DeViAtOr Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 незнам дали темата е точно за тука дано не я изтрият, но все пак става дума за хардуер. Ако имам 64 битов процесор трябва ли да сложа 64 битова версия на ХР? блаодаря мн предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Аз бих сложил х64 само ако всичкия софтуер, който ползвам или ми предстои да ползвам, ще се поддържа от него. Съответно ако имам драйвери за него за всичкия хардуер. Дори и една програма, която ми е нужна за работа не тръгне, не бих се лигавил колкото да кажа, че съм с Win64. Още повече в него липсват доста неща от Win32, т.е. орязан е откъм доста неща и поддръжки, а разликата в производителността не е двойна в никакъв случай Все пак говорим за 64-битови инструкции (е, не само, повече 64-битови регистри, по-голям обем адресируема памет, и други), това изобщо не означава двойно ускорение, а и повечето софтуер който ползваме ежедневно е 32-битов. ЕДИТ: Караман, като получиш двойно бързодействие при едни и същи останали условия, ми се обади . Все пак бързодействието не зависи само от ширината на инструкциите, а тук се намесват и други фактори. Сами по себе си, ако работеха само в процесора, без връзка с външния свят, инструкциите може и да обработват двойно повече информация при същия брой цикли на инструкция (които цикли обаче едва ли са същия брой за всички 64-битови инструкции спрямо 32-битовите им събратя, и това е в сила по принцип - че броя цикли, които отнема една инструкция може да е различен в зависимост от архитектурата и инструкцията), но и не всички 64-битови такива в действителност са свързани само с изчисления , а се намесва I/O с памет, и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Karaman, като оставим настрана коментара на tedy (с който съм съгласен), не забравяй, че за да получиш подобрено бързодействие трябва и програмите да са компилирани за 64 битов процесор... ПП хмм той и теди тва е казал....нещо не съм в час днеска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.