Jump to content
BulForum.com

Президентски избори 2006

nakatak_zick

Recommended Posts

Първанов - 64%

Сидеров - 20%

Беронов - 10%

Е тва е.Живеем в страна осеяна с глупаци ! И не,оправдания от сорта,че хората са отчаяни вече,че се чудят как да си оправят положението,не вървят в моменти като тоя,в който за Сидеров гласуват толкова хора ! НЕ може на прага на ЕС нашите мили съграждани да изпращат националист и социалист на балотаж. Че Първанов ще спечели,е сигурно,но не в това е въпросът,на всеки средно интелинтен човек това му е ясно.

Така че нека всеки,който днес е сметнал за прекалено недостойно за извисената си натура да гласува за толкова дребно нещо,като представител на собствената си държава,дето се чака тя да го оправи,да се замисли след една седмица дали ще пече чушки на балкона и ще е представян от ненормалници или ще покаже,че и той може да решава !!!

"Онзи,който се смята за прекалено умен,за да се занимава с политика,е управляван от глупаци." Платон

Ах, какъв кеф ми доставя да гледам как отново жалко плачкат гнусните "сини евро демократи" :D :D :D След резултатите от парл. избори миналата година думите пак бяха същите, и отново "българският народ е глупав" та да не подкрепи "синята евродесница" :lol: "на прага на ЕС" :lol: :lol: Много ми е интересно каква ще е позицията им за балотажа - дали ще се осмелят да подкрепят Волен, или пък ще плюят на всичките години досега и ще бутнат рамо на Гоце Седефчов Първаноглу, или (според мен най-вероятно) ще бъдат обидени на всичко и на всички. :ph34r:

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Не виждам защо се палите толкова.sincity се изказа доста точно за естеството на изборите.Имам чувството,че по-голяма част от писалите грам не се замислят,а просто си приказват наизуст-оня комунист,тоя фашист,трети бил нещо си.А всъщност совите не са това,което са....и всичко това си е една страхотна постановка,в която всичко е кристално ясно,ама е нужно публиката/демек-народът български/ да се е интресувала малко от главните герои и техните роли :D За капак-аз не гласувах

Много ми е интересно каква ще е позицията им за балотажа - дали ще се осмелят да подкрепят Волен, или пък ще плюят на всичките години досега и ще бутнат рамо на Гоце Седефчов Първаноглу, или (според мен най-вероятно) ще бъдат обидени на всичко и на всички. :ph34r:

Мисля че имаш крайно сбъркано гледище по въпроса. Понеже все още дясно гласуващите в България са предимно от средите на интелектуалците, средната класа и икономически успелите в държавата, то те са хора с ясна и разумна позиция, така че ми се струва че изправени пред избора фашизоид-радикал срещу ляв демократ, то логичния избор би бил второто и съм сигурен, че ще се получи така, докато гласуването за първия би било плюене на всичко постигнато до сега, на демокрацията, на частната собственост, на свобдния пазар, на европейски съюз, на нато, все неща за които се бореха и които бяха тяхно кредо, но които са категорично зачеркнати във вижданията на Волен, за разлика от Първанов, чиито политически имидж измина своя път до социал-демократа, поддръжник на про-западната политика, на ЕС и НАТО. Така че сините ще гласуват за червения, ако изобщо отидат да гласуват.

Плюел на всичко, айде моля ви се да престанете да говорите наизуст. Имам чувството, че си правите вятър на устата. Надявам се да си гледал пресконференцията, защото точно в края, Волен каза, каква точно му е позицията спрямо Европейския съюз и циганите. Стига спекулации вече и престанете да слагате думите в на хората устите.

Плюел на всичко, айде моля ви се да престанете да говорите наизуст. Имам чувството, че си правите вятър на устата. Надявам се да си гледал пресконференцията, защото точно в края, Волен каза, каква точно му е позицията спрямо Европейския съюз и циганите. Стига спекулации вече и престанете да слагате думите в на хората устите.

