Jump to content
BulForum.com

Вентилаторчето на видео картата спря да движи !

Recommended Posts

Oхлаждам я с един огромен вентилатор ! но , кажете колко ще ми струва да подменя вентилаторчето на ge force 4 mx440 ако изобщо може да се подмени ? :(

Няма смисъл от вентилатор, ако има радиатори. :) спроед мен на видеото е препоръбително да се слага само радиатори, защото вентилатора замърсява картата и графиката се променя след време.

Щом е спряло значи не си го чистил ... Извади вентилатора ... Отлепи лепенката от задната му страна и капни няколко капки машинно масло в дупчицата и раздвижи малко перката и ще се оправи и мойте почват да ми правят проблеми през 6-7 месеца но една смаска ги прави като нови ;)

В Ера продават евтини охладители които би трябвало да станат на твоята ГеФорска. Взимай картата и отиди на място за да провериш дали ще пасне охладителя на картата. Ориентировъчно си носи 10 лв с теб.

Ако не стане работата в Ера, в Адроит продават кит на Титан-Titan for SVGA round BB CUV1AB(DIY) на цена 11лв, ако ти се дават той е по-дория вариант защото радиатора му е меден и вентилатора е с лагер, който по-трудно се разбива

Такива фанове са със втулка и ако не се смазват редовно(през 2-3 месеца) оста им се изкривява, почват да вият и даже спират както е станало при теб. Следователно ползваш 1 година през която ги смазваш 2-3 пъти и хвърляш и взимаш чисто нов. Внимавай като ги вадиш да ги смазваш, ако искаш да им изчистиш праха, само го издухай с уста или нещо даващо въздух под налягане, щото ако почнеш да търкаш перките ще прецакаш оста, аз така си прецаках Титан-а който взем за мойта ГеФорсе ФХ5200.

вентилатора замърсява картата и графиката се променя след време.

Че какво общо има замърсяването на картата с графиката?Още повече,че самото ядро е под радиатора и не се мърси,но дори и да се мърси невиждам какво му пречи това освен,че се затруднява охлаждането му.По-скоро графиката може да се променя след време от кондензаторите,които с времето се скапват.

Забравих да спомена , че не бях спирал комп-а от 3 седмици , а редовно си почиствам всичко ... последни път не съм чистил гефорса , но не видях да е замърсен , а и си работеше супер ! Явно нещо е изпаткало , защото като изключих компютъра и пипнах вентилаторчето то направо пареше ! Явно съм прекалил като съм оставял машината толкова време на само 5 рестарта , но сега чакам заплатка и тогава ще си купя хард и ще сменя вентилаторчето ... за сега имам един огромен , който духа точно в картата , а и охлажда всичко :) ... все пак ще отида до ПИК комп. да питам !

Забравих да спомена , че не бях спирал комп-а от 3 седмици , а редовно си почиствам всичко ... последни път не съм чистил гефорса , но не видях да е замърсен , а и си работеше супер ! Явно нещо е изпаткало , защото като изключих компютъра и пипнах вентилаторчето то направо пареше ! Явно съм прекалил като съм оставял машината толкова време на само 5 рестарта , но сега чакам заплатка и тогава ще си купя хард и ще сменя вентилаторчето ... за сега имам един огромен , който духа точно в картата , а и охлажда всичко :) ... все пак ще отида до ПИК комп. да питам !

аз пък съм карал 20 дена без рестарт и 4 месеца без да спирам компютъра. Това няма никакво значение за топлината

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...