capone Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 След като колоезденето намира все повече почитатели сред членовете на форума, в това число и аз, реших да създам тази тема за всички привърженици на планинските вело-преходи. Моля давайте Вашите предложения с маршрути за каране, с точно и подробно описание, за максимално улеснение на всички заинтересовани. Ако имате възможност да добавите и снимки ще е още по-добре ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red_Bull_Man Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Edin dobar ne tolkova truden a i mnogo blizak do Plovdiv marshrut e s.Kuklne - Kuklenski manastir "sveti Kuzman i Damqn" - s.Galabovo . Kuklen ne e dale4e taka4e moje da se otide i na hod .Patq za manastira se otbiva v dqsno ot centralniq pat v seloto(otbivkata e to4no sre6to spirkata v seloto).Ot tam ima o6te malko dokato se izleze ot seloto i po4va 4eren pat ...do manastira e 4-5 km samo izka4vane ne mn leko no se kara.Sled kato stignete manastira ... patq prodaljava ot lqvo na mastria s porednoto izka4vane.. sled 300 metra se stiga do razklon ...patq v dqsno otiva pravo v s.Galabovo i e okolo 4-5 km . Marshruta e priqten .. no opredeleno ne e ailq6ki 6tot ima baq izka4vane ! Ot Plovdiv po toq marshrut i obratno e okolo 40 km. Stava i za polovin den ... az li4no sam tragval ot Plovdiv v 14 4asa i v 17:30 sam si bil v nas . Aide ... 4akam vashite predlojeniq za velo turizam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted August 9, 2006 Author Share Posted August 9, 2006 Кво става бе хора, очаквах по-голям интерес и активност от ваша страна, предвид факта, че има цял раздел във форума отреден за МТБ . Явно почитателите на планинското колездене съвсем не са толкова, колкото аз си мислех . Сигурно повечето от вас карат само на гребната за да бройкат мадамите . Не че и аз не го правя тоя номер, ма я дайте да покараме както си му е реда, в планината, на чист въздух, сред свежа зеленина и пленителни гледки . Айде засрамете се и напишете някакъв маршрут, пък и що да не се организираме и да идем някъде повече хора, да избягаме от душното време тука в града . Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoW_Lo6iq Posted August 9, 2006 Share Posted August 9, 2006 Асеновградско шосе- отбиваме се в дясно след моста- от там караме и на първото кръстовище в ляво и само напред.Минаваме Брани Поле и Белащица.Продължаваме през кариерата и стигаме с.Гълъбово.За който има сили пътя продължава към Хижа Здравец и Бяла Черква Минавал съм го 2 пъти ... до Гълъбово.. и 2-та пъти случих на много много много слънце и брах ядове ама си е яко.Спускането също.. ама трябват хубави спирачки,иначе си играете със здравната си книжка.Слиза се за 4-5 минути... качването вече зависи.Има злобни хълмове и е зорно ама имате ли желание.. се справяте.Яко е.Който иска да пробва А да... който е фен на по-екстрмните преживявания... да иде до Хижа Здравец и да се спусне след тва по туристичесия път за Гълъбово...уникално е.. обаче тряя да имате резервна гума или нещо от сорта.Из Гълъбово също има много черни и стръмни пътища за каране,просто тряя да се потърсят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 Пътят споменат в предишния пост не подлежи на коментар - не съветвам никой мазохист да го пробва. Няма да му е приятно - най-много някой наченаещ да го откаже окончателно от идеята за MTB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotting Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 За няколкото години покарване от време на време нагоре-надолу, само два пъти съм въртял до Здравец - и двата пъти ми беше повече от безобразно. Иначе доста пъти рейса ме е качвал до хижата и от там - накъдето решим. Ако някой има желание да се тормози - да ходи да качва 3-4 пъти Альошата или Младежкия. Иначе от Здравец до Студенец и до Бяла Черква - няма проблеми, приятно е за въртене, половината с 10-12, другата половина с 20 до 25 км/ч. От Бяла Черква може да се мине по синята маркировка към Бачково. Има няколко яки бутания, като накрая спускането е невероятно към манастира (който се пада от другата страна на шосето, открива се яка гледка). Лошото е последното минаване през камънаците, където около половин час се носи байка на гръб/под мишница . От Бачково до Асеновград е около 10-тина минути приятно спускане-въртене по асвалта, като много трябва да се внимава през тунелите - наскоро бяха смазали колега - тъмни са и са къси, и шофьорите нямаме време да "прогледнем" за да видим евентуален колоездач. От Асеновград до Пловдив - около 