Jump to content
BulForum.com

Athlon64 3200+

Recommended Posts

Значи поръчах си тоя процесор с нагласата че е 3200 MHZ :rolleyes: а като погледнах спецификациите се оказа че е само 2. Прецакал ли сам се защото можех да си купя celeron ili celeron-d на 3.6. 2GHZ не са ли мн малко за сегашните стандарти?

благодаря ви предварително.

зимай чистия селерон на 3.6, таман и по-тънко ще ти легне

там е работата че немога вече поръчах athlon-а :cry

Дано не говоря глупости, но мисля, че не си се прецакал, защото тоя процесор май се води еквивалент на pentium с такава честота (3,2ghz). Надявам се, че не се бъркам и че някой ще потвърди мнението ми :) Последните тестове, които си спомням, че съм гледал, показваха, че дори AMD64 е по-добрият избор.

там е работата че немога вече поръчах athlon-а :cry

и аз така си помислих ... за кво пускаш тогава темата - за морално удовлетворение?

... и не, не си се цъкнал - горния ми пост беше провокация целяща цитата в настоящия ми пост

и аз така си помислих ... за кво пускаш тогава темата - за морално удовлетворение?

... и не, не си се цъкнал - горния ми пост беше провокация целяща цитата в настоящия ми пост

пуснах поста за малко повече информация относно процесора. ако е в нарушение с правилата на форума моля изтриите темата.

Това 3200+ означава че е еквивалентен на пентиум на същата честота.За това Взимай Атлона без притеснения,самият аз си купих същия преди 1 ден,но още не съм го пробвал.

Celeron se bori sas sempron... Ti vzemash procesor ot visokiq klas be 4ovek, kvo mi go sravnqvash sas Celeron? navremeto 2 GHz Pentium boreshe ~ 3 GHz Celeron... izobshto kakvo govorish, taq A64 otvqva mnogo po-moshni pentiumi ot neq v igrite i sumati drugi testove. Ako iskash moga ti go kupq 2ra ruka na 80% ot pazarnata cena. Puk ti posle s parite si vzemi Celeron :D

lexx дай аз ще ти купа 1 целерон къф то кажеш... па ми най да мен атлона дет е на 2гх.. :bgrin: ;) пс тва в кръга да шегата,

споко атлона ти е 5 пъти по бърз от тия целерони :pirate

Ето тук можеш да сравниш различните процесори по различни критерии:

http://www23.tomshardware.com/cpu.html

като например Unreal Tournament или кодиране на DivX в минути. Числото 3200 в името на Athlon е т.нар Performance Index, а не тактова честота. Показва относителната производителност на процесора спрямо другите процесори. По-горе The Angel написа че това число е еквивалента на Pentium с такава честота. Това не може да е вярно. Athlon вече имат индекс 4800 в най-високия си клас, а такава честота не е постигана ни от Интел ни от АМД.

Моят избор би бил Атлонът определено.

Ч.А.

това с номера 4е отоговаряло на такъв процесор интелкски си е няякаква масова заблуда? Или по скоро РЕКЛАМЕН ТРИК! ЛегендА

Nito e legenda, nito masova zabluda. Tova e si e to4no sravnenie. Tova 4e edin procesor za 1 vratka pravi pove4e iz4isleniq ot drug e problem na arhitekturata na 2riq. I tai kato 2riq e nalojeniq lider i vsi4ki se rakovodqt po nego, to ot AMD napraviha neshtata vazmojno nai-prosti za horata. Oprostiha gi kato im slojiha PR (performance raiting), koito kakto kazvat te e skorostta, koqto dava tqhniqt procesor sravnen s konkurenten. Vseki tqhen procesor oba4e si ima i tq e okazana oshte kato se prodava takaktova 4estota. Sega sled kato izleze Conroe oba4e shte trqbva da si promenqt leko PR-te, shtoto sa lekinko taka out of date.

Ina4e s PR specialno pri igrite, te ne samo 4e otogovarqt na Intelskite brakmi, ami daje vadqt i po-dobri rezultati. Te i zatova na Intel taka moshno im se srinaha prodajbite... qko kolene na tikvi padna iz tehnite ofisi. Gledam segashniq PR otdel se e zahvanal da luzga cenite nadolu... izbrali sa druga strategiq. Koqto si e zna4itelno po-uspeshna spored men.

A da dopalnq... na intel, ve4e, starata arhitektura se vliqeshe mnogo ot MHz-te. Koeto zna4eshe mnogo jega i kakto se vidq neefektivnost pri rabota. Sega vrashtaiki se leko nazad reshiha da napravqt kato AMD, da podobrqt proizvoditelnostta za takt. Taka CPU-tata im har4at po-malko tok, greqt po-malko, po-barzi sa vapreki po-niskite mhz i pozvolqvat po-malak razmer. Det se vika... cool.

Съгласен съм с basten.

Дори скептиците трябва да се съгласят, че не случайно тези PR model numbers толкова подозрително приличат на съответните интелски честоти, спрямо които имат толкова близка производителност ;) .

Примерно един Athlon 3000+, работещ на 2.1 GHz (като моя текущ) както се казва outperforms, колкото и с малко да е, един P4@3.0 GHz (s.478). Как става тая магия, 2.1 GHz процесор да бие или поне да е толкова мощен, колкото един P4 @ 3 GHz?! Ами как, basten го е казал - за един такт процесора върши повече работа, или както е известно, една инструкция на процесора отнема повече от един такт за да се изпълни. С усъвършенстването на процесорите, дадена инструкция отнема все по-малко тактове при своето изпълнение (което не винаги е така обаче, също така може при увеличаване битовете на процесора (16 -> 32 примерно) инструкцията да обработва двойно повече данни, но с леко увеличен брой тактове).

Освен това AMD процесорите включват редица усъвършенствани технологии за предсказване на преходи, за паралелизъм при обработката (не става дума за двуядрени процесори), подобрена работа с кеша (интелигентно построяване на таблици с данни, предсказване кои данни биха били нужни на процесора в бъдеще и т.н.).

Всичко това позволява мегахерците да не са толкова решаващи за процесора.

С новите 65 nm поцесори АМД ще зареже PR. Тъй като Интел намалиха честотите вече няма да има Аthlon 64 3200+ ами Аthlon 2Ghz. PR наистина се сравнява с честотата на Netburst процесорите, но спрямо Conroe няма място за такива сравнения и за това PR си отива... :)

Поздрави.

Da za novite sum suglasen... ama tezi ot segashnoto pokolenie, shte se zadarjat pove4e ot ve4e staroto pokolenie na Intel... i sam razbirash, 4e stava nedorazumenie. Shtoto Conroe na 1,88 GHz nqma da kaja kakvo otvqva...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...