lil_stenly Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Oхлаждам я с един огромен вентилатор ! но , кажете колко ще ми струва да подменя вентилаторчето на ge force 4 mx440 ако изобщо може да се подмени ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Няма смисъл от вентилатор, ако има радиатори. спроед мен на видеото е препоръбително да се слага само радиатори, защото вентилатора замърсява картата и графиката се променя след време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Щом е спряло значи не си го чистил ... Извади вентилатора ... Отлепи лепенката от задната му страна и капни няколко капки машинно масло в дупчицата и раздвижи малко перката и ще се оправи и мойте почват да ми правят проблеми през 6-7 месеца но една смаска ги прави като нови Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 продават нови комплекти радиаторче + вентилаторче за около 7-15 лв в зависимост от модела... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 В Ера продават евтини охладители които би трябвало да станат на твоята ГеФорска. Взимай картата и отиди на място за да провериш дали ще пасне охладителя на картата. Ориентировъчно си носи 10 лв с теб. Ако не стане работата в Ера, в Адроит продават кит на Титан-Titan for SVGA round BB CUV1AB(DIY) на цена 11лв, ако ти се дават той е по-дория вариант защото радиатора му е меден и вентилатора е с лагер, който по-трудно се разбива Такива фанове са със втулка и ако не се смазват редовно(през 2-3 месеца) оста им се изкривява, почват да вият и даже спират както е станало при теб. Следователно ползваш 1 година през която ги смазваш 2-3 пъти и хвърляш и взимаш чисто нов. Внимавай като ги вадиш да ги смазваш, ако искаш да им изчистиш праха, само го издухай с уста или нещо даващо въздух под налягане, щото ако почнеш да търкаш перките ще прецакаш оста, аз така си прецаках Титан-а който взем за мойта ГеФорсе ФХ5200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 вентилатора замърсява картата и графиката се променя след време. Че какво общо има замърсяването на картата с графиката?Още повече,че самото ядро е под радиатора и не се мърси,но дори и да се мърси невиждам какво му пречи това освен,че се затруднява охлаждането му.По-скоро графиката може да се променя след време от кондензаторите,които с времето се скапват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 26, 2006 Author Share Posted July 26, 2006 Забравих да спомена , че не бях спирал комп-а от 3 седмици , а редовно си почиствам всичко ... последни път не съм чистил гефорса , но не видях да е замърсен , а и си работеше супер ! Явно нещо е изпаткало , защото като изключих компютъра и пипнах вентилаторчето то направо пареше ! Явно съм прекалил като съм оставял машината толкова време на само 5 рестарта , но сега чакам заплатка и тогава ще си купя хард и ще сменя вентилаторчето ... за сега имам един огромен , който духа точно в картата , а и охлажда всичко ... все пак ще отида до ПИК комп. да питам ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 pri men puk coolera predi vreme sprq i kartata si ba4kashe. Ina4e trqbvashe samo da pomrudnesh perkata i trugvashe pak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 28, 2006 Share Posted July 28, 2006 Забравих да спомена , че не бях спирал комп-а от 3 седмици , а редовно си почиствам всичко ... последни път не съм чистил гефорса , но не видях да е замърсен , а и си работеше супер ! Явно нещо е изпаткало , защото като изключих компютъра и пипнах вентилаторчето то направо пареше ! Явно съм прекалил като съм оставял машината толкова време на само 5 рестарта , но сега чакам заплатка и тогава ще си купя хард и ще сменя вентилаторчето ... за сега имам един огромен , който духа точно в картата , а и охлажда всичко ... все пак ще отида до ПИК комп. да питам ! аз пък съм карал 20 дена без рестарт и 4 месеца без да спирам компютъра. Това няма никакво значение за топлината Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.