Jump to content
BulForum.com

Core 2 Duo

Recommended Posts

Очертава се нов хегемон в процесорният свят. Лично на мен ми е интересно как ще отговорят АМД.

Най-много се надявам Х2 да мине под 200$ за най-малкия модел.

Абе не ми се вярва да са такива баш цените,щото ако сравняваме по тази таблица,моя пентиум д го взех за 275$ и ддс отгоре а тука е по малко от 163 :blink:

И тези 93$ за dual core ми се струват малко измислени!

Е кво да разбирам, че след 1 седмица ще бутнат цените с 30% ,щото и сега да отида пак за толкова ще ми го продадат. Нещо не се връзва. Появява се нов процесор и всички цени падат с по 100$ :wacko:

Ако това е вярно - тоест като можем да вземем двуядрен Pentium 4 (макар и от нисък клас) за по малко от 100$ тогава не ми се мисли кво ще става със селероните

Както го пише на дадения от ПРД сайт .

Не на последно място ви представяме актуалните към момента цени на Conroe процесорите в количества от 1000 броя за Tray (само процесор) версията. Цените на BOX вариантите, както и дилърските отстъпки ще променят тези цени

@PRD много хубава статия

Реално, Core 2 Duo платформата представлява Conroe процесор, екпиран с някой от вариантите на i965 чипсета – версия Q, P или G. За съжаление обаче, към момента на появата на Conroe се оказва, че i965 платките са много по-недостъпни и налични, отколкото самият процесор. Все пак Intel са се подсигурили и чипсета i975X също притежава поддръжка за новият чип на компанията, но единствено чрез нова ревизия на дънната платка. По-старите модели дъна с 975X чипсета има голяма (почти със сигурност) вероятност да не зарабоятят добре с Core 2 Duo процесора ви.Ако вече сте се запасили с подобна дънна платка може би е добра идея да проверите дали ревизията й отговаря на критерийте за съвместимост и дали няма да се наложи да я смените по необходимост.

...

с появата на ICH8 от Intel взеха странното решение да премахнат изобщо поддръжката на IDE и да я “заместят” с наличето на 6 броя SATA300 канала. Казвам странно поради факта, че вероятно повече от 95% от оптичните устройства, които се произвеждат в момента използват точно IDE интерфейса. И докато премахването на единият IDE канал при ICH7 бе донякъде оправдано, то липсата на IDE при ICH8 все още не звучи много логично. Хубавото в случая е, че повечето от производителите на дънни платки ще поставят допълнителен контролер, който освен един или два SATA канала ще добави и така важният (все още) IDE канал. Ако по този начин Intel са решили да засилят продажбите на SATA оптични устройства може би това не е най-правилното решение.

това обаче не знам що ми напомня за итаниум историята, но ще поживеем ще видим.

иначе по темата определено новото ядро е настоящия king of the hill

Ето една много добра статия за Core 2 Duo фокусирана изцяло в/у геиминг производителноста.

Разликата м/у двата процесора АМД и ИНТЕЛ в повечето случаи е м/у 2-3 фпс...само че отново за интел се шуми 10 пъти повече

Е кво да разбирам, че след 1 седмица ще бутнат цените с 30% ,щото и сега да отида пак за толкова ще ми го продадат. Нещо не се връзва. Появява се нов процесор и всички цени падат с по 100$ :wacko:

Ако това е вярно - тоест като можем да вземем двуядрен Pentium 4 (макар и от нисък клас) за по малко от 100$ тогава не ми се мисли кво ще става със селероните

Според мен тези ценички са АКО пазаруваш директно от Интел на пачки по 1000 (или нещо такова) - т.е. това са цените "до дървото". А докато процесорите дойдат от там от където ние си ги взимаме минават през ръцете на доста маймунки които седят на този същия клон. И всяка иска банани :D

Според мен един Е6300 няма да е по-евтин от един 930 в момента/разбирай 240-50гущера/

" Athlon 64 X2 3800+ Dual Core Processor (2.0GHz, 1MB, 1GHz Bus, Socket 939) (AMD) $155.03

Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Processor (2.2GHz, 1MB, 1GHz Bus, Socket AM2) (AMD) $190.40 "

Това ми се вижда добър отговор. Отдавна чакан. Това са цените в томс, но предполагам, че скоро ще дойдат и у нас :)

А тва животинче конрое кога трябаше да е по магазините?

в Б-я... хмм... изтече информация евентуално за 10-13 септември!

В момента най-евтината цена на 3800+ двуядрения варинта за 939 е в Жар - 179 долара и то без ДДС:-))) ДДС-то е задължително, така че ако някой го е намерил за под тази цена да свирка:-)))

• 1 year later...

значи имам въпрос по отношение на съвместимоста на двуядрените процесори с windows xp home edition .... на доста места прочетох, че нямало проблем т.е. че и двете ядра могат да си работят нормално (предимно за двуядрените на amd), но за всеки случай да питам и тук - хората с двуядрен - core2duo или dualcore, имат ли някви дертове с home edition-a на windows-a?

п.п. в тоя нет всякакви се изказват ... дори да не знаят или да не са сигурни, уверено се изказват по отношение на дадена нещо ... и ти после трябва да отсяваш лакардийките от стойностните приказки, ама то винаги е така де :)

Дертове няма. Лично аз не съм виждал до сега на машини с Truion x2, Core Duo и Core2Duo. Не знам как реши за амд-то тъй като точно той има нужда от драйвер за да работи читаво. Иначе гледай winows-a да е СП2 и след инсталация погледни дали multiprocessor support е включен.

Дертове няма. Лично аз не съм виждал до сега на машини с Truion x2, Core Duo и Core2Duo. Не знам как реши за амд-то тъй като точно той има нужда от драйвер за да работи читаво. Иначе гледай winows-a да е СП2 и след инсталация погледни дали multiprocessor support е включен.

т'ва за драйверите ми стана ясно от прочетеното тук-там ... въпроса е, че няма да има проблем с двуядрен процесор на windows xp home edition

dualcorehome8bb.jpg

affinity2gr.jpg

значи имам въпрос по отношение на съвместимоста на двуядрените процесори с windows xp home edition .... на доста места прочетох, че нямало проблем т.е. че и двете ядра могат да си работят нормално (предимно за двуядрените на amd), но за всеки случай да питам и тук - хората с двуядрен - core2duo или dualcore, имат ли някви дертове с home edition-a на windows-a?

п.п. в тоя нет всякакви се изказват ... дори да не знаят или да не са сигурни, уверено се изказват по отношение на дадена нещо ... и ти после трябва да отсяваш лакардийките от стойностните приказки, ама то винаги е така де :)

Кой ги дрънка тези глупости ? :) Няма процесор, който да не работи перфектно и под ХП и под Виста освен някой правен от епъл или ибм. Друг е въпроса доколко home edition оползотворява правилно дуал кор процесорите.

• 2 weeks later...

Хайде и аз да се изхваля , да не взема да се мина нещо . Днес взех 2180 ,M0 степинг и в момента заедно с GB P35 DS3 ( чисто ) и 2 пръчки (направо дръвчета памет PQI ) ходи до 3 Ghz на 1.32 без никакви проблеми с боксовия охладител под товар Core temp горе мери макс 50-52 градуса , дано е точно . Това което показва спрямо стария ми Athlon 3000 + и мобилния ми Turion TL-52 е ,че просто си заслужава парите , макар и да си е бюджетен процесор :D Утре ще му метна едно Ubuntu и да заспи работата. Е и ... :rolleyes: едно Heroes 5 , разбира се :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...