NeRoX Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Не, каквото и да си гожовим е безобразие. Айде хората, които могат през седмицата добре ами тез, които не могат. 25 лева вход, пътни, храна, пиене... Шшшшшш, ало! Ние в Пловдив на басейн ли сме или на Албена на плаж... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Нали има и по-евтини басейни Кат не искаш на Албена - Царево е твойто място аз на басейн още не съм ходил, но искам да попитам.. като си взема билетчето и влезна, мога ли да излезна и пак да влезна след половин час? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 като си взема билетчето и влезна, мога ли да излезна и пак да влезна след половин час? Не,целия филм е,че трябва да ядеш вътре,като нямаш право да внасяш храна - винаги е било така Иначе през делничните дни е приемливо 15 лева - получаваш пързалките,шезлонг и чадър.Като се замислиш в Аквапарка входа+чадъра и шезлонга пак излиза толкова (14лева?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 да,при положение,че 0,5 л минерална вода е 1 лв :ph34r: A колко според теб трябва да бъде минералната вода? Аз по 1.20 съм я плащал в Хепи или Дриймс - не помня. Водата, драги, скъпото и е: 1. бутилката, тапичката и етикетето 2. транспорта 3. тока на хладилника който я държи охладена (отделно тока за фабриката производител - тока, ремонтите и т.н. на машините които я бутилират, както и заплатите но пак тези са пренебрежимо малки спрямо останалите неща) 4. заплатата на бармана, сервитьорката 5. разходите за наем/поддръжка и т.н. на заведението което ти я продава. (някъде да видя да съм споменал самата течност? защото тя е почти без пари всъщност.. не съвсем, но 0.02 стотинки на фона на 20ст за бутилката и тапичката /говоря наизуст, но преди година-две беше там някъде/ някак се губи като разход... верно при няколко милиона бутилки се трупа сума но пак за теб като си купиш 1 бутилка вода за левче, даже 1 ст да е струвала самата вода на теб ще ти е все тая) Ако си купиш няколко стека от метро разбира се че ще ти легне по има-няма 60ст бутилката, но малко трудно ще ти е да се припичаш на слънце вътре в Метро-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 EDIT: @ДядоМраз - Тва програмиране ти е взело здравето. 40 стотинки е в магазина, СЛЕД НАДЦЕНКАТА! EDIT2: 20 стинки... Тая бутилка с карбонови сплави ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 EDIT: @ДядоМраз - Тва програмиране ти е взело здравето. 40 стотинки е в магазина, СЛЕД НАДЦЕНКАТА! Не знам за каква бутилка точно говориш, на едро една бутилка вода 0.5 струва 0.30 при това на МНОГО едро и то ако сам се разходиш до фабриката да си я купиш. С транспорта и т.н. става повечко, отделно тока за хладилника за да я държи студена. Всъщност за коя вода си говорим и за каква бутилка? Аз девин, банкя или хисар на тези цифри не съм виждал по магазините. В метро може и да се намери евентуално - скоро не съм ходил там но и за там ме съмнява. Последно от била бях купувал някаква вода и по 60 ст бутилката ми бяха хванали (банкя или горна баня беше - не помня) EDIT2: 20 стинки... Тая бутилка с карбонови сплави ли е? Зависи колко на едро смяташ да купуваш водата всъщност. Ако ще натовариш 2 кораба пълни с бутилки вода може и по 20 стотинки да ти излезе бутилката при няколко милиарда бройки, за по-на дребно едва ли. Между другото сега проверих в една програма - много ама много на едро пластмасовата бутилка от 0.5л (само тя без етикетчето и тапичката) излиза на бутилиращата компания около 10 ст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Одеве точно казах на майка, че има странно малко хора, защото по принцип събота и неделя ставаше ад миналите години, а то ква била причината 25лв са прекалено много при условие, че ти не си плащаш само, за да влезеш вътре, а трябва да хапнеш и пийнеш нещо и става... 4 човека с една кола по 25 лева от всеки и ще трябва да спим на Чая щото няма да можем да изпием и да изядем яденето дето ще си замъкнем. Таковъл съм ти и Акваленд и пързлаки и всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 е, малко са се изхвърлили с тея 25 лв. щото все пак това е пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Дядо Мраз,това мен не ме интересува,кой я бутилира,колко струвало тва и онва.