Jump to content
BulForum.com

Помощ за конфигурация

Recommended Posts

Значи една приятелка ще си купува ново PC тези дни и ме помоли като по-разбиращ да и изготвя ако мога някаква конфигурация. Ще се използва за нет и филми и чат предимно. Няма игри и такива неща. Все пак и двамата искаме да не е пред разпадане и евентуален ъпгрейд да е възможен и не толкова скъп (защото сегашния е сменяне на всичко:)).

Понеже в hardware не съм особено вещ моля за малко помощ при изграждането на конфигурацията.

За отправни точки може да вземете следното:

Процесора да е на АМД към 2Ghz+ хубав CPU Fan. (Семпрон?)

512 DDR RAM 400mhz.

HDD - 120/160GB Seagate 7200.

DVD записвачка NEC.

Захранване- да не е Фортрон, но да не е някакъв боклук. 300W.

Тъй като ще се ползва за филми video/sound картите да са вградени.

100/1000Mbit Мрежова карта.

Ако имате и други предложения- всичко е добре дошло. Няма да се купува монитор, мишка и клавиатура, така че ако може конфигурациите ви да включват всичко, което трябва да си стои в кутията(включително и кутияя).

Границата е 500лв(+-50), но все пак като се има предвид, че ще бъде само за филми ми се иска да е възможно най-евтино, но да има възможност да се подобрява при нужда.

Също така ако може и да пишете крайната цена на конфигурацията ви, дали е с ДДС и от къде сте взимали цените (ако не ви мързи де).

Благодаря за помощта!

Ами ти добре си се ориентирал. Семпрон и дъно Асрок (с939 с PCI-E) ще бъде добро решение според мен. Вземи сокет 939, а не 754, защото той подържа дуал чанел и е по-добър вариант за ъпгрейди нататък. За харда - аз имам и Seagate, и Hitachi 160GB. И двете са горе-долу една и съща работа при тоя клас хардове. Seagate-та май топли повечко, а Хитачито ми се струва, че "ръмжи" съвсем малко повече. Вземи харда SATA2 или SATA и да е 160, защото разликата между цените на 120 и 160 е около двайсетина лева. Захранването - гледай да не е кодеген, те са най-големите боклуци. Вземи някво с кутията 350W, едва ли твоята приятелка ще тръгне да клоква, така че и върши работа. Мреждва карта - за кво ти е 100/1000Mbit ?!? Такъв нет в Пловдив, а сигурно и в България НЯМА и скоро няма да има. То не, че разликата в цената ще е кой знае каква, но можеш спокойно да вземеш един realtek 10/100Mbit за 6-7лв.

А това за ДДС-то :bgrin: АЗ лично, ако някой ми спомене ДДС и легален софтуер просто си излизам от офиса/магазина му. До скоро точно за това не биваше да се влиза във Вали и Магитон (сигурно положението още е така) и никога в МЕТРО или нещо такова :excl: От тея Метро, Технополис, Вали и т.н. само периферия тря да се купува, компоненти - не! Сега като се замисля май и РЕСЕТ слагат ДДС, но не съм сигурен. Най-добре виж какви цени ще ти придложат в ПИК, ЕРА и Гигахертц ;)

Reset слагат ддс.Иначе семпром 2800+ ам2 бокс с дъно gigabyte с вградено видео 6100 512 ддр 2 120 Seagate sata2 някво флопи тама записвачка нек 4551 май беше клавиатура мишка няква кутия с 350в захранване без ддс излезе 569лв някъде..

Ето ти две примерни:

Asrock AM2NF4G-SATA2, AM2, NF6100, DDR2, VGA+PCI Express, SB7.1, Lan, SerialATA Raid

67 $

K8 Sempron 2800+ Socket AM2, BOX 79$

160, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k 72$

512MB DDR-2 533MHZ 46$

NEC DVDRW ND-3551GEN 40$

ATX 350W, JNC RJA 52, Черно/Сребриста 27$

Общата цена е 331x1.56= 517 лева

Asrock K8NF4G-SATA2, nVidia6100, S754, DDR400, SB7.1, Lan, VGA+PCIExpress, SerialATA2 Raid 55$

K8 2800+ Sempron 64Bit, S754, BOX 64$

160, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k 72$

512MB DDR 400MHZ 54$

NEC DVDRW ND-3551GEN 40$

ATX 350W, JNC RJA 52, Черно/Сребриста 27$

Общата цена е 307x1.56= 479 лева

Това са ти крайни клиентски цени на които можеш да вземеш компонентите и да си го асемблираш компа сам.