45мин. Друг вариант е от Бяла черква надясно по жълтата маркировка към Лилково. Има бутане през едни трънаци, поне няма толкова бутане Нагоре, ами е през едни трънаци и непочистени пътеки. От Лилково надолу е повече от СТРАХОТНО - до града е около 25км спускане през Храбрино и Първенец. Друг вариант е от Бяла черква се слиза към Косово и малко над Нареченски бани. А ми се ще да опитам някой път от Бяла черква по жълтата до Модър, после Чурен, Върховръх, Академик и Храбрино - би трябвало да се оправи до 7-8 вечерта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoW_Lo6iq Posted August 13, 2006 Share Posted August 13, 2006 Пътят споменат в предишния пост не подлежи на коментар - не съветвам никой мазохист да го пробва. Няма да му е приятно - най-много някой наченаещ да го откаже окончателно от идеята за MTB Пич,к'во значи не подлежи на коментар?!Писъл съм,че е зор и не съм опрял нож в ничие гърло,нали?Който иска ше го пробва.No offense! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotting Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 И може би, ако не беше тая яка денивелация Пловдив - Здравец, много повече пловдивчани щаха да цъкат из Родопите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 И може би, ако не беше тая яка денивелация Пловдив - Здравец, много повече пловдивчани щаха да цъкат из Родопите... ама пък ако я нямаше, в местноста на х. Здравец нямаше да е толкоз тихо и спокойно който не може да го кара - да не го прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 abe ima edin mar6rut ot bqla 4erkva produzavate po 4erniq put ima edno selo Sitovo ne znam to4no kva e markirovkata ama ot tam moze da se vurnete v plovdiv.Ima mn spuskane i malko katerene.Oba4e ima edin maluk problem putq na nqkoi mesta e paviran s edni golemi krugli kamani,na koito drusa baq. podobno e kato tva na rotting no ne sliza6 kum kosovo. v plovdiv na grebnata.karate po digata i sled tva prez razbitiq most podulzavate i mozete da stignete do pe6tersko 6ose. даже имам роднини в с. Ситово където може да се спре да си почине човек.Сетих се обаче че ся режат дърва кат побъркани и е пълно с камиони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcantos Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Мн готин маршрют е с.Куклен-Яворово-Копривките-Хижа Здравец-Храбрино-Пловдив за около 4-5 часа се минава мн е хубаво само над Куклен има един по-голям наклон.Единственият по сериозен наклон надолу е пътеката на Храбрино.Препоръчвам го който може да го мине . Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Единственият по сериозен наклон надолу е пътеката на Храбрино.Препоръчвам го който може да го мине . А пък пътя м-у Бойково и Храбрино е просто коварен Само 2 пъти съм се спускал и ми се изтриха гумичките на спирачките а косата ми беше обърнала посоката назад.Самият път го оправиха горе-долу,в последните години заради ралитата се сетиха най-после.Иначе коварни завои има много,коли също доста често преминават ама за сметка на тва изживяването е на MAX edit: За скоростта си зависи от масата на колоездача и колелото.Но аз лично мисля,че се движих между 40-50км/ч поради многото опасни завои ! ! ! Иначе на правата малко преди Храбрино (от Бойково) може и до 70-80км/ч ,но само за обиграни хора,че накрая има много остър завой с пропаст около 200 метра ! ! ! ! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Е по това спускане каква скорост се развива максимално горе долу. Аз в Родопите (в южните в смолянски окръг) всяко лято карам доволно много време и повече от 66 не съм успявал да дигна, просто няма толкова струмни пътища, а иначе и със завоите няма проблем. Та за това питам тука горе долу колко се дига. Сигурно е повече ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 mi tam moze kum 70 da se digne.Ama pone tam ne moze da te blusne kola.ne se sre6tat mn xora.A puk kogato minava6 prez ba4kovo moze da te prasne ne6to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 Как звучи идеята за "организиране" на някакво походче другата седмица, когато се събират 4 почивни дни? Аз вече понавлизам във форма след зимната летаргия и вече взе да ми писва да се ядосвам на идиотите по гребната, които се моткат като охлюви, препречват целия път и нагло те гледат, докато чоплят семки. А и е бъкано с малки безмозъчни кученца и още по-безмозъчни дечица...грррррр...искам навън! Link to comment Share on other sites More sharing options...