За мен е важното,че отивам на барчето и оная ми вика 1 лв минералната вода,в магазина 70 стинки 1,5 л.Е кажи ми не е ли 300 % печалба?Ми неска като мине повече народ,кво става...Въпроса опира до жизнен стандарт.Разбирам,че има разходи и нямаше да ми пука,ако получавах една добра европейска заплата,нали уж натам сме се засилили. Дискусия наподобява малко на един друг форум,където спориме как се сформирали цените на хр.добавки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Абе кво спорите за тая минерална вода. Купувам си от "Метро" 11 литра "Девин" за 2.40 и хич не ме вълнува Иначе като съм си купувал по главната цените варират от 60-80ст. за 0.5литра и към левче за 1.5 литра. Ама за половин литър 1 лев си е безобразие, все пак това е вода Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Абе кво спорите за тая минерална вода. Купувам си от "Метро" 11 литра "Девин" за 2.40 и хич не ме вълнува Иначе като съм си купувал по главната цените варират от 60-80ст. за 0.5литра и към левче за 1.5 литра. Ама за половин литър 1 лев си е безобразие, все пак това е вода Е какво му е толкова безобразието не мога да разбера, няма кафе където водата да е под левче, че е скъпо на акваленд скъпо е, ама вие баш за най-нормалното се захванахте... Щом 1 левче е безобразие в дискотеките като е 2 лв че понякога 2лв е 330 мл какво трябва да е безбожие ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haRabO Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Някой знае ли колко е водата в Аквапарк или Нептун ? Съмнявам се да е по-малко. При положение,че в всяко нормално кафе мин. вода не е под 80 ст. не виждам нищо нелогично там да е 1 лев.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 кво са чекнете за тъпата вода...колко са кебапчетата/сандвичи/някво ядене...колко е бирата - наливна/бутилка, малка ли е голяма да няма да изкарате плажа с една вода 25лв ша им дам ама точно никога...обирджии Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Аз миналата година ходих всяка неделя на аквата кажи-речи, ама тая година няма да отида нито веднъж. Тия кво си мислят - с трици маймуни? Иначе малката минерална в търговията на стек я продавам за 30 стотинки. Дядо мраз да си прави изводите колко е надценката в аквата при положение, че я взимат под цените, които аз я взимам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Не знам за каква вода говорите и защо смятате че след като литър и половина струва примерно 1лв значи половин литър трябва да струва 30 ст след като както обясних в цената на водата последното като себестойност е самата вода. Бутилката, капачката и етикетчето струват много повече. Затова и 12 литра може да намерите за 5лв примерно но 0.5л е горе-долу на цената на 1.5л. 30ст за бутилка - интересно ми е за коя точно вода става дума. В метро не съм ходил скоро но в Билла преди малко погледнах банкята беше за по 45ст. И честно казано по заведения под 80ст не е съм виждал даже обикновено е лев и нагоре... верно не съм сядал отдавна на разни караванки и квартални кръчмички но все пак някак свикнах с идеята че водата ако на едро струва 40-50ст в заведение ти е 2но... Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 За тези 25лв събирате се една кола народ ( 4 или 5 ) стават 100лв-125лв сипвате гориво за 20лв-30лв ( груби сметки ) и отивате на Хисаря на минерална вода . Там входа е 4лв-5лв и ти е кеф на минерална , топла вода . Ако нямате кола хващате рейс от автогара Юг и отиване и връщане е под 10лв. Хайде плицукайте се със здраве . Само да доуточня , че събота и неделя басейните за пълни до горе там така , че да бъдете подготвени . Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 днес бях в акваленд и цената за събота и неделя пишеше че е 20 лв. иначе за днес 15 лв. като си тръгвах на входа ме питаха дали си тръгвам или ще се връщам.., демек ше има няква врътка. вътре си пих от мойта си вода и си ръфах баничката, че бях гладен :> за 15 лв си е точно супер евтино, щото вход/чадър/щезлонг ти идват те. всичко е чисто.. и парзалките са ти без пари, аз поне ги изредих доста пъти :> едит: Хисаря е доста гнусно :> стар басеин, лежиш по тревата, лазят те мравките, едни опашки на барчето, мирише на кебапчета.. 9 дена път с камили и т.