няма такъв филм бюджетен актуален комп. офис комп от 5 части излиза към 400лв, ти искаш чудо за 500. иначе можеш да вземеш ASROCK 775I65PE, един селерон-д (да не завършва на 1 или 6 модела) задължително вох (държи се адекватно по принцип)(CM CI5-9HDPA-PL да ти е тихичко), прилично широка кутия (говори им да вземеш фортрон ако ти изкупят оригиналното - стандартно -6$),

рам ддр400, радеон 9550, 160гб хитачи за бързина/уестерн диджитал за спокойствие, нек 4570/1 - разликата е 2$

Heller12a, не мисля, че искам чудеса за 500. Но както и да е.

Благодаря ви за предложенията и за помощта :) Тези дни ще се вземе машинката и ще видим каква ще е с точност. Иначе не става дума за Пловдив, а за София. Ако беше от тук щеше да стане много по-лесно.

Мерси отново!!

• 2 weeks later...
ASROCK 775I65PE, един селерон-д (да не завършва на 1 или 6 модела) задължително вох (държи се адекватно по принцип)

ъъъъ а на какво да завършва според теб?????

на 0 или на 5 дето са за 478????

• 4 months later...
Отново ме нагърбиха с тази задача..

какво ще кажете за това:

Конфигурация

Относно този тип монитори... тъмна Индия са ми.

$639.96 за тва.. ?! в никакъв случай..

за 600$ от ера

Кутия Delux MF9912 350W ,35.00$

Захранване FORTRON 350W 12cm ,34.50$

EPOX MF4 Ultra NF4 s.AM2 ,87.50$

ATHLON64 3500+ BOX AM2 ,118.50$

160GB Seagate 7200 SATA II 8MB ,72.50$

RAM 512MB DDR-II/667 ADATA 36m ,58.50$

RAM 512MB DDR-II/667 ADATA 36m ,58.50$

Флопи SONY 1.44 MB ,6.60$

MP 7300GT 128MB DDR3 PCI ,92.50$

DVD RW LG GSA-H12N black ,38.50$

мишла + клав + тонк , ~20$

= ~620$.. като ддс слагат само при искането на фактура..

Май си пропуснал да забележиш, че е включен и 17" LCD монитор :) Ако към твоята оферта прибавя още 220$ за него ще стане доста скъпо. Иначе ПЦ-то няма да е геймърско, но да има потенциал за някакви игри, евентуално и по-нови.

Май си пропуснал да забележиш, че е включен и 17" LCD монитор :) Ако към твоята оферта прибавя още 220$ за него ще стане доста скъпо. Иначе ПЦ-то няма да е геймърско, но да има потенциал за някакви игри, евентуално и по-нови.

да моя грешка.. тогава може да мехнеш 1та банка памер, процесора да се сложи някой семпрон 2800+ am2, и може би най много някоя по слаба видео карта .. и мисля че би трябвало да се влезне в нормата : )

...

= ~620$.. като ддс слагат само при искането на фактура..

идва време на промени ;) така че недей да твърдиш нещо преди да си го проверил скоро :)

идва време на промени ;) така че недей да твърдиш нещо преди да си го проверил скоро :)

не е ли така вече? нз скоро вярно несъм купувал нищо за компютъра..

здравейте, препоръчайте ми конфигурация до 650лв без монитор, мишка, клавиатура. Да има DVD с лайт скрайб. другото оставям на вас :)

здравейте, препоръчайте ми конфигурация до 650лв без монитор, мишка, клавиатура. Да има DVD с лайт скрайб. другото оставям на вас :)

Вземи си нещо на АМД АМ2 сокет, за тези пари най-вероятно ще е само семпрон. Може би, ако има някакви евтини дъна на ASROCK с вградено видео можеш да си вземеш A64 3200+ BOX, който е много стабилен процесор. И като за начало една плочка рам 512MB DDR667 или DDR800, за да се вместиш в бюджета. А по-нататък ще си сложиш още една ;)

Да не отварям нова тема да питам тук направо,може ли да ми препоръчате 512 ддр2 за около 70$ гледам в мост са свършили а-датите с елпида чипове и нз какво да взема сега. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...