Братле, седмица преди балотаж се говорят кви ли не работи ;) особено от хард популист като Волен. Но обективно, трайната позиция, която следва Сидеров е анти-ЕС, анти-НАТО, анти-запад, анти-демокрация. Така ли е? Защо променя позицията в движение? Защо циганин му прави ПР? Защо вече не е ксенофоб и расист? Защото сме тръгнали да печели гласове. И то гласовете на дясното пространство, където ще има дупка, след като няма кандидат и което пространство, както ти казах, масово ще гласува за Първанов. И единствения начин да привлече по-тежка част от този електорален сектор е континуумната и масирана промяна на позицията му, по-точно смекчаването и демократизирането й. Да, така има риска да загуби част от крайните, харлайнерите от ляво и дясно, но може да спечели повече и то доста. Волен е добър комарджия и е готов да сложи чиповете на високите залози. Но просто няма силната ръка у себе си. Просто защото за разлика от харда които се явяват основен дял от електората му, то десните, синият електорат, не толкова лесно може да бъде примамен чрез такива моментни и ясно популистки, колкото и майсторски да са, врътни. Тва е. И ще загуби с повече. Тва не е позиция, тва е обективна прогноза.

... Волен каза, каква точно му е позицията спрямо Европейския съюз и циганите. Стига спекулации вече и престанете да слагате думите в на хората устите.

да бе каза - че е чиста вода ненапита и нема по-честен и добър от него. а тая ромска агенция накрая беше като излезла от сапунка :sick . тва че е добър оратор не значи че не боклук - огледа ли му съветниците?

Много ми е интересно каква ще е позицията им за балотажа - дали ще се осмелят да подкрепят Волен, или пък ще плюят на всичките години досега и ще бутнат рамо на Гоце Седефчов Първаноглу, или (според мен най-вероятно) ще бъдат обидени на всичко и на всички. :ph34r:

ми няма да стане нито едно от двете. днес гласувах за неделчо и то не защото ми е някъв симпатичен или пък ще е супер президент, а защото деснити /в частност дсб/ са хора, които държат на думата си! не са като останалите фурнаджийски лопати да говорят каквото им е изгодно, не са готови да се коалират с тези, с които до вчера са се плюли, а днес са 1-ви приятели. бсп нали щяха да разследват на царя имотите? говореха така, докато не им потрябваха и после изведнъж спряха да се интересуват от тези прословути имоти. симеон каза ли, че няма да се коалира за нищо на света с дпс и кво стана драги съфорумци? сега същото се наблюдава и при болен, до вчера трепеше мангали, турци и какви ли не още, а днес са 1-ви приятели?! преди известно време казах, че ако на балотажа идат първанов и болен ще гласувам за първанов, но реших в крайна сметка да остана верен на принципите си и да не гласувам!

Имах предвид, да забравят времената, когато бяха опозиция на комунягите, т.е. пряки врагове, и да се обърнат на тяхна страна :blink: :cry Както и да е, няма какво да направим, политиката е курва и курва ще си остане.

Abe Siderov ne e sreshtu ciganite ne go li razbrahte...Toi e sreshtu tova da se pravi dvoen standart.Shtot nie im plashtame toka na tiq mangasari i zatova nadpisvat smetki na horata,toq tok e izlqzal ot AEC-a i sega nqkoi trqbva da go plati.Napraviha im kulperacii po-luksozni ot nashite jilishta(tova che gi osraha e dr vapros).Tuka v Bulgariq koi ni pazi,nikoi...A oniq mrusnici imat partiq,evropeiski organizacii nz si kvo oshte,fondaciq evro-roma.Az se radvam che ima balotaj,zashtoto shte ima oshte edin izboren den=>oshte edin ponedelnik deto nqma da se uchi :D

Е заради такива дето пасуват и са верни на принципите си да не гласуват, ще си останем в блатото и ще потънем в ЛАЙНАта!

40% активност - срам и позор, егати 'гражданското общество'.

И не ми излизайте с изтърканите глупости, че нямало за кого да се гласува, че всичките са маскари.

