Jump to content
BulForum.com

Маршрути за колоездене

capone

Recommended Posts

ее браво.Аз си мислех веднъж сам да ходя някъде но се отаках.Но баща ми неска беше на село и каза че някъква група на колела била минала през селото.Първо трябва да вляза във форма след това тръгваме.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Така. Тази седмица смятам и Събота и Неделя да карам - и двата дена мисля да си организирам карания с начална точка хижа "Здравец". Единия от двата дни ще тръгна към Персенк, пък а дано тоя път ми стигнат силите. За другия - бях си харесал едни пътечки, към околни села, малко преди разклона за Бяла Черква - може би ще поема нататък. Ако някой се присъедини с идеи - добре дошъл е.

Избрал съм Здравец, защото до там мога да си кача колелото и ми се спестява омразното въртене по асвалт.

Автобуса за х. Здравец тръгва от Автогара "Родопи" в 7:50. Тоест желателно е, тези, които ще искат да дойдат да са там в 7:30. Цената на билета е 2.80 лв., по-миналия уикенд ми взеха още 2 лева за колелото.

AlStyle said:
Еми щом е така, карайте си сами... след като слагате такива изисквания ;) Айде със здраве.

Една каска не струва милиони.Аз мойта я взех за 15 лв от руския пазар,но видях че има и в кауфланд подобни също за 15 лв

Държа да спомена, понеже вече има проявен интерес - и за двата дни го дават да вали. Така че, ако ще идвате - заредете се с двете най-важни неща - непромокаемо яке тип ветровка и непукизъм :) И все пак - дъжда в планината е по-хладничък :D

Чудя се дали утре да дойда,но нещо колелото ми почна да скърца(мисля че е от педалите) и незнам дали ще издържи.Но след 12 юли като сменя движение,курбели и педали ще съм с вас ;)

kotora said:
Една каска не струва милиони.Аз мойта я взех за 15 лв от руския пазар,но видях че има и в кауфланд подобни също за 15 лв

да, така е.Но необичам да нося нещо на главата си било то каска или шапка.просто не ми понася.НИКОГА НЕ съм карал с каска и нямам и намерение това да го правя.Лека вечер :)

AlStyle said:
да, така е.Но необичам да нося нещо на главата си било то каска или шапка.просто не ми понася.НИКОГА НЕ съм карал с каска и нямам и намерение това да го правя.Лека вечер :)
С риск да бъда обявен за саркастичен, заядлив и т.н. - ще вметна само, че планинското колоездене не е фешън ревю... Аз също мразя шапки, каски и т.н., но по баирите съм твърдо с каска, или вързана кърпа на главата. Щото ценя здравето си повече от това как изглеждам в очите на другите...

Но всеки сам прави избора си. Имай предвид само, че при едно такова мероприятие, като паднеш по-сериозно, без необходима протекция, товариш останалите от групата със задължението да пренасят трупа ти до най-близкото място, достъпно на ПСС...  Говоря по принцип.

Сори за дабъл постинга, но утре няма да карам. В момента велосипеда се нуждае от профилактика, която просто няма как да я направя вечерта.

Горе е доста влажно и на места калта е бая дълбока. Става за каране, но не и за двата дни.

Вчера бях на Равнища. Горе е супер за каране от гледна точка на кал. Има но не е прекалено кишаво и дълбоката кал е само на отделни преодолими участъци. В този ред на мисли търся човек, който познава пътеките надолу към Храбрино. Вчера бързахме и нямахме много време за проучване на района.

Еми то ние насмалко да се загубим.То толкова е тревясало сичко че не могат да се различат пътищата.Но все пак се прибрахме благополучно. :)

навити за някакви карания през седмицата ?!? гребната, първенец, марково .... с опция събота и неделя ако е хубаво времето да се кара из родопите.

Аз. Само трябва да отлюспя няколкото килограма баташка кал от колелото си... И да смажа тук-таме :) Което сигурно ще направя утре.

Ти къде изчезна бе, не те засичам на автобусите :)

Edit: Да подразня:

IMG_6012.jpg

Antares искам да те попитам разни неща за колалата на снимката...Такова ли е най-добре за маршрути от рода на Батак ? Не разбирам много, ама съм много навит за подобен маршрут..Аз имам колело, ама не е с толкова дебели гуми..и няма амортисьори...можеш ли да ми препоръчаш някакво дори и на лични (колело) за подобни преходи..ще съм ти много благодарен ! :)

Дестинация от рода на Пловдив - Батак - Пловдив за колко време се усъществява ?

d3Mag said:
Antares искам да те попитам разни неща за колалата на снимката...Такова ли е най-добре за маршрути от рода на Батак ? Не разбирам много, ама съм много навит за подобен маршрут..Аз имам колело, ама не е с толкова дебели гуми..и няма амортисьори...можеш ли да ми препоръчаш някакво дори и на лични (колело) за подобни преходи..ще съм ти много благодарен ! :)

Дестинация от рода на Пловдив - Батак - Пловдив за колко време се усъществява ?

