Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно видео картите

Recommended Posts

Искам да ви питам например при FX5500 ,както може да работи на AGP 4x ,така и на AGP 8x .Каква е разликата?Когато е на 4х по-бавно ли работи? Ако може да ми обясните ,защото не ми е ясно :P

Аз ако бях намерил това което ми трябва нямаше изобщо да я пускам тая тема. А ти като знаеш ,че има толкова много теми вместо само да флуудиш можеше да дадеш линк.

Няма разлика за карта като ФХ5500 дали ще работи на 4х или 8х. За по-добре е 8х, но ако прави проблеми дъното можеш да свалиш на 4х, разлика няма да усетиш. :D

Няма разлика за карта като ФХ5500 дали ще работи на 4х или 8х. За по-добре е 8х, но ако прави проблеми дъното можеш да свалиш на 4х, разлика няма да усетиш. :D

Ето така исках да ми се отговори :) Мерси много.

Разликата между AGP 4x и 8x е в пропускателната способност на порта:

4x: 1066 MB/s

8x: 2133 MB/s

Тук лека аналогия може да се направи с твърдите дискове - голяма разлика между ATA-133 и SATA-150 не може да се търси (или между ата-66 и ата-100 например), понеже вътрешната скорост на обмен от плочите на диска е около и под 70 МБ/с, докато SАТА-150 доставя скорост от 150 МБ/с теоретично.

Шината е 2х по-бърза от физическата възможност на диска. В случая се наблюдават разлики поради нееднородното и последователно ползване на секторите по диска, както и на големите кешове на днешните дискове (8, 16 МБ).

Така че за слаба видео карта наистина няма голямо значение 4х или 8х.

Хора, за да не отварям нова тема направо тук ще ви питам още нещо.

Между GeForce MX 440 64mb/128bit и FX5500 ще се усети ли разлика при замяна?

П.С. Искам да сменя видеото на стария компютър :D

Хех, имал съм и двете, разликата е никва. Само дето 5500 има няква измислена дх9 поддръжка. По-добре вземи нещо на ати, просто 5-тата серия на nvidia suxx... :sick :sick

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...