sohm Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Очертава се нов хегемон в процесорният свят. Лично на мен ми е интересно как ще отговорят АМД. Най-много се надявам Х2 да мине под 200$ за най-малкия модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Абе суперлативите са големи....ама нека първо видим цените, че то с много пари всеки знае... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Абе не ми се вярва да са такива баш цените,щото ако сравняваме по тази таблица,моя пентиум д го взех за 275$ и ддс отгоре а тука е по малко от 163 И тези 93$ за dual core ми се струват малко измислени! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 ми пентиумите се намалят с мнооооооогооооооо иначе кой ще ги купи при положение, че имa Conroe за по-малко пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Е кво да разбирам, че след 1 седмица ще бутнат цените с 30% ,щото и сега да отида пак за толкова ще ми го продадат. Нещо не се връзва. Появява се нов процесор и всички цени падат с по 100$ Ако това е вярно - тоест като можем да вземем двуядрен Pentium 4 (макар и от нисък клас) за по малко от 100$ тогава не ми се мисли кво ще става със селероните Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 ето едно интересно ревю http://www.hardwaresight.com/article.php?id=55&p=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Както го пише на дадения от ПРД сайт . Не на последно място ви представяме актуалните към момента цени на Conroe процесорите в количества от 1000 броя за Tray (само процесор) версията. Цените на BOX вариантите, както и дилърските отстъпки ще променят тези цени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 @PRD много хубава статия Реално, Core 2 Duo платформата представлява Conroe процесор, екпиран с някой от вариантите на i965 чипсета – версия Q, P или G. За съжаление обаче, към момента на появата на Conroe се оказва, че i965 платките са много по-недостъпни и налични, отколкото самият процесор. Все пак Intel са се подсигурили и чипсета i975X също притежава поддръжка за новият чип на компанията, но единствено чрез нова ревизия на дънната платка. По-старите модели дъна с 975X чипсета има голяма (почти със сигурност) вероятност да не зарабоятят добре с Core 2 Duo процесора ви.Ако вече сте се запасили с подобна дънна платка може би е добра идея да проверите дали ревизията й отговаря на критерийте за съвместимост и дали няма да се наложи да я смените по необходимост. ... с появата на ICH8 от Intel взеха странното решение да премахнат изобщо поддръжката на IDE и да я “заместят” с наличето на 6 броя SATA300 канала. Казвам странно поради факта, че вероятно повече от 95% от оптичните устройства, които се произвеждат в момента използват точно IDE интерфейса. И докато премахването на единият IDE канал при ICH7 бе донякъде оправдано, то липсата на IDE при ICH8 все още не звучи много логично. Хубавото в случая е, че повечето от производителите на дънни платки ще поставят допълнителен контролер, който освен един или два SATA канала ще добави и така важният (все още) IDE канал. Ако по този начин Intel са решили да засилят продажбите на SATA оптични устройства може би това не е най-правилното решение. това обаче не знам що ми напомня за итаниум историята, но ще поживеем ще видим. иначе по темата определено новото ядро е настоящия king of the hill Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Ето една много добра статия за Core 2 Duo фокусирана изцяло в/у геиминг производителноста. Разликата м/у двата процесора АМД и ИНТЕЛ в повечето случаи е м/у 2-3 фпс...само че отново за интел се шуми 10 пъти повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Celeron очакваните цени Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Е кво да разбирам, че след 1 седмица ще бутнат цените с 30% ,щото и сега да отида пак за толкова ще ми го продадат. Нещо не се връзва. Появява се нов процесор и всички цени падат с по 100$ Ако това е вярно - тоест като можем да вземем двуядрен Pentium 4 (макар и от нисък клас) за по малко от 100$ тогава не ми се мисли кво ще става със селероните Според мен тези ценички са АКО пазаруваш директно от Интел на пачки по 1000 (или нещо такова) - т.