Въпреки че въпроса ти беше насочен към Antares, смятам че бих могъл да ти помогна от части. Като за начало не е лошо да доуточниш как смяташ да караш колелото. Под маршрут от рода на Батак какво разбираш? Качване до Батак от Пловдив по асвалта или офроуд каране в местността около Батак?

Prestor said:
Въпреки че въпроса ти беше насочен към Antares, смятам че бих могъл да ти помогна от части. Като за начало не е лошо да доуточниш как смяташ да караш колелото. Под маршрут от рода на Батак какво разбираш? Качване до Батак от Пловдив по асвалта или офроуд каране в местността около Батак?

Ами аз колелце за асфалт си имам...предполагам ми трябва нещо по-стабилно за офроуд..та нещо за по-тежък терен търся!

Antares , благодаря ти за ЛС-то ;)

днес за 3-ти път катеря веселите баирчета над първенец и горе-долу почвам да се ориентирам все по-добре в региона.

тоя път като излязох на асфалта не се спуснах към брестовица,ами реших да видя къде води тоя път аджеба.

е,оказа се,че води до х.Върховръх :blink:

чесно казано ми се постопиха лагерчетата докато се покатеря,но бях твърдо решен да видя къде ще ме изведе пътя.

интересното е,че според викимапия тоя асфалтов път минава в близост до населени меса,а аз такива не видях - нито отбивки,нито нищо имаше.

за сметка на това видях някакъв еленоподобен добитък,чиито лай и грухтене не мога да сравня с нищо,което съм чувал през живота си.

както и да е,от Върховръх се спуснах до х.Родопски партизани,а от нея до Храбрино по асфалта,че пътеката,която намерих,беше непроходима и ми загуби около 40 минути.

иначе цялото приключение е около 60 километра,които аз сумарно успях да взема за 6 часа.

другия път смятам да си плюя дробовете нейде между първенец,извор и марково.

ако имате някакви насоки и ориентири - добре са дошли,че имам навика да се губя по тия пътеки :laughing:

Пробвай към Лилково- от там да се върнеш през Тъмраж или да се качиш пак на Върховръх или на Бяла Черква/Здравец - варианти колкото искаш :) ...

pi4aga преди няколко седмици карахме точно в района на Първенец, Извор, Марково. Идеята беше да намерим пътека от Извор към Марково. Местните казаха че имало пътека, по която като млади ходили на събори в Марково но ние така и не успяхме да я намерим. Накрая се качихме до Цар Калоян и от там се спуснахме, за съжаление по асфалта. Друг вариант е да караш по билото между дерето на извор и Първенец/Марково. Там има много пътеки качващи се и слизащи откъм северната страна на склона към Марково, но така и не намерих път към Извор. И за там ми казаха че има път към дерето, но най-вероятно е пътека и съм я пропуснал при някое от спусканията.

Засега май се очертава да ходя пеш към Ботев на 18ти и 19ти, но ако организацията пропадне има ли желаещи да покараме в местността която е предложил Ferante. Хвърлил съм и око, но никога не съм карал там и ми се иска поне първия път да съм с някой, който познава пътеките.

Prestor said:
pi4agaДруг вариант е да караш по билото между дерето на извор и Първенец/Марково. Там има много пътеки качващи се и слизащи откъм северната страна на склона към Марково, но така и не намерих път към Извор. И за там ми казаха че има път към дерето, но най-вероятно е пътека и съм я пропуснал при някое от спусканията.

ооо в какви трънаци съм се врял там - и аз не намерих нищо... в дерето над извор има стара каменоломна - тя отгоре се вижда, до нея има път, но на този път как се слиза немам идея....

друг вариант е качване до с. Цар Калоян и после спускане към с. Извор - има няколко бързо скоростни участъка по черен път....

ЕДИТ: С удиволствие бих отделил някой час да покарам, но за съжаление е невъзможно това да се случи на този етап...

Лично аз към Ивор бих предпочел качване откъм Първенец. Донякъде това е издиктувано и от факта, че живея в Смирненски и Първенец ми идва по_близо. Между Първенец и Храбрино има една пътека, която се качва в горната част на Храбрино. От там се кара малко по асфалт и в дясно има черен път, който също води до селото. На влизане внимавайте, понеже точно на входа има краварник с едри кучета. Последния път си играхме на нерви десетина минути докато ме оставят да си продължа по пътя.

Edit: ние хубаво си говорим за маршрути и на мен ми се докара. Ако има желаещи за леко каране след работа да драснат по едно ЛС с координати. Свършвам работа в 18:00 и около 18:30 ще гледам да съм на линия. Препоръчително е носенето на каски и някакво осветление в случай, че се забавим.

С удоволствие ще покарам с вас,но първо тряя изкарам колелото от бокса :D (при един скок ми отиде оста на задното движение).Да се надявам другата седмица вече да съм на линия и да покараме :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...