Jane_Doe Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 Като четох темата с нестандартните въпроси този следобед ми щукнаха разни щуротии, но реших да направя нова тема, за да има възможност всеки да напише мнението си, не да задавам въпроса 10002283627462:Р Дъ куесчън: Как бихте кръстили първото си дете, ако е момче/момиче... ? Зачудих се понеже като си представих, че той/тя ще носи това име (може би) цял живот и ти си човекът, който трябва да прецени :Е .. Естествено на 18 (О_о нз по рано дали е възможно) може да си го смени ( ако все още е психично здраво ) :Р Пък и като си представя някои имена като Парашкев, Евтимий или Мария-Теодора-Елена, които до някаква степен са по-добре (според мен) от Майкъл, Стивън, Питър, Хари, Джон .... Също си представих за колко хора се получава така, че са жертви на имената си като получават бъзици от съученици например. Пък и както имаше един виц.. (май от Шоуто на Слави го чух хъх), ако се казваш Петко Петканов Петканов няма как да ти върви на три хаха, джъст тинк абаут ит:Р П.П. Дано да не обиждам някого с тази тема... И като казвам това се сещам.. Защо да не обсъдим и собствените си имена, дали ги харесваме и дали ако се казвахме по друг начин щяхме да бъдем съвсем други хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 дай боже някога да имам деца...тогава ще мисля как да ги кръстя,но ще е с българско име задължително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 Вичко и Моника Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoStel_1912 Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 gergana i georgi-mislq che tezi dvete imena sa nai-hubavi,te mi dopadat nai mnogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 мен Десислава най ми харесва за момиче, а за момче не съм мислил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted August 19, 2006 Share Posted August 19, 2006 Аз имам цяла книга относно тва 'как да си кръстим децата'. И на моето дете съм му измислила име /дай боже да си имам едно такова ангелче / но име не споделям, защото така пише в книгата. А аз се казвам..Радостина и си харесвам името. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindeman_ Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Стамат и Минка 1970-та ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Малка съм, ама много пъти съм си мислила- за момче най-много ми допадат имената Борис и Иво ( само дето...Името Борис мноого ми харесва, обаче не ме кефят някакви съкратени като Боркаа, Борее ) Иначе за момиче... хм... не знам... Ралица ми харесва, ама...абе ще си помисля и ще си редактирам поста (може би и Надежда ) едит: А да, sandman ми напомни- и на мен Александра ми е от любимите Иначе-казвам се Гергана, може да се каже, че моето име си го харесвам... (ся се сетих да поясня как се казвам, защото си мислех, че е явно от герри, ама май не е ;] ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 За момче ми харесва Виктор (въпреки, че звучи като Трактор) или Ангел, а за женско име имам повече фаворити - на 1-во място Гергана, също Десислава, Силвия, Александра и мн. други. Но Гергана ми е любимото име. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.Kiril Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Защо да не обсъдим и собствените си имена, дали ги харесваме и дали ако се казвахме по друг начин щяхме да бъдем съвсем други хора Jane_doe значи аз също съм си мислил, че ако родителите ми са ме кръстели с друго име, а не с това с което съм си(Кирил), ще има някаква разлика, но като се замисля името няма почти никакво значение! Защото не името определя какъв човек си или какъв ще бъдеш, а единствено делата ти и поведението ти, от които следва дали ще получаваш уважение и респект от околните! А и тези, които имат имена, които на вас ви харесват, питали ли сте ги дали на самите тях им харесват?? А относно това как ще кръстя детето или децата си, да си кажа честно съм се замислял, но няма да кажа имена! Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Аз се казвам Димитър и си харесвам името, и не мисля, че щях да бъда друг ако ме бяха кръстили с друго име, в крайна сметка човек не може да избере как да го кръстят, но може да избере какъв да бъде, името няма значение. А иначе хубави български имена, според мен, са Мария, Илияна, Валентина, Нели, Елена, Тодор, Константин, Георги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 На мен ми харесват дългите женски имена, за момиче, а пък за момче... еми Ангел ми харесва.. иначе аз се казвам богдан, но повече ме кефи съкратеното "боги". Мисля че името спира да бъде нещо определящо след минаване на пубертета, и оформянето на характера на личността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 За момче-Мартин или Андрей,но напоследък Мартин надделява.