Явно 99% не вникват добре в смисъла да се гласува, а само си мислят, че наказват някого като са пасивни и не ги интересува политиката.

За малка страна като нашата, влизаща в ЕС, мисля, че народът просто си заслужава управниците, хак да му е и да са му честити поредните 5 години напредък към турцизацията, двойните стандарти и разграбването, ама на кого ли му п ука, нали всички разсъждават, че утре ще избягат в чужбина, България е обречена! 17 години инерция явно не могат да се спрат и трябва да стигнем дъното, разбирай народът просто ще изчезне, и май доста по-бързо от 2050-та.

Пълен песимист съм за положението.

И спестете си излишните коментари от сорта "Ми за Болен ли да гласуваме, или за Седефчов Първаноглу". Ако си помислите че толкова повърхностно съм говорил тук, това не е за моя сметка.

"Селата масово гласуваха за Първанов, установиха социолозите. Там президентът взима 70% от гласовете."

velvet_underground, аз се притеснявам, че ти не си гласувал, че Кавърман не е гласувал, че аз не гласувах, че sincity не гласува и още милион умни и готини хора, които познавам...

за сметка на това цялата селяния и простотия на България отиде да гласува,... какво по-добро развлечение да им дадем на хорицара освен един изборен ден и пореден ден пред телевизора с БигБрадър...

а, в същия тон от 2001 година не мога да харесвам човек, който тогава спечели с гласовете на (цензура - да не се обиждат, хората - все пак всички сме хора.. уж)

и днес - ебати "бляскавата победа" :]

Е заради такива дето пасуват и са верни на принципите си да не гласуват, ще си останем в блатото и ще потънем в ЛАЙНАта!

40% активност - срам и позор, егати 'гражданското общество'.

ако говориш за мен аз гласувах вчера. ще обясня и защо няма да гласувам на балотажа. 1-во никога не бих гласувал за комунист, 2-ро не бих гласувал и за фашист. аз съм принципен човек и много трудно мога да наруша някой от принципите си. вчера много се говореше, както и на парламентарните избори, за наказателния вот на българина. аз изхождам от друга логика, с която може би някой от вас ще се съгласят, а други не. според мен точно там е грешката на българския народ, че никой няма никакви принципи и не каже аз заставам зад тея, защото убежденията им са същите като моите. много показателно за това е, че властта се сменя след всеки избори. замислете се какво беше, когато дойде царя, замислете се за бат' бойко, а сега и с волен. имам чувството, че чакаме някакъв месия да дойде и да ни оправи за има-няма 800дни. еми няма да стане и докато вярваме на такива хора ще сме на тоя хал.

:пп това е лично мнение и не карам никой да се съгласява с мен, затова моля без заядливи коментари!

едит: теди, бих гласувал за гочето, ако имаше някаква вероятност сидеров да стане президент.

ако говориш за мен аз гласувах вчера

Визирам тези, които съм описал. Браво, че си гласувал, дано и другата неделя да гласуваш, пък ако ще и за Първаноглу, нали ме разбираш. Може би това е началото, защото е нужно събуждане на това общество, ако може да се мобилизира и сплоти поне в тази стъпка, утре може да се сплоти да изрине л..ната от София.

Ще си позволя да се самоцитирам:

тези, които не гласуват изразяват свободната си воля и конституционно право. ако нямаш сериозни и твърди убеждения за кого да гласуваш и по-важното защо, по-добре иди и пий една бира... самоцелното гласуване от типа "да гласуваме за тоя за да не спечели оня" е глупаво, наивно и е проява на ретроградно, овче, тотализирано мислене и политическа и демократическа незрялост...

На тези избори никой от кандидатите не ме убеди, че заслужава моя глас, че стои зад моите убеждения, че е моят кандидат. Затова и не гласувах. Tedy за кво сплотяване говориш? За сплотяване като януари 97 или за сплотяване като 2001? Лайната още си ги има... И tedy май леко ти бяга представата що е то гражданско общество.

