Jump to content
BulForum.com

Водно охлаждане: XF3 бета-1

Recommended Posts

От извесно време насам си права водно охлаждане. За сега е от алуминий но се надявам следващите ревизий да са от мед. Ето така изглежда блокчето:

hpim2385uh1.th.jpghpim2386cq3.th.jpghpim2387xf2.th.jpg

Блокчето е с S-образен канал - стори ми се най-лесно за изработване :bgrin:

Водата е с темеепратура 20*С (когато е налея) а процесора е 30*С след това постепенно във времето се покачва темепературата което е примливо като се има в предвид че не охлаждам по никакъв начин водата защото нямам радиатор. След 30 мин идле (процесора е дурон 833@1.8в) темепературата стана 39*С на процесора и 26*С на водата. Варира от 10-13*С темепературната амплитуда. Интересно ми е хората с водно дали може да ми кажете при вас колко е разликата между темеепратуата на процесора и водата за да остановя колко е ефективно блокчето и какви промени да му се правят ;)

Малко резултати от почти сглобеното ми водно :)

41nr6.th.jpg

Радиатора е от голф-2 малко модифициран от мен със прозрачни тръби (в момента обаче не мога да сложа снимки) който малко ми намалиха дебита.

Ако някой може да ми каже каде в Пловдив прават радиатори по поръчка ще съм много благодарен.

При идле темепературата на процесора е 37*С

водата е с темепература 31*С а темепературата в стаята е 29*С

Трябва да намера начин да смъкна темепературата на водата но явно няма да е в това време ;)

Процесора е на 2ГХц@1.62в

Междо другото цялото водно да го сглобя ми излезна:

Водна помпа "НОВА" - 40лв

Радиатор от голф-2 - 31лв

Маркучи - 5лв

Вентилатори - 10лв

Съд за вода - 2лв

Скоби - 1лв

Водния блок - без пари :bgrin:

89лв съм вложил за тази глупост :bgrin: все още не мога да прецена дали е ефективна ;) Ще си проличи като е сложа на интела :bgrin:

Я дай една снимка на водното.И аз сега почвам да си зглобявам ,но мисля да бодна няколко пелтиета (слабички) отгоре да хладят водата на изхода към цпу-то.Мисля си все ,че нищо няма да стане ама от проба само 50-тина лв ще изгорят.

радиатори по поръчка правят на бул. 6-ти септевмри до моста на Адата.

тук някъде е

на картата не е отразено, но ако минеш оттам в посока към ЖР "Тракия" ще ти се падне веднага след светофарите на кръстовището вдясно. не е пресечка, а е на самия булевард. влизаш вътре и си питаш за подробности.

mobo - Благодаря, ще отида да разпитам какви пари искат.

RaZoR - не мога да сложа снимки защто нямам ирда.

А от каде мислиш да вземеш пелтиета?Или как се прават да споделиш?

От това 2 пелтиета.Доколкото видях в хардуербг ония образ вика ,че са по 48W и се надъхваше на цпу да го слага ама то майче и на чипсет няма да хлади като хората.Две на изхода при изстудената вече вода от радиатора трябва да има поне малко ефект.

Многои нтересно, найстина проблема е да се охлажда водата, с това нещо ако се псотигне темепература на водата 10-15*С ще е доста добре ;) От каде може да се купи подобно "хладилниче"? Може да се преправи помпата да стой вътре :) и да се мине без радиатор, ако това "хладилниче" успява да е държи под 20*С ;) А ако ли не ще стане малко по сложно :( защото май ще се наложи още една помпа ;) Или ти мислиш да използваш само елементите?

Само елементите от 2 такива "хладилника" и по-специално пелтитетата.А иначе може да ти го доставят у вас ,ако го поръчаш online :) .Пускам ги двете към отделно захранване (JNS ще бъде в моя случай) и ще пеят ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...