н. :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Много рано си се върнал Абе 15 ле се ядват,ако не трябва да си купуваш нещо от вътре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 мирише на кебапчета.. А на това какво му е гадното?!?! Има хора, които ходят само заради тази миризма там! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 За тези 25лв събирате се една кола народ ( 4 или 5 ) стават 100лв-125лв сипвате гориво за 20лв-30лв ( груби сметки ) и отивате на Хисаря на минерална вода . Там входа е 4лв-5лв и ти е кеф на минерална , топла вода . Ако нямате кола хващате рейс от автогара Юг и отиване и връщане е под 10лв. Хайде плицукайте се със здраве . Само да доуточня , че събота и неделя басейните за пълни до горе там така , че да бъдете подготвени . горе-долу така излиза, но с малка разлика - входа в хотел "хисар" - уж най-добрия хотел - е 10лв, включва шезлонг и чадър...има нещо като джакузи...другото си го плащаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 като си тръгвах на входа ме питаха дали си тръгвам или ще се връщам.., демек ше има няква врътка.вътре си пих от мойта си вода и си ръфах баничката, че бях гладен :> Мен са ми пребърквали чантата за храна (е поне миналата година :<)............А това с излизането трябва да го видя да повярвам :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 30ст за бутилка - интересно ми е за коя точно вода става дума. В метро не съм ходил скоро но в Билла преди малко погледнах банкята беше за по 45ст. И честно казано по заведения под 80ст не е съм виждал даже обикновено е лев и нагоре... верно не съм сядал отдавна на разни караванки и квартални кръчмички но все пак някак свикнах с идеята че водата ако на едро струва 40-50ст в заведение ти е 2но... За Девин става въпрос - 34ст. Мен ме дразни факта, че я продават 4 пъти по-скъпо по заведенята. Миналата седмица на дриймса беше 1.20 малакта минерална. По дискотеките може и до 2лв да стигне. От горе на това бутилките в дискотеките на повечето места са стъклени и са за многократна употреба. Айде смятай сам в такъв случай, колко е печалбата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 За Девин става въпрос - 34ст. Мен ме дразни факта, че я продават 4 пъти по-скъпо по заведенята. Миналата седмица на дриймса беше 1.20 малакта минерална. По дискотеките може и до 2лв да стигне. От горе на това бутилките в дискотеките на повечето места са стъклени и са за многократна употреба. Айде смятай сам в такъв случай, колко е печалбата... Цена на едро евентуално от техен склад може и да е толкова, за краен клиент - трудно. И както поясних по-горе на водата скъпото и е опаковката, транспорта и хладилника (място и ток) за да я пиеш студена, а да и заплатата на сервитьорките и наема на заведението. Затова я продават толкова по-скъпо. Особено пък в сравнение с 6лв за 20 литров галон за машинките - сам смятай колко излизат 0.33 в сравнение със това да ти я донесе сервитьорка за 1.20 (или 2лв в дискотеката) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Аз не мога да разбера, защо го водим тоя спор. Сам знаеш, колко се печели (говоря за чиста печалба) от заведенията и какви коли карат собствениците на въпросните заведения (нищо против нямам, кой-как се уреди). И сам можеш да си направиш сметка, колко пъти си избиват разходите. Все пак не печелят само от минералната вода, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Аз не мога да разбера, защо го водим тоя спор. Добър въпрос Сам знаеш, колко се печели (говоря за чиста печалба) от заведенията и какви коли карат собствениците на въпросните заведения (нищо против нямам, кой-как се уреди). И сам можеш да си направиш сметка, колко пъти си избиват разходите. Все пак не печелят само от минералната вода, нали? То печалбата от минерлната вода им е последната грижа ама щом може да се печели - защо не. В заведенията от салатите и питиетата се печели доста повече отколкото от водата... А за колите на собствениците какво да говорим, те за да отворят по-сериозните заведения първоначалните инвестиции които са 5-6 цифрени числа не са ги направили от спестявания като са икономисвали от баничката си за закуска в училище още... тъй де Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.