Jump to content
BulForum.com

site за цени на hardware компоненти

lwl

Recommended Posts

Предложоте ми сайтове за цени на hardware компоненти, по възможност на български :] и ако имахте възможност да си купите як HDD какъв бихте си купили ?

Това е страницата на МОСТ

Другото, с което мога да ти помогна и ще е най - лесно и за теб - DIR.BG - там си търсиш в поддиректориите за компютри и хардуеар и си избираш желани от теб сайтове!!!!

Нещо по - точно относно харда ще кажеш ли - бърз ли да е, колко голям, предпочитана марка, SATA???? Такива работи!! ;)

i az si kupih sy6tiq ama za 86$ :(

@chochosan predlagaha mi Exceltor za 80-tina USD (po eftin) s 30 meseca garanciq ... i da te pitam sq... s kakvo toq Exceltor e po dobyr ot Maxtor-a ili Seagate koito sa s 12 meseca ?

85$ брех добра цена, незнаех, че хардовете толкова са поевтинели ... ами разправяха ми за някви хардове ... seagate че били добри ... какво мислите по въпроса ... аз съм с maxtor, но не съм много доволен

az predi bqh s edin 4.3 GB :P

i sega s toq Maxtor na 80 GB 7200/2MB/ATA133 :) napraoooo mn`o qko

samo lo6oto e 4e dynoto mi e ata33 ili pone ne6te da se pu6ne na pove4e :sick

ina4e pak ose6tam 4e e mnogokratno po byrz :D

lwl: Аз в момента съм с Maxtor - модел 6Y080L0 като на HawkS и JIS, преди това имах 40 GB Samsung и 60 GB Maxtor 7200/ultra ata 133 и нямах никакви проблеми с нито един от двата - само където Maxtor са малко по - шумни от останалите дискове. Ако търсиш бързина, то SATA-та си е за предпочитане, малко по - скъпо удоволствие, но това е бъдещето (според мен) в хард дисковете. Но най - важното е да си е с голямата гаранция - както повечето ти споменаха. Иначе и на мен ми продаваха Maxtor 160 GB 7200/ultra ata 133 - купуван от чужбина за 110$, но ми казаха, че ако нещо му стане - да си го изпратя до Ирландия, в офиса на Maxtor, там щели да ми приемат рекламацията и аз си направих простата сметка, че с транспортните услуги, които ще трябва да заплатя, ще излезе все едно съм си го купил от тук. А за информацията, ако не мога да си я спася и главоболията - студена вода. Не че и тук това не може да се случи, но все пак по някакъв начин си спокоен с тези 3 години гаранция.

Izvoda e che kakavto ida si vzemesh, Maxtor ili Seagate, s vseki moje da ti se izdyni neshto. Prosto kasmet. Imam pone 2-ma poznati na koito hardovete izpushiha o6te predi pyrvata godina ot garanciata (i to po 2 pyti), i si imaha dosta problemi dokato se opravqt.

Az sym s Maxtor/ATA133 ot edna godina i zasega nqmam nikakvi oplakvania, mnogo dovolen ot nego!

Kakto JIS kaza, dori na ATA33 133 hard raboti dosta po-byrzo, az li4no sym go puskal na ata33 sy6to, kydeto praveshe po okolo 8MB/sekunda v rejim ata, i okolo 4-5 v PIO.

Seagate naistina sa malko po-dobri, ama sa i po-skypi.

Аз съм с два Seagate-а 80 и 60 ГБ. Преди това бях с един 20ГБ, пак Seagate. До сега не съм имал никакви проблеми с тях. Хубавото им е, че не се чуват, за разлика от някои други.

дам верно е ... аз имам maxtor и бая шуми :P а случайно някой да има HDD 240 GB ? как се охлажда тва нещо ?

а каква е връзката капацитет-температура?

еми моя HDD не се затопля много поне според мен, не грее толкова колкото монитора ми наприемер... или всъщност малко загрява, но нали за това е вентилатора :]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...