groover Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 тютюн съм го прочел отдавна. да не говорим преди колко време съм станал по-умен от теб. и ся с тая 6-ца по литература такси ли караш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Zingam, опита ти за сарказъм отново беше твърде неуспешен. Всъщност всичките ти постове по темата в крайна сметка се оказват такива. И що вместо да ме питашм къде к'во си писал просто не си видиш постовете... или това е от възрастта и здравословния начин на живот ? Както и да е.. да спрем с глупавия спор дотук. Така или иначе няма да стигнем до едно мнение, а да си говорим едно и също 9839 страници ми се вижда някак си безсмислено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 тютюн съм го прочел отдавна. да не говорим преди колко време съм станал по-умен от теб. и ся с тая 6-ца по литература такси ли караш? Жълто такси карам и влизам във форума от бордовия компютър на таксито, докато чакам клиенти на спирката до тунела, ако искаш ела да те повозя безплатно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 От дима определено си има отрицателен ефект, мисля че е глупаво да се спори по този въпрос groover, поне си признава че му харесва а не примерно да казва - ооо ааа неее аз не пуша, пък да си припалва, закаширан в някой ъгъл Значи при поемането на дим, по повърхността на белите дробове - така наречените авеоли се инфектират. Появяват се един вид малки ранички, с които белия дроб поради същността му, се справя без последици. Катраните обаче, също се намесват там където са раничките, и като цяло тяхното действие е да намалят времето за което белия дроб ще се справи с проблема. Тоест - пушейки по много цигари на ден, независимо какви - ние натоварваме дробовете и в един момент се стига до там че той не е способен да се справи с проблема и се появяват разни болести.. като започнем от затрудненото дишане и разни други все хубави белодробни болести за които в момента не се сещам Истинския проблем обаче не са катраните. Рака се причинява основно от радиоактивните примеси - най вече Ra 226 (Радий 226) който богато се съдържа във фосфатните торове с които се третира тютюневото растение. Веднъж попаднали в организма - тези радиоактивни елементи чрез процеса на пушенето, се разпадат до Олово 210 и Полоний 210. На практика - променят структурата на клетките които са в близост и се образува рак - най-вече на белия дроб, като особено при втория Po-210 е доказано че самостоятелно образува тумори. От 8-ми клас обаче знаем че сърцето и белите дробове образуват т.нар. малък кръг на кръвообращение, тоест съвсем логично е да заключа че тези радиоактивни образования много лесно могат да попаднат в кръвта и да причинят ракови образования на всевъзможни места Специално оловото има навика да се разполага в близост до костите, например Така че извода е - като ви кефи пушете си, най-важно е да не пречите на останалите, които са направили своя избор да не пушат - уважете избора им. Ако ви е грижа за здравето - ограничавайте бройката цигари които пушите. Конкретно за марки.. за силни/слаби цигари не мога да говоря тъй като един бог знае в определена марка цигари за каква концентрация може да се говори.... общо взето това към което се пристрастявате е токсина Никотин, който може да се приема и под други далеч по-безопасни форми: например, никотинови лентички, емфие (тютюн за смъркане) и др. Има варианти... Относно .. по-силни и по-слаби цигари... като цяло единствената разлика която съм забелязал, това са миниатюрните дупчици по средата на филтъра които обогатяват дима с кислород и... както казва alchemy - просто променят разположението на рака в белия дроб Глупости от рода на - "ама ся кат седна на кафе тряаа да имам нещо с което да се занимавам.. примерно да си въртя кутията на масата" не ми се слушат изобщо Гъзарията не е оправдана. Смятам че всеки пушач трябва да приеме факта че тютюна си е съвсем сериозен наркотик и като сила на пристрастяване съвсем сериозно се сравнява със това на хероина - което си е съвсем официално и достоверно изследване. Ако все пак държите да пушите, мисля че е по-добре да се изпуши една по-силна цигара с по-високо съдържание на никотин, отколкото 5 по-слаби, тъй като при втория случай - ще получите по-малко никотин, но все пак - приблизително едно и също количество примеси равняващо се на 5 цигари... Общо взето това е. Преди пушех тютюн ... сега ... пак пуша Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 От дима определено си има отрицателен ефект, мисля че е глупаво да се спори по този въпрос afx, ти цял докторат си написал! Браво! Zingam, опита ти за сарказъм отново беше твърде неуспешен. Всъщност всичките ти постове по темата в крайна сметка се оказват такива. И що вместо да ме питашм къде к'во си писал просто не си видиш постовете... или това е от възрастта и здравословния начин на живот ? Както и да е.. да спрем с глупавия спор дотук. Така или иначе няма да стигнем до едно мнение, а да си говорим едно и също 9839 страници ми се вижда някак си безсмислено. Що? На мен не ми пречи? Убивам времето, докато чакам клиенти в жълтото такси! Пък и без това ми отнема не повече от 1-2 мин да напиша някоя глупост във форума тъй че аз нямам проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 afx, ти цял докторат си написал! Браво! Опитвам се да обясня че не може да се постави рязка граница, и вие съответно да защитавате крайни мнения. Всичко се свежда до "дозата прави отровата" Така че... умната! (ако не, русата) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Не се бъзикам - добро е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 русата, русатаааааа! одеве се смях бая като си представих някой пушач каширан и дръпка фасец. на кой телефон да се обадя да поръчам да ми купиш 2 кутии цигари и да ми ги донесеш до нас с колата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Или спрете с тъпотийте или затварям и накзавам виновните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted June 28, 2007 Share Posted June 28, 2007 Ти май уби темата. Както и да е! Та пушенето било опасно: Запалена цигара взриви колата на шофьор 27 юни 2007 Запалена цигара предизвика експлозия в автомобил в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. Инцидентът е станал около 9 часа сутринта в района на автогарата, предаде "Фокус". Минути по-рано водачът 41-годишният шофьор от Стара Загора заредил газово устройство на колата си ”Сеат Толедо” с пропан бутан на бензиностанция на бул. ”Славянски”. След потегляне на автомобила, в района на автогарата, той запалил цигара, при което в купето възникнала експлозия. В гасителните действия са участвали четирима огнеборци с един противопожарен автомобил. Пожарът е потушен в 9.15 часа. Шофьорът е получил 20 % изгаряния ІІ степен по откритите части на тялото (главата, ръцете и краката) и е откаран в ЦСМП–Стара Загора. Унищожено е купето на автомобила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 28, 2007 Share Posted June 28, 2007 запалената цигара била виновна. този човек, щом е бил толкова глупав да запали веднага след зареждането, той е виновен, или по-скоро уредбата му е била в гъза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dahter4eto Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Аз Опитвала съм, но определено не ми допада. Защо се интересуваш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shalome Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Да, Караманчо има ... вече има хъхъх Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.