е. това са цените "до дървото". А докато процесорите дойдат от там от където ние си ги взимаме минават през ръцете на доста маймунки които седят на този същия клон. И всяка иска банани Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Според мен един Е6300 няма да е по-евтин от един 930 в момента/разбирай 240-50гущера/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted July 25, 2006 Author Share Posted July 25, 2006 " Athlon 64 X2 3800+ Dual Core Processor (2.0GHz, 1MB, 1GHz Bus, Socket 939) (AMD) $155.03 Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Processor (2.2GHz, 1MB, 1GHz Bus, Socket AM2) (AMD) $190.40 " Това ми се вижда добър отговор. Отдавна чакан. Това са цените в томс, но предполагам, че скоро ще дойдат и у нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Specialno za tezi procesori = cenite na tom4o + 20/30$ = cenite v BG Koeto pak si e dobre de... 150-200$ spad v cenata si e dovolno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 " Athlon 64 X2 3800+ Dual Core Processor (2.0GHz, 512kB per core, 1GHz Bus, Socket 939) (AMD) $155.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 А тва животинче конрое кога трябаше да е по магазините? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 А тва животинче конрое кога трябаше да е по магазините? в Б-я... хмм... изтече информация евентуално за 10-13 септември! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 В момента най-евтината цена на 3800+ двуядрения варинта за 939 е в Жар - 179 долара и то без ДДС:-))) ДДС-то е задължително, така че ако някой го е намерил за под тази цена да свирка:-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Jar go nqmat v nali4nost, parvo trqbva da vnesat golemite firmi, za da go imat i v distributorite. No sa idealni za sverka na kakvi shte budat cenite kato zaredqt drugata sedmica sas stoka Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 значи имам въпрос по отношение на съвместимоста на двуядрените процесори с windows xp home edition .... на доста места прочетох, че нямало проблем т.е. че и двете ядра могат да си работят нормално (предимно за двуядрените на amd), но за всеки случай да питам и тук - хората с двуядрен - core2duo или dualcore, имат ли някви дертове с home edition-a на windows-a? п.п. в тоя нет всякакви се изказват ... дори да не знаят или да не са сигурни, уверено се изказват по отношение на дадена нещо ... и ти после трябва да отсяваш лакардийките от стойностните приказки, ама то винаги е така де Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Дертове няма. Лично аз не съм виждал до сега на машини с Truion x2, Core Duo и Core2Duo. Не знам как реши за амд-то тъй като точно той има нужда от драйвер за да работи читаво. Иначе гледай winows-a да е СП2 и след инсталация погледни дали multiprocessor support е включен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Дертове няма. Лично аз не съм виждал до сега на машини с Truion x2, Core Duo и Core2Duo. Не знам как реши за амд-то тъй като точно той има нужда от драйвер за да работи читаво. Иначе гледай winows-a да е СП2 и след инсталация погледни дали multiprocessor support е включен. т'ва за драйверите ми стана ясно от прочетеното тук-там ... въпроса е, че няма да има проблем с двуядрен процесор на windows xp home edition Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 значи имам въпрос по отношение на съвместимоста на двуядрените процесори с windows xp home edition .... на доста места прочетох, че нямало проблем т.е. че и двете ядра могат да си работят нормално (предимно за двуядрените на amd), но за всеки случай да питам и тук - хората с двуядрен - core2duo или dualcore, имат ли някви дертове с home edition-a на windows-a? п.п. в тоя нет всякакви се изказват ... дори да не знаят или да не са сигурни, уверено се изказват по отношение на дадена нещо ... и ти после трябва да отсяваш лакардийките от стойностните приказки, ама то винаги е така де Кой ги дрънка тези глупости ? Няма процесор, който да не работи перфектно и под ХП и под Виста освен някой правен от епъл или ибм. Друг е въпроса доколко home edition оползотворява правилно дуал кор процесорите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Хайде и аз да се изхваля , да не взема да се мина нещо . Днес взех 2180 ,M0 степинг и в момента заедно с GB P35 DS3 ( чисто ) и 2 пръчки (направо дръвчета памет PQI ) ходи до 3 Ghz на 1.32 без никакви проблеми с боксовия охладител под товар Core temp горе мери макс 50-52 градуса , дано е точно . Това което показва спрямо стария ми Athlon 3000 + и мобилния ми Turion TL-52 е ,че просто си заслужава парите , макар и да си е бюджетен процесор Утре ще му метна едно Ubuntu и да заспи работата. Е и ... едно Heroes 5 , разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.