Jump to content
BulForum.com

DDRII в слот на DDR(I)

Recommended Posts

Знам, че питам нещо елементарно, но досега не съм се занимавал с DDRII и не знам много за него. Та имам това дъно P4i65GV, което разбира се, е произведено преди ерата на DDRII и не пише съвместимо ли е с него :wacko: . Сега искам да сменя едно блокче 256MB@400MHz DDR с това:

RAM 1 GB DDR-II/533 PQI 36m (от сайта на ерабг, то има и 1GB@400MHz DDR но е с над 30 гроша повече).

Възможно ли е това(разликата само в честотата ли е или и ключът е другаде на този пуст DDRII)?

Не прави такава глупост, не са съвместими! Купи си ДДР на 400MHz, DDR паметите са до 400, над 400 почват DDR2. Не са съвместими поради различния на волтажа и технологията на чиповете.

Даже май въобще няма да успееш да навреш DDR2 в слот за DDR. Или пък ще трябва да натискаш доста силно :D ;)

Сега видях кво ти е дъното - DDR 400/333/266, Dual Channel memory technology, затова най-добре си вземи 2x512MB DDR 400

Не прави такава глупост, не са съвместими! Купи си ДДР на 400MHz, DDR паметите са до 400, над 400 почват DDR2. Не са съвместими поради различния на волтажа и технологията на чиповете.

Даже май въобще няма да успееш да навреш DDR2 в слот за DDR. Или пък ще трябва да натискаш доста силно :D ;)

Сега видях кво ти е дъното - DDR 400/333/266, Dual Channel memory technology, затова най-добре си вземи 2x512MB DDR 400

Ми да, то затова и питам - за да не правя глупости :D . А това с Dual Channel memory има ли някаква видима разлика в бързодействието, щото съм чувал че е бошлаф работа, т.е. е все едно дали са 2х512 или 1х1024?

Ми да, то затова и питам - за да не правя глупости :D . А това с Dual Channel memory има ли някаква видима разлика в бързодействието, щото съм чувал че е бошлаф работа, т.е. е все едно дали са 2х512 или 1х1024?

Има разбира се, но в момента не мога да ти кажа каква е точно в проценти.

Купи си ДДР на 400MHz, DDR паметите са до 400, над 400 почват DDR2.

Обаждаш се неподготвен.Има 433,500,566 памети ,а някой могат да стигнат и до 620 и нагоре ;)

Обаждаш се неподготвен.Има 433,500,566 памети ,а някой могат да стигнат и до 620 и нагоре ;)

Ами може и да има, но аз лично не съм попадал на такова чудо (не, че като цяло съм попадал на кой знае колко DDR платки :) ), но не съм и виждал такива в ценовите листи на българските фирми.

2х512 ще спечелиш 10% но като имаш предвид че 1 гб. рам е вече минимум по добре вземи 1гб.на цяло и в бъдеще време още една плочка 1гб. имаи в предвид че на ддр 400 тепърва цената 6те му пада по ред причини които няма да обяснявам

2х512 ще спечелиш 10% но като имаш предвид че 1 гб. рам е вече минимум по добре вземи 1гб.на цяло и в бъдеще време още една плочка 1гб. имаи в предвид че на ддр 400 тепърва цената 6те му пада по ред причини които няма да обяснявам

Не си прав.По добре е за бързодействието 2х512,а в последствие 4х512.Колкото до цената мисля,че с минаване на ДДР2 и спирането на производството на ДДР400,тя ще стане дефицитна и няма да е по-ефтина.

Не си прав.По добре е за бързодействието 2х512,а в последствие 4х512.Колкото до цената мисля,че с минаване на ДДР2 и спирането на производството на ДДР400,тя ще стане дефицитна и няма да е по-ефтина.

А за постигането на максимума поддръжка от 4 ГБ, ще са нужни 8 слота ( 8 х 512 ) ;)

Аз бих заложил на цял модул 1 ГБ в този дух на мисли.

казах че няма да обяснявам,но специално за теб: всички които минат на ддр2 какво ще правят с старите си памети? подсказвам(продават). ако се огледаш по обявите (не тук) и в момента можеш да видиш маркова клокърска памет 1гб. с цена 60-70% от пазарната. :punk :allien

DDRII физически не може да бъде поставена в слота на DDR. Процепа на DDR е на малко по различно място от този на DDRII и няма да успееш да е напахаш.

Обаждаш се неподготвен.........................а някой могат да стигнат и до 620 и нагоре ;)

да стигат и повече ама не се продават като такива

po standart sa do 400

"стандарт" обаче за дъната

Има и ДДР 700 с TCCD чипове е :).

ЕДИТ:Забравих и Витестата на 600 ;)

вече стана ясно, че не правиш разлика м/у "продава се като....." и "стига до........" така че май няма смисъл да го коментираме вече :)

Явно ти не правиш.Витестата да не я продават за ДДР 400 ?Това ,че не работи на 300 по дефолт какво значение има.Тя си се продава като 600 и си ги стига от раз.Това ,че дъното не я пуска на толкова кво ти пука.

Явно ти не правиш.Витестата да не я продават за ДДР 400 ?Това ,че не работи на 300 по дефолт какво значение има.Тя си се продава като 600 и си ги стига от раз.Това ,че дъното не я пуска на толкова кво ти пука.

вместо да ми обясняваш коя памет с какви чипове е и как тръгва на дефолт, какво трябва да се прави.......... и т.н.(което така и така знам доста по-добре от теб по ред причини ) вземи ми прочети пак постовете(но този път по-внимателно) и ми кажи къде съм реплейнал нещо за честоти до 600 ;)

и за да ти е по-лесно

Обаждаш се неподготвен.........................а някой могат да стигнат и до 620 и нагоре ;)

вече стана ясно, че не правиш разлика м/у "продава се като....." и "стига до........" така че май няма смисъл да го коментираме вече :)

Аз не съм тръгнал да ти обяснявам каквото и да било.Не ме и интересува какъв ти е реда с причините с които уж знаеш повече от мен.Не ми се обобщава по-горе написаното.Аз говоря едно ти съвсем друго.Човека разбра ,че ДДР 2 няма да може да сложи.Можем с теб да продължим безмисления спор на лична,ако имаш желание.

Я дай един линк да прочета за тоя стандарт.

Ето професоре: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_RAM

Chip specification

• DDR-200: DDR-SDRAM memory chips specified to operate at 100 MHz
  • DDR-266: DDR-SDRAM memory chips specified to operate at 133 MHz
  • DDR-333: DDR-SDRAM memory chips specified to operate at 166 MHz
  • DDR-400: DDR-SDRAM memory chips specified to operate at 200 MHz

Note: All RAM speeds in-between or above these listed specifications are not standardized by JEDEC — most often they are simply manufacturer optimizations using higher-tolerance or overvolted chips.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...