А и още нещо - отворете една тънка книжка, озаглавена Конституция на Република България, глава 4, член 98... Там пише за президента и кво върши.. четете. На мен лично не ми харесва кво пише там, по-точно какво не пише. И си мисля че новият стар президент е ще се намира в идеалната позиция да промени нещо по въпроса. Защото няма да се бори за следващ мандат, защото може да си позволи да тръгне срещу свои, защото най-вероятно догодина ще има нов премиер с подходящо виждане за властта... Ама времето ще покаже.

Какво толкова има за мислене и чудене. Беронов, колкото и грубо да звучи не се знае дали ще доживее до края на мандата (ако въобще имаше възможност да го вземе); Волен няма нужда от коментар...понеже ние сме културни хора и не псуваме :P , Бойко не се кандидатира...и остава кой? - Първанов...който освен, че пусна ДПС във властта, други кой знае какви провинения няма. Въобще няма какво да се говори - всичко е ясно и като няма по-хубаво, поне да гласуваме за най-приемливото от наличните...щото да не стане така, че само феновете на Атака да идат на изборите... :sick

Ааааа, чакай малко да се разберем, не Първанов пусна ДПС във властта, а такива, като Овърменчо, които не гласуваха.

ми няма да стане нито едно от двете. днес гласувах за неделчо и то не защото ми е някъв симпатичен или пък ще е супер президент, а защото деснити /в частност дсб/ са хора, които държат на думата си! не са като останалите фурнаджийски лопати да говорят каквото им е изгодно, не са готови да се коалират с тези, с които до вчера са се плюли, а днес са 1-ви приятели. бсп нали щяха да разследват на царя имотите? говореха така, докато не им потрябваха и после изведнъж спряха да се интересуват от тези прословути имоти. симеон каза ли, че няма да се коалира за нищо на света с дпс и кво стана драги съфорумци? сега същото се наблюдава и при болен, до вчера трепеше мангали, турци и какви ли не още, а днес са 1-ви приятели?! преди известно време казах, че ако на балотажа идат първанов и болен ще гласувам за първанов, но реших в крайна сметка да остана верен на принципите си и да не гласувам!

ето това е абсолютно сбърканото мислене на българина. На България не и трябва някой, който не нарушава за нищо на света принципите си, защото политиката е компромиси. Защото миналата година, ако сдс бяха на мястото на бсп, сега румъния щеше да влиза в ЕС, а ние щяхме да чакаме 2008. Защото основната цел на всяка партия трябва да е да прави всичко добро за България без значение принципите си. Снощи не ми се спеше та гледа пресконференцията на беронов и стоянов. Ми никога няма да гласувам за тоя глупак стоянов, който снощи каза, че единствената цел на партията му на следващите избори не е да управлява България добре, а каза, че основната и единствена цел на сдс винаги ще бъде бсп да не е на власт, до кога ще се управлява с омраза, не разбрахте ли, че бсп в момента са по-демократични от сдс, в това просто няма спор. В момента в България всички са демократи освен сидеров не го ли разбрахте. Аман от заблудени овце

slay, по-заблудена овца от тебе не виждам :lol: - дето се кефи на бившите комунисти, че и демократи били станали... хаха - дето все още ги ръководи най-силната ръка на Живков

пък и откъде ли ще знаеш, като гледам, че си роден в края на 87

или изповядвате на мама и тати възгледите или съзирате светлото бъдеще дето го прожектират изотзад - новите супер демократични и социални социалисти :lol:

и казвате - "БСП няма нищо общо с едно време!" :lol:

,... и какво още беше - щяли сме да чакаме 2008 :rolleyes: да дойдат танковете :lol:

Не възнемерявам да чета преди мен кво се е писало :P .

На балотажа НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!!!!!!!!

