KnoppiX Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Имам няколко въпросчета към вас, защото съм малко неук в някои области на хардуера. Искам да си взема нов компютър, но както всички вас не ми се дават много пари. Имам намерението да ида със стария(настоящия) в някоя фирма, в която просто да видя колко парички ще ми дадат за него и да си доплатя за нов. Сегашния е P4 Celeron 1.7, 2x256 Ram 333Mhz GeForce Mx420 64Mb...40Gb Maxtor...записвачка Sony 48/12/48 ако не греша нещо, Sound картата е към дъното. Идеята ми е да взема най-доброто, което мога като доплатя 300-400лв, макс 500, но колкото са по-малко толкова по-добре. Изискванията ми към новата машина са да вървят повечето нови игри на него, не защото съм геймър, а защото чат-пат и аз се увличам по нещо, а и стария вече взе да се поуморява не само на игрите, а и когато пусна повечко неща едновременно. Предполагам, че платформата трябва да бъде AMD(заради по-ниските цени), но нямам нищо против. Все още се чудя какво е по-добре, Sempron или Atlon64, дали да е 64bit...А за видео картите си нямам и понятие. Нямам нужда от голям хард диск, и 80Gb би ми бил достатъчен, тъй като и сегашния 40 не го пълня толкова често. Очаквам предложения Мерси предварително за помощта. А да, и към коя фирма е най-добре да се обърна, за да избегна проблемите с ДДС и изобщо качество/цена..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 7600гс е добър избор за карта иначе може някой интел дуал коре... може и амд,а относно за продан на пц-то ти във фирмата аз лично съм патил дават прекалено малко пари.... по оферта е да се продаде във форума лично според мен де Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 смени само базовата платформа - дъно, цпу, памет и вга (ако зимаш пци-е). харда щом ти върши работа за ся нема смисъл го сменяш, а винаги можеш да си земеш двд писачка допълнително. и определено ако продадеш нещата във форума повече ще им вземеш. по принцип удачна е настоящата цена в $ на нова част да се пуснат в лева при 2-ра ръка. иначе при цена/производителност веднага ти препоръчвам асус а8н-е,А64 3000+,ддр400, гигабайт 66128дп (пасивно охлаждане) и при желание поставяне на някво по-сериозно захранване (ако си немаш вече). колкото до харда в момента 160 е оптималния вариант - отвори коя да е прайс листа и виж разликата в цена/количество успех едит:галакси не ти препоръчвам, понеже напоследък (от 6м) се нагледах на ментета Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 2, 2006 Author Share Posted August 2, 2006 За процесора и аз съм съгласен, както и са Рамта, само дето мисля, че е по-добре да се ръсна малко повечно за ддр2. Само са видеото нещо не схванах, принципно знам, че nvidia май са най-добрите, но принципно не ми трябва нещо адски мощно, а нещо на което да вървят повечето от новите игри и т.н. и в близко бъдеще. И нещо не чаткам работите с охлаждането, тия охлаждания как вървят, и принципно натоварват ли по някакъв начин системата. Ако си взема обикновено вентилаторче зле ли ще се отрази, защото знам, че АМДтата палят повече. Още повече ПСто не го спирам, чак е жалко, че нямам програма да ви скъсам на повечето рекордите И последно наистина според вас към коя фирма да се обърна, защото в Андроит ми се видяха добри цените и ако не ми сложат ДДС до 2-3 дена може да отида да си поръчам нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 значи по-принцип адроит не са лоша фирма, но вни мавай в гаранциите - стандартно за вох цпу 3г, дъно 2г, вга дет съм казал 2г. амд в момента са по-студените процесори, но ако не спираш компа имаш далеч по-изгоден вариант за конфигурация от стандартна десктоп конфигурация (за повече на ПМ). ддр2 за амд засега не ти върши работа защото цялостната производителност на тяхната архитектура е пряко свързана с латенцията на паметта, а не с тактовата честота. идеята на пасивното охлаждане е че си купуваш спокойствие (0 РПМ). нвидиа с 6-та серия направо изринаха ати на дъното (66хх (нв43)е токова търсен вариант че нвидиа не може да смогне да призвежда графични процесори за производителите). във високоя клас въпреки тестовете мога да кажа че пак нвидиа рулира (лични наблюдения; лично мнение) заключение - това което съм ти препоръчал сти до хладилника ми (не се чува (хладилника)) и чувам повече хладилника. препоръчвам ти го защото съм го тествал от всички страни (имам го от 1г без много малко) и мога да кажа че като спокойствие/пари/производителност не можеш да земеш нищо по-добро за тея пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.