента просто стрелят на посоки.Остава им възможност за бизнес,който може да върти всеки,който има торба с пари и не е безмозъчен-тенекиена будка с цигари,която явно и ти знаеш-носи мижав доход и докато си избие вложените пари ще се напсува сам 1231231234 пъти.

Отбирам малко от активи и пасиви и прочее неща,не беше нужно да ме просветляваш какво е колата.Идеята ми беше поне да дадат парите за нещо,което може да им влезе в употреба.

Ами така де това препоръчвам и на него. И без това в момента пазара в България е силно спекулативен. По-добре да остави парите да полежат малко, докато и той узрее за тях... Така смятам аз...

Не съм имал предвид конфронтация относно колата. Просто това е адски често срещана грешка. Аз самия имам приятел, който след 2 години бачкане в Англия дойде и си купи чисто нова кола за над 20000 лева... Затова исках да наблегна на случая с колата.

Assassin, gluposti no vse pak e ideq nad koqto moje da se zamisli 4ovek. V dneshno vreme ne e lesno da namerish kakvo da pravish s parite si. Ne6to e po dobre ot tova koeto ti predlagash -> ni6to.

Този оффтопик предполагам е защото не знаеш какво да кажеш? Или в това странно буквосъчетание се съдържа цялото презрение на твоя грандиозен интелект към моя минимален... Не знам, така и не разбрах... Ще го приема като случайност...

аууу,ама само колко изискано боравиш с думите,падна ми ченето от завист направо :(

смея се,защото ми е смешно.мда,очевадно беше,нали?

иначе аз поне като наричам някого 'тъп' косвено или пряко,поне си правя труда да обясня защо.

ама като гледам ти си пропуснал тая част и направо мина на фазата,в която хората почват да ми слагат думите в устата,хяхя.

а на всичкото отгоре,вместо да обясниш с кое точно те забавлявам толкова искрено,ти просто повтори доста близко смисъла на моя пост,само че казано по различен начин.

как да не ми стане весело по тоя повод? :lol:

за ценни книжа,стокови борси и прочее глупости-забрави.това си е цяла професия,за да ги въртиш тези пари и да имаш сметка от това трябва буквално да си ги натъпчеш в гърлото и един вид да се слееш с тях т.е. всеки ден да ги следиш и управляваш.да ги дадеш на агент и той да ти ги управлява пак забрави.от тия парички я изкараш една хилядарка на месец,я не,а за заплатка този човек ще си иска някъв доста стабилен процент.една проста сметчица показва(ако наистина могат да се докарват около 1000 лева на месец отгоре),че от 40 000 лева,1000 са грубо казано 1/40 или 2.5% от общият капитал.разучи дали наистина е така,може цифрите да не са ми верни (в частност колко ще вадиш от игра на борсата чрез посредник).в този случай май по-добре е да ги натъпчеш в някоя банка,като по-ниската печалба (<2.5%) е за сметка на нулевия риск.

Ето това ме забавлява... Но не смятам да ти обяснявам. Прочети малко специализирана литература и ще разбереш сам!

Успех!

Thief, не е вярно, че не предлагам нищо - напротив! Просто казах, че за да се занимаваш с бизнес, трябва да имаш стабилна основа от знания и опит...

Пак сте направили ,ебати темата и аз щото съм дебел и мързелив ме мързи да я прочета ...

Обаче понеже съм пич ,ще ви кажа една напълно актуална ,изгодна и лесна инвестиция !

Отворете букмейкърски пункт на Еврофутбол в Цалапица , трябват ви не повече от 1500лв.,дори по-малко защото от еврофутбол търсят отдавна представител там. (ако не вярвате вижте им сайта)

Друга инвестиция ,ако си световен шампион по джудо или баща ти е борец :D си направи машинка за сладолед във фунийки на центъра на Съни Бийч. трябва ти 1,5кв.м.

само компютъра е около 7000-8000 евро , да не говорим за местото което трябва да закупят/земат под наем за да направат пункта отделно маси столове и другите там работи , идеята ти отпада

само компютъра е около 7000-8000 евро

моля? аз с компютри по 7000 евро ще взимам по 5-6 лева на час бре :blink:

Ааа, не видях, че става дума за пункт на еврофутбол, помислих, че за PC клуб говори... Извинявам се, не чета...

еврофутбола наистина е голяма далавера щото не се печели само от залози-аз като хода винаги си зимам кафе или бира и повечето са така,ама проблема е че вече се навъдиха прекалено много

Съгласна съм с AssassiN.

Най-малкото, защото никак не е хубаво да не знаеш точно с какво се захващаш. По чужди приказки може да е всичко. Още повече, че навлизайки в една среда, само наблюдавайки, без дори да завързваш връзки, можеш да разбереш много. А и в повечето случаи за това, от което се печели най-много, се говори най-малко. Както и да е. Отплеснах се...

Ако имам дадени пари, които искам да завъртя чрез фондови и борсови игри, къде трябва да отида за консултация и разяснения? Изобщо си нямам представа от акции, облигации и подобни неща, но също като автора на темата не искам парите да стоят просто в банката.

Популярна каса, намира се на успоредната на главната малка уличка, където има доста бижутерски магазини, минимума е 5000 лева

Ако имам дадени пари, които искам да завъртя чрез фондови и борсови игри, къде трябва да отида за консултация и разяснения? Изобщо си нямам представа от акции, облигации и подобни неща, но също като автора на темата не искам парите да стоят просто в банката.

Можеш да отидеш почти във всяка банка. А тва колко разбират е друга работа.

Има и небанкови инвестиционни посредници. В Пловдив има такъв на В. Априлов, казва се Юг Маркет. Или посети сайта на http://www.deltastock.com/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...