За момиче-Борислава,Александра,Елена,Наталия.Тук вече се колебая много.ще му мислим...като му дойде времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 ще му мислим...като му дойде времето е сам.. няма да се справиш имена: марко и снежина Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 "ще му мислим"-с жената де може да пробваш и с Дуле и Коке Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haralanov Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Ако е момче бих го кръстил на баща ми, защото харесвам името (различно е и е българско) и ми звучи добре - Въчко. Ако е момиче направо незнам Явно така ще се разберем с жената, ако е момиче тя казва, ако е момче - Въчко Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 И за момче и за момиче съм измислила отдавна, но не искам да си ги казвам... Напоследък съм забелязала, че младите родители измислят имена от странни по-странни и все клонят към запада. Вече много често срещано е например Памела, Анджелина, Денис, Майкъл, да не говорим за едни мои познати, които си кръстиха сина Чиано на вътрешната енергия "Чи" Направо не останаха деца с нормални български имена, но в крайна сметка техни са си да си ги кръщават както им харесва. Аз съм избрала често срещани, но за мен хубави български имена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Харесвам си и трите имена. Дори ми се иска фамилията никога да не я сменям... обаче сигурно ще е много грубо някой ден да изкажа това си желание... като малка мнгого исках да се казвам Любка. Не зная защо. Майка ми все ми се чудеше на акъла за тази приумица. После започнах да си харесвам името. Винаги ми е било странно как все се обръщат към мене по най-различни начини - Жули и по-често само Жу, а покрай този ник вече и Жужи... А просто Юле си е супер. А за децата ми... Нямам идея. Нека изпитам какво е да се заражда нов живот в мен и съм сигурна, че името ще си дойде само в съзнанието ми, когато си мисля за този нов живот... Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Емил и Мария...примерно. Но ако е момиче, по-добре да не излиза изобщо. Ша права до момче! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Но ако е момиче, по-добре да не излиза изобщо. Ша права до момче! Хаха.. това звучи брутално Хм.. Странна работа.. аз пък имам точно обратното виждане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 harmonika,недей така ще те чуе Господ и ще видиш тогава. На снаха ми бившия и шеф- има 5 момичета и чака 6-то. И миналия ден си бръмча аз с колелото и го гледам с всичките му жени Вика 'А, не докато господ не ми прати момче, и докато жена ми става за раждане ще правя-дано скоро излезне мъжко' Иначе за имената на мен също ми харесва Александра- обаче не ми харесва тва, че на галено ще е САШКА. За тва много пъти съм си мислела,че ще избирам име на детето ми (ако е момиче), което като се умали няма да е толкова гадно. Е, например на мен само леля ми ми вика 'Радостинче'. Всички други познати, приятели измислят кво ли не. Тити, Радост, Рени, Тинче,Рено, Ренката, Ренчето и т.н. Квот' се сетите (Ради никога, щото ужасно много ме дразни ). Имам един авер, който пък горе-споменатите кратки имена не го кефят, Радостинче му идва дълго и примерно 'Кво ста'а Р. как си?' Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Ша права до момче! Хм.. Странна работа.. аз пък имам точно обратното виждане Ми правете бартер Иначе за имената на мен също ми харесва Александра- обаче не ми харесва тва, че на галено ще е САШКА. Е що Сашка бе? Галеното ще е Алекс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 А колко от познатите на детето ми ще му викат Алекс? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haralanov Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 А колко от познатите на детето ми ще му викат Алекс? Името няма никво значение за това как ще ти викат. Аз се казвам Любчо Хараланов. 90% от познатите ми ме наричат Хари... Тъй че мисли и фамилия дето да не може да се умали Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 А колко от познатите на детето ми ще му викат Алекс? Е какво не ти харесва на Сашка - напомня за една .... pop-певица Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.