Mr_Vain Posted August 13, 2006 Share Posted August 13, 2006 Някой да знае как да разгледам initrd-то в Ubuntu Искам да пиша малко вътре, но не мога да го отворя Пробвах с loop, gunzip-вах, к'во ли не правих. Повтаря ми само wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0...и т.н. Каква файлова система ползва това чудо? С cramfs ми дава wrong magic Някакъв супорт в ядрото може би ми липсва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Пробвай с cpio. Точен синтаксис не мога ти кажа, не го помня и не мога да намеря каде съм си го записал, ако изобщо съм го записал . Имам някакви бегли спомени, че в убунтуту, баш cpio се ползвашсе за initrd-то. И най-вероятно ще се наложи едно gzip -d да изпукаш на initrd-то, преди да използваш cpio. ПП - man cpio сега го погледнах има достатъчно информация Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted August 18, 2006 Author Share Posted August 18, 2006 Аха, ще пробвам тия дни да видя какво ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.