dSG_SKY Posted July 28, 2006 Share Posted July 28, 2006 Хора имам нужда от помощ, искам да си направя Онлайн радио но нямам идея как, ако на някой му хрумне нещо ще съм му много благодарен. Сащо ако някой знае ква скорост на нета е нужна ще ми е полезно. Мерси предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 http://icecast.org/ успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 http://www.shoutcast.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dSG_SKY Posted July 29, 2006 Author Share Posted July 29, 2006 Много мерси хора много съм ви благодарен ще видим кво ще направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 shoutcast не е open source.. тоест - кофти при положение че има две алтернативи който изпълняват еднакво една и съща функция - за предпочитане е open source разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 shoutcast не е open source.. тоест - кофти при положение че има две алтернативи който изпълняват еднакво една и съща функция - за предпочитане е open source разбира се Май яко вманиачени хора има с open source (не говоря за теб, afx) . Shoutcast може да не е ОS, но е фрий, а и не може да се каже че има две неща, които абсолютно еднакво изпълняват дадена задача. Бидейки писани от съвършено различни екипи и хора, най-малкото бъговете им ще са различни . Това между другото... иначе аз от shoutcast нямам оплаквания, не знам за icecast дали бих имал такива, но съдейки по факта, че от ОS софтуери доста по-често имам оплаквания, бих имал едно наум за icecast ако реша да го ползвам . (Не ангажирам никого с мнението си). за предпочитане е open source разбира се Че защо? Май само на теория е за предпочитане, едва ли бих седнал да го оправям ако намеря бъгове , а това че евентуално ще се намери някой който да го оправи по-бързо, то е ОS - в крайна сметка като го оправи, ще внесе 2х бъгове най-вероятно, въпреки че е за бог да прости и е от добри намерения . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 shoutcast не е open source.. тоест - кофти при положение че има две алтернативи който изпълняват еднакво една и съща функция - за предпочитане е open source разбира се Ами аз лично бих заложил на хората писали WinAmp, а не на група непознати разработчици, ако ще и да мога да им разгледам source-а и подкрепям Теди, че даже и да го имам едва ли бих седнал да се занимавам да му оправям бъговете. Това че нещо е open source не е сертификат за качество по БДС или TUV. Мога да ти посоча достатъчно проекти които са open source и са пълна трагедия... Всяка програма има бъгове и това че всички могат да и разгледат кода не е кой знае какъв плюс. Критики към IceCast (т.е. към въпросният код): 1. Писана е на С а не на С++ което означава доста по-архаичен модел на програмиране (няма обекти, всичко става къде с указатели къде с глобални променливи, структурите са отделени от кода който ги обработва и т.н. и т.н.) 2. Едва от 2 версии насам работи като service под Windows... с други думи точно при този начин на работа може да чакаш изненади 3. До към края на ноемрви миналата година са били активни, от тази година нищо ново няма. Или хората вече са почнали работа другаде или смятат че е достатъчно добро и на тях им върши работа. Ако си програмист ентусиаст - взимай кода и почвай да го оправяш, аз го прегледах - не е лош, но така за 5 мин нищо не може да се установи, аз и за един друг такъв код си мислех че не е лош ама след 6 месеца работа с въпросната програма постоянно доработвайки я тук и там, вече мисля друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Xiph.org хич не са непознати: OGG Vorbis libTheora IceCast Speex speech codec FLAC XSPF Какво против имаш C? Архаичен код не значи по-лош код По принцип да.. има много OS проекти които са бъгави и не стават за нищо, но говорим конкретно за IceCast който си е достатъчно зрял и щом не го обновяват значи няма major bugs Защо след като си велик програмист, не се включиш в някой OS проект и не свършиш малко полезна работа. Няма да ти платят може би.. мда.. ама и не съм сигурен дали ти плащат за всеки anti-linux-os post в този форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Xiph.org хич не са непознати: OGG Vorbis libTheora IceCast Speex speech codec FLAC XSPF Какво против имаш C? Архаичен код не значи по-лош код По принцип да.. има много OS проекти които са бъгави и не стават за нищо, но говорим конкретно за IceCast който си е достатъчно зрял и щом не го обновяват значи няма major bugs Защо след като си велик програмист, не се включиш в някой OS проект и не свършиш малко полезна работа. Няма да ти платят може би.. мда.. ама и не съм сигурен дали ти плащат за всеки anti-linux-os post в този форум. Ами защото си имам достатъчно работа че и търся хора с които да работим за да я свършим понеже не мога да насмогна сам. Нямам свободно време за да поема още работа, още по-малко имам желанието да я върша безплатно. Ами архаичен код значи по-лош по ред причини, помисли - след като хората са измислили нещо ново сигурно е имало защо. За анти-алабала не ми плащат, просто твърденията на хора като теб на които направо пяна им избива на устата като се стигне до ОС/линукс не мога да подмина с лека ръка и да категоризираш ОС код като по-добър и за предпочитане именно защото е ОС е меко казано несериозно. Между другото OGG Vorbis не съм срещал доста често... и е единственото от гореупоменатите на които съм се натъквал... тъй че репутацията им нещо не ме впечатлява, само че няма човек който да не е чувал и ползвал WinAmp и въпреки че имаха някоя и друга не дотам добра версия общо взето са измежду най-добрите от край време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.