Защо ли? Ами 1-во ясно е че Първанов ще спечели. Освен това тези които не харесват Първанов и/или Сидеров не трябва да отидат да гласуват с мисълта че така ще изпълнят гражданския си дълг и т.н. Какво може да стане. Ако избирателната активност е 30% и Първанов спечели тогава той няма да е президент на България. Той ще бъде президент на 30% от българите и на света ще му стане ясно колко е "популярен" и "обичан от народа" помакът Първанов.

мдам, ще ми отговориш ли на един много простичък въпрос? как сбърканият принципен български народ за последните 4 парламентартни избори избира 4 различни правителства?! че ние сме били бахти принципния народ и аз да не го знам :woot ей ся на следващите избори гласувай за бат' бойко той ша ви оправи ;) пак казвам не обвързвам никой с моето мнение.

не разбрахте ли, че бсп в момента са по-демократични от сдс, в това просто няма спор.

а това наистина беше голям виц

мдам, ще ми отговориш ли на един много простичък въпрос? как сбърканият принципен български народ за последните 4 парламентартни избори избира 4 различни правителства?! че ние сме били бахти принципния народ и аз да не го знам :woot ей ся на следващите избори гласувай за бат' бойко той ша ви оправи ;) пак казвам не обвързвам никой с моето мнение.

Не бе аз говоря в частност за тези избори. За парламентарните отделна работа. Мен думата ми беше за балотажа. Иначе догодина партия ГЕРБ юбер алес ;).

Не бе аз говоря в частност за тези избори. За парламентарните отделна работа. Мен думата ми беше за балотажа. Иначе догодина партия ГЕРБ юбер алес ;) .

говорех на слей просто си постнал докато пишех ;)

На всички българи след изборите ще се раздават безплатни подаръци от Анкара:

1. Чалма за мъжете, фередже за жените

2. Обрязване

3. Коран

4. Манифест на комунизма

5. Вибратор и гел

Този въпрос го зададоха и на Първанов по време на пресконференцията. "Като тенденция е притеснително", каза той. Какво друго може да се каже. Нищо не може да се направи. В България вота не е задължителен. Явно това е процента на хората които се чувстват ангажирани. Далеч сме още от гражданското общество. Има и всеобщ спад в интереса към политическия живот, това също обяснява процента. Мен не ме притеснява защото така е и в другите страни, които често цитираме за образец. Така че приемете резултатите с този процент защото няма друг.

Ч.А.

Неизбирателната активност е абсолютно изгодна за тези управляващи сега и преди. Смятам, че през изминалите 17 години съвсем майсторски и последователно успяват да внушат на народа, че с честен път пари не могат да се направят, че с избори промени не се постигат, че демокрацията е лошо нещо и т.н.

Защото ако хората не вярваха толкова на ТВ и по точно на БТВ и на държавната пропаганда и ходеха да гласуват и то да гласуват разумно - нито един от сегашните велики политици и бизнесмени нямаше да имат шанс и нямаше да са тук!

То се иска отговорност, жертвоготовност и търпение от страна на всички, ако искаме да има промяна!

ей ся на следващите избори гласувай за бат' бойко той ша ви оправи ;) пак казвам не обвързвам никой с моето мнение.

Абсурд да гласувам за бойко на следващите избори, защото още от сега ми е ясен, аз симпатизирам на Новото време и ако се явят на изборите ще си гласувам за тях. А относно вица - не ми казвай, че диктатора костов е най-големия демократ в България, защото така излиза от последните парламентарни избори - неговата партия беше най-високо класираната демократична партия. Повече няма да споря с никой, аз мисля, че вие сте заблудени, вие мислите, че аз съм заблуден, но изглежда повечето народ мисли като мен, а не като вас. Сами си правете изводите

Ти нали знаеш, че интелигенцията е около 10% от населението? ;)

А в България няма такава или ако има,то процента е далеч по-малко от 10.

Народ от идиоти заслужава да бъде управляван(в случая представян) от идиот/и.

Мнението ми е доста песимистично,но до този извод съм стигнал в 17-те ми години съществуване.

Който иска да не гласува-негов избор,но да не се оплаква след това кой е избран.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...