Jump to content
BulForum.com

IrDA Adapter проблем

Recommended Posts

http://www.gmb.nl/main.asp?mode=item&N=3076

някой има ли такова добиче, щото аз почвам да се изнервям с него и ми остава още малко да го запратя в стената :angry1

проблемът е, че се конектва и дисконектва, когато му скимне. драйвера за него се "определя" като Kingsun KS-959

как се "определя" драйвъра за него така?! Това е драйвъра който ти е дал производителя ли? Или като такова го "усеща" Уиндоус и такъв драйвър му слага? Ако е второто - може би това е проблема - че си иска неговия си гембърдски драйвър, не този който Уин смята, че трябва да сложи. Инсталирай му оригиналните драйвъри на производителя БЕЗ да е включено устройството към компа по време на инсталацията. После включи устройството. Така джама ще има оригиналния драйвър за него и няма да сложи някакъв който той си е харесал...

как се "определя" драйвъра за него така?! Това е драйвъра който ти е дал производителя ли? Или като такова го "усеща" Уиндоус и такъв драйвър му слага? Ако е второто - може би това е проблема - че си иска неговия си гембърдски драйвър, не този който Уин смята, че трябва да сложи. Инсталирай му оригиналните драйвъри на производителя БЕЗ да е включено устройството към компа по време на инсталацията. После включи устройството. Така джама ще има оригиналния драйвър за него и няма да сложи някакъв който той си е харесал...

ами точно това е, че този се води оригинален. слагах го от диска, слагах го и от сайта на прозиводителя. не знам дали има значение, но го инсталирах, когато устройството беше включено към компа (а ти предлагаш то да не е закачено). отделно от това, на pc-то имаше друг драйвер от един друг инфраред. възможно ли е при махането му нещо да е "останало" и сега да прави мизерии? и с какво мога да изчистя до основи всички следи от драйвери за irda и да пробвам на чисто, както ти предлагаш?

.. и още нещо. когато irda-то не е закачено, в device manager-a няма infrared device. по този начин не мога да го махна без да е свързано, а пък като е - device manager-a забива :bgrin:

Пробвай да деинсталираш драйвера така: без да вадиш IrDA, от иконата в System Tray задай "Safely remove hardware". Така в Device Manager ще присъства устройството, но няма да е активно.

Предполагам, че си го пробвал вече но все пак :bgrin: : опитай с друг USB порт.

Не казваш за какво го ползваш но може и проблема да е в другото устройство, то да не може да се сработи с точно този адаптер. Специално ако е GSM, на Сони-ериксоните например, ако им е паднала батерията трябва да се допрат един до друг телефона и адаптера, за да стане връзка(че дори и тогава понякога не става :sick )

възможно ли е да е от кабела (не ползвам "оригиналния" usb удължител от пакета, а друг)?

също така при Show hidden devices (http://www.tech-recipes.com/windows_instal...on_tips504.html), се вижда следното(MA-620 е стария инфраред):

PicZ-0002.png

Предполагам, че си го пробвал вече но все пак :bgrin: : опитай с друг USB порт.

Не казваш за какво го ползваш но може и проблема да е в другото устройство, то да не може да се сработи с точно този адаптер. Специално ако е GSM, на Сони-ериксоните например, ако им е паднала батерията трябва да се допрат един до друг телефона и адаптера, за да стане връзка(че дори и тогава понякога не става :sick )

usb портовете не мисля, че са от значение. важното е да работят.

иначе не смятам, че от gsm-a. пробвах го с 3 модела - siemens изобщо не ги лови, докато sonyericsson го засича (даже си разпознава модела), но самия irda адптер си се включва/изключва когато му скимне. със стария такъв проблем съм нямал.

и тук какво правим:

picz0001jz1.png

ясно е, че няма да са последните 2, щото съм с XP. от друга страна обаче G: е диска с драйверите. как така намира нещо на C: :huh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...