Divo Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 LCD-то на Laptop-а ми прави "номера" . Моделът е Gateway 3023GB купуван на старо от приятел, който твърди, че при него не е имало проблем. Той също го купи втора ръка от един оказион. Проблема е, че лампата на досплея гасне, мига, примигва когато и е "кеф" . Понякога се оправя от самосебе си, понякога се налага да рестартирам, но и тогава има случаи когато пак гасне и ме ядосва . Няма тенденция, нито система, т.е. да го прави при точно конкретни условия. Понякога гасне когато зарежда Windows, понякога когато вече е зареден, но все още не съм стартирал програма, или пък когато гледам филм. LCD-то си бачка (сигурен съм), но е тъмно и не се вижда нищо. Някой да е имал подобен случай или да знае каква е тази "болест" и как може да се "излекува"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 Напълно възможно е да е от лентовия кабел. Като гледам не е маркова машина, а точно такива имат проблем с лентовите кабелчета. Това се получава или при прекъсване или при леко откачане на кабела, захранващ монитора, който може да е нарушил целостта си при многократно отваряне и затваряне. Не е нещо фатално, но трябва да се отвори и да се види. Ако не можеш сам да се оправиш отиди при някой сервиз и би трябвало бързо да ти отсранят проблема/ако имат подобно кабелче разбира се/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.