divanov Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 Що бе на гребната си е супер ама вместо да караш покрай тинясалата вода където въздуха изобщо не е чист имайки в предвид че е пълен с аромати на парфюми и потни тичащи дебелани, семки и 'нам кво си отиваш от другата страна на булеварда - в горичката - има супер готини тесни пътечки и можеш да си джъткаш там поне час два. Готино е и в парка лаута ама аз вече наизуст го знам и не е интересно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 za men nai qk si ostava mar6ruta ot bqla 4erkva s. sitovo-xrabrino plovdiv samo kazete koga prez lqtoto 6a xodite i sam navit. kudeto i da e Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitolino Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Желаещи за каране тази неделя ? Върти ми се нещо от сорта на: Пловдив-Гълъбово-Здравец-Бяла Черква-Бачково-Куклен-Пловдив Маршрутчето е в стил Крос-Кръчми и малко " Всичко от планината" Около 120км е, като катеренето е само по асфалт и е лесничко. Пишете тук за да се уговорим нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earthwalker Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Пътят споменат в предишния пост не подлежи на коментар - не съветвам никой мазохист да го пробва. Няма да му е приятно - най-много някой наченаещ да го откаже окончателно от идеята за MTB Това беше първия извънградски маршрут и въобще не мога да се оплача.Има къде-къде по-хард, тоя си е напълно нормален и спускането си заслужава. Инак днес ходих до Бойково през Първенец и Храбрино.След Храбрино си става бая хард.Вече накрая много ми се искаше да обърна колелото и да ходя да ям банички в Храбрино.Ама мисълта за манджата в Бойковската кръчма ме държеше жив.Друго много важно нещо е където и да се ходи >>седалката<< да е удобна.След днешния ивент си чуствам задника с една идея по-безчувствен от петата ми..а само колело съм карал, нищо друго! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 абе,я дайте идеи къде да хвана да карам след гълабово?хижа здравец е ясна работа,само че до там са още 15-16 километра баир и като цяло си е трудничко(поне за мен) влизам през пътя брани поле-белащица-каменната кариера,та някои ако има идеи да се обажда Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 Маршрута Пловдив -х. Здравец на мен много ми допада.Това лято засега се качвах само два пъти за съжаление!Прочетох в предишните постове ,че бил труден и съм малко очуден.А иначе може да се продължи към Копривките и от там за с. Яворово и през Руен и Куклен в Пловдив!Ама за втория маршрут се иска повече време.А иначе до х. Здравец и обратно по асвалта си е супер , особено спускането! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Маршрута Пловдив -х. Здравец на мен много ми допада.Това лято засега се качвах само два пъти за съжаление!Прочетох в предишните постове ,че бил труден и съм малко очуден. Труден е до толкова, че е изморително да се качиш и всичко е въпрос на това колко си издражлив, преди време с едни приятели направихме следния маршрут: Пловдив - х. Здравец - Бяла Черква - Ситово - Храбрино - Първенец - Пловдив. Сумарно някъде към 80км, от Б.Черква надолу е само спускане по черен път, доста неравен за наше щастие до Ситово. От Ситово до разклона за Бойково черният път е по-равен, и от въпросния разклон до Пловдив е само асвалт. Маршрута е изморителен, но удоволствието след като се завърши е голямо. Друг маршрут който сме правили е Пловдив - Белинташ - Пловдив, сумарно 100км. Катеренето е почти същото като горния, 3/4-ти от пътя е асвалт, останалият е черен път. Красотите на Белинташ са просто неописуеми, катеренето си струва само за да се видят, дори и да са виждани преди това. Едно предупреждение, при спускането тъйкато спирането е доста по интензивно отколкото при горния маршрут горещо ви препоръчвам да спирате за почивка по-честичко да се охлаждат спирачките. На въпросния терен си докарах предните накладки до течно състояние. Има един неприятен момент, пътят м/у Пловдив и Асеновград, който е доста натоварен, решението е да се ходи с влака до Асеновград и от там да се тръгва нагоре. Това е от мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Ми тоя маршрут пловдив-х. Здравец-с.Ситово-Пловдив Е як .В с.Ситово имаме къща така 4е там 6те има почивка.От Бяла Черква нататък е равно и нанадолнище.Знам ги байрите в тая околност така че няма стра6но няма да се загубим.Може това да го напражи към март месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Пловдив - Белинташ - Пловдив, сумарно 100км - съгласен, само дето има варинти за >90% черен път и пътеки. По асфалта е скучно и неприятно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.