Jump to content
BulForum.com

Видеочипа 6600LE

Recommended Posts

Въпроса ми е за видеокартите 6600LE (Limited Edition). Това явно е ограничена версия на 6600, но е привлекателен по цена. Ще правя ъпгрейд тези дни, но парите ми идват много за чист 6600. Искам някой да сподели дали това LE е голямо орязване или съвсем малко отнема от производителността на истинския 6600.

Ако не, то коя карта/чип бихте избрали в сегмента под 90-100 долара.

Ч.А.

ПС: Конфигурацията на бъдещия ми ъпгрейд е Атлон64 3000+ и дъно ASUS

такааа...

първо не си казал дали дъното е с PCI-Е или AGP...но предполагам е с PCI-E...

тогава ти предлагам XFX 6800XT 128MB PCI-E 97$ от Ера...или, ако събереш някой лев отгоре ще е по-добре да вземеш Galaxy 7300GT 128MB DDR3 PCI-E 107$ , пак от Ера...

иначе 6600LE е 6600 с намалени на половина конвейри (4) и намалени честоти...затова изброените горе две карти ще я бият без проблем според мен...

успех в покупката... :)

Edit: ревю на 6800XT

ревю на 7300GT

Чаро, не ти трябва никоя от тези 2 карти, вярвай ми. Просто не си струват парите. А LE по-лесно се дешифрира като Light Edition (другото е фантазия).

GF7300GT със 128МВ DDR3 е твоят избор, а цената е (определено!) под 100$.

Edit: Я кажи какво си намислил с твоя ъпгрейд, че нито "Атлон64 3000+", нито "дъно ASUS" означават нещо само така написани. А и никой не е казал, че трябва да са точно тези, нали!

Здрасти, Marvin,

Таман сложих кинтите в джоба и тръгвах за ЕРА и ти прочетох поста. Днес цял ден тръпна за ъпгрейд и работата не ми спори :-)) На въпроса ти, спрял съм се на следното (все е от Ера):

ASUS A8N5X NF4 s.939 PCI-E - 127.10лв (най-евтиния ASUS на 939)

AMD ATHLON64 3400+ s.939 BOX - 130.20лв (ако някой не го вземе щото е само 1бр в наличност),

ако не --> AMD ATHLON64 3000+ или 3200+

80GB Seagate 7200 SATA II 8MB - 87.58лв (или Hitachi ако има)

Флопи DANDY 1.44 MB BLACK - 10.23лв

другото си го имам

видео карта - ето тук ми е голямата питанка и не мога да измисля решение. Много искам да е 6600. но по-горе Yorikk написа за орязани конвеери и честоти на LE, което не ми харесва. Все пак искам игрите да вървят що годе. А не LE е скъп. Този GF7300GT, дето го предлагаш на кой производител е? И къде го има в Пловдив. То е ясно че днес няма да се ходи в Ера, не съм си избистрил концепцията за видеото още.

Ч.А.

видео карта - ето тук ми е голямата питанка и не мога да измисля решение. Много искам да е 6600. но по-горе Yorikk написа за орязани конвеери и честоти на LE, което не ми харесва. Все пак искам игрите да вървят що годе. А не LE е скъп. Този GF7300GT, дето го предлагаш на кой производител е? И къде го има в Пловдив. То е ясно че днес няма да се ходи в Ера, не съм си избистрил концепцията за видеото още.

От ЕРА МП-7300гт 128мб ддр3-140.28лв(90.50$). това не е зле. и игрите ще вървят що годе.

гледам има една мп-7600гс-135$-много по-добър избор(деклокнато гт) малко клок и имаш 7600гт,съответно

никви грижи с игрите. :punk :punk :unsure:

мдам...

бях пропуснал, че в Ера има MP 7300GT...в тъкъв случай взимай нея, друг избор просто няма... :)

От ЕРА МП-7300гт 128мб ддр3-140.28лв(90.50$). това не е зле. и игрите ще вървят що годе.

гледам има една мп-7600гс-135$-много по-добър избор(деклокнато гт) малко клок и имаш 7600гт,съответно

никви грижи с игрите. :punk :punk :unsure:

Не е точно деклокната GT, с PCB-то на 6-тата серия е освен тва, но си напълно прав, 7600GS(мойта е галакси с памети самсунг) e най-добрия избор цена/качество.

А всъщност кой е този производител MP,щото и аз ся ще взимам нов комп и си избрах ей тази карта:MP 7300GT 256MB DDR3 PCI-E.Та кой е производителя и ако може да кажете дали я бива!(Sorry,че използвам темата на друг,но няма смисъл да отварям нова...)

Вместо да си хабиш парите за излишната (и скъпа!) 256 мегабайтова карта,по-добре си вземи нещо по-сериозно до 90-100$,но със 128 памет,защото както се изразяват от маркетинговия отдел - тази карта е "entry level" и нейните ядро и честоти просто не могат да се възползват пълноценно от многото памет - често срещан маркетингов трик на производителите за неразбиращите купувачи :angry: .Картата предимно се ползва,колкото да докара резолюцията на монитора и компюттъра да е пъргав из Уинбоза ;) Лично аз съм нямал удоволствието да се докозна до подобно парче пластмаса и това ,което пиша е за чистата,нВидийска 7300ГТ,но от тази с ГДДР3 памет нямам опит ,тъй че можеш да погледнеш това,което е предложил Yorikkk

Значи 256М е излишно много и със 128М е по-добре,така ли?

A и да питам,значи решил съм да е s.AM2 компа и ся се чудя ква е разликата между дъното ASUS M2N-E и ASUS M2N-Sli DELUXE?Някой може ли да ми обясни?

МР е ОМ-ски производител на Galaxy.

И не всяко 7600GS е деклокнато GT. Само с DDR3!

А ако някой ми разправя, че няма смисъл от 256МВ за видеокарта, да си прочете уроците пак. Зависи на коя карта са сложени, какъв тип е и какъв е трансверът към нея!

Зависи на коя карта са сложени, какъв тип е и какъв е трансверът към нея!

еми става въпрос за 7300гт все пак и определено няма никакъв смисъл от 256-512мб. дори и за 7600гс.

два гигабаита рам ще свършат доста повече работа.

И не всяко 7600GS е деклокнато GT. Само с DDR3!

А ако някой ми разправя, че няма смисъл от 256МВ за видеокарта, да си прочете уроците пак. Зависи на коя карта са сложени, какъв тип е и какъв е трансверът към нея!

Aми става въпрос за 7300ГТ.Дали е по добре със 128 или 256МБ DDR3 памет?

ква е разликата между дъното ASUS M2N-E и ASUS M2N-Sli DELUXE?

Някой може ли да ми отговори на този въпрос?

Готово. Апгрейда е направен. Изглежда ето така:

MB ASUS A8N5X s. 939

CPU Athlon64 3200+ BOX

VC MP7300GT 128MB

HDD Hitachi 120 Gb

Благодаря на всички, които се изказаха по-горе в темата и ми дадоха ценни напътствия в избора на компонентите.

Ч.А.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...