czenitel Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Докато си берем кайсийката на двора .. мамчето забеляза нещо, което виждам за 1ви път и дори несъм си представял, 4е има такива мутирали гъсеници .. на по-долната снимчица ако не си личи размера поне е премерих .. 8+см дължина и около 1.5см диаметър ... краката и завършваха с доста мощни "смукала" (забравих как им е термина) и едвам е откачих от клона ... екскрементите (как само звучи) бяха колкото .. даже по-големи от на мишките бе мутирала раота .. значи от цялото и тяло излизат миниатюрни израстъчета, които завършват със синьо и с мн "косми" или там квото е бе някой има ли представа какво нещо ще се "излюпи" от мутиралата гъсеница и дали има смисъл да е пускам някъде,че съм е залостил в един буркан щото ако е бях оставил щеше да изяде цялата кайсия само тази снимка можах да направя, че ми свършиха батериите и ме мързеше да се качвам да взимам други Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Ми освен пеперуда друго не може да излезе от тва , ма ква ще е пеперудата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Ми освен пеперуда друго не може да излезе от тва , ма ква ще е пеперудата.. Ами, пеперуда....направо излита врабче... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 czenitel, мани, едно ей такова, че и по-голямо лазеше по блока скоро. Двуомях се да се връщам ли за апарата и да рискувам да ме изяде или да си продължа кротко . Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Бахмаа му и гъсениците .Те още малко и колкото нас ще станат,много ми е любопитно да видя какви пеперуди ще се получи то тия гасеници Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Уау..ако беше по-голямо и по-кръгло, можеше да мине за детска тортичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Aз преди няколко дена изпекох една гъсеница със запалка,щото искаше да ме напада... Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted July 14, 2006 Author Share Posted July 14, 2006 Тук намерих някъв психопат дето е снимал отблизо .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Трябва ли да си психопат, за да използваш zoom?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted July 14, 2006 Author Share Posted July 14, 2006 бе то си е до психопатсво само идеята да го снима6 .. камо ли в близък план .. бтв тази се отличава от "мойта" .. изглежда ми жълтеникава (явно е по-узряла ) бтв какво ли нетъсих .. нищо ненамерих освен тази сним4ица .. взема да е пусна някъде където неможе да избяга да и следим развитието .. пък накрая наистина вземе да излезне някое враб4е Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 ама вие сериозно ли ви е толкова шубе от една проста гасеничка....... ебати и после тва ми били мъже Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Да бе,не трябва да ви е страх,те са добри животинки..е,гадно е да те полази,но какво пък.Сега се сещам,че един приятел разказваше как си карал с около 80км/ч и минал през тунела на центъра,където видял огромна гъсеница...даже и очите и видял...хааха,даже му намигнала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Вчера стъпках няколко подобни ,щото както каза sk8er се опитваха да ме нападнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Веднъж и аз да съм съгласен със zlobil. Трябва да си много тъпа кратуна, за да смачкаш гъсеница 'щото те е "страх". Има и жълти: Голямо нощно пауново око (Saturnia pyri) Това е най-голяма пеперуда в България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted July 15, 2006 Author Share Posted July 15, 2006 бах заради една нощна пеперуда отиде половината кайсия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 бах заради една нощна пеперуда отиде половината кайсия Почти всички нощни пеперуди нямат устен апарат, затова гъсениците им са толкова огромни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Да бе,не трябва да ви е страх,те са добри животинки..е,гадно е да те полази,но какво пък.Сега се сещам,че един приятел разказваше как си карал с около 80км/ч и минал през тунела на центъра,където видял огромна гъсеница...даже и очите и видял...хааха,даже му намигнала Ахахахахаха даже му намигнала хахаха... И аз един път на село видях една огромна гъсеница, но тя беше няква глупава,щото отиде при кокошките и те я изядоха... А има ли отровни гъсеници? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Има. Зависи с какво се хранят, някои видове натрупват токсини от растенията. Доста трудно може неспециалист да прецени коя е безопасна, защото много гъсеници имитират отровните си брадчеди, а си плюскат обикновенна салатка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Ми освен пеперуда друго не може да излезе от тва , ма ква ще е пеперудата.. Със сини косми Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoStel_1912 Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 рулз отсякаде Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 eeeeeei az tiq debeli gadni peperudi gi trepa s obuvkata...kato maluk 6tqh da polu4a udar ot edna takava......... cukame si futbol ( cukame si e silno kazano po to4no ritame topka ) i edna se zaputi to4no kum men i mi kacna na teniskata... i az maluk togava panika panika trugvam da bqgam oba4e tq estestveno ne se otlepq i nakraq se setih da q butna s ruka... sled tva q zatvorihme v edin ka6on ot obuvki golqm kef Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 http://i.data.bg/06/07/17/33770.jpg http://i.data.bg/06/07/17/33771.jpg И аз да дам моя принос към темата. Този екземпляр го снимах на село, едва го спасих от кучето Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 http://i.data.bg/06/07/17/33770.jpg http://i.data.bg/06/07/17/33771.jpg И аз да дам моя принос към темата. Този екземпляр го снимах на село, едва го спасих от кучето Taя е най-ужасна от всичките до сега в тематА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Taя е най-ужасна от всичките до сега в тематА! Съгласен съм.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Taя е най-ужасна от всичките до сега в тематА! Тази тема да не се обърна на най-секси БГ гъсеница? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.