kamen Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 ... http://worldjumpday.org/ Вижте в долната част на страницата, колко идиота са се записали Т'ва не ми се вярва да стане, но ако стане, ще е интересно дано в Пловдив да стане с 10 градуса по-студено :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Интересна идея - доста напомня на една реклама на Swatch! Но си мисля, че би било по-удачно да се синхронизират друг вид действия за "подобряване състоянието на Света". Нищо не е така лесно - скок-подскок! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 И един шоколад завиваше станиол в мармоти.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Това естествено са пълни глупости. 1во Едва ли почти 600 000 000 са се записали, и едва ли ще скочат наистина. 2ро Ако предположим, че реално се случи, това ще предизвика такива вълни на деформация във всякакъв вид повърхност, че би означавало разрушително въздействие в/у голяма част от света. 3то Глобалното затопляне няма да се спре, като се измести орбитата на земята. Това е невероятна глупост. 4то Може да ни тресне някоя комета или кой знае какво... 5то Не се знае какво ще стане с луната 6то Митко Димитров по Физика в МГто едно време имаше план как 1млрд. китайци могат да скочат едновременно от 1м. и да се измести оргитата на земята + бонус унищожение на цяла турция и разни околоя.... С 1 думa: bullshits Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 За да стане това, трябва да пренебрегнем закона на Нютон за действието и противодейтсвието. Така че планът е обречн в зародиш Между другото, почетете в нета за други подобни, както се изразяват американците, hoaxes. И преди е имало подобни "инициативи". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Не четох много внимателно, но не ми стана ясно защо всичко трябва да стане точно на 20-ти юли в не знам колко си часа Какво....тогава ще сме най-далече от слънцето и ще можем да я дръпнем по-лесно от орбитата ли? А и тия 600 000 000 дето трябват, нали ще скачат по различните континенти и пак ще уравновесят положението...да не говорим, че самата идея за скачане на толкова народ, дори на едно и също място е просто абсурдна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 За да стане това, трябва да пренебрегнем закона на Нютон за действието и противодейтсвието. По точно, Земята като обект в слънчевата система взаимодейства гравитационно с центъра на масата си. Когато човек отскочи, той действително отблъсква Земята от себе си, но за сметка на това се отдалечава в другата посока, така че центъра на масата на системата Земя - човек не се променя. След отскока Земята и човека се привличат един друг и се връщат на изходно положение, като цялата разходвана за това енергия деградира в топлина.Теоретически всяка планета може да се премести, но ако за това се използува реактивен принцип (а скока е именно това) е необходимо реактивната маса да напусне гравитацоинното поле на планетата. Казано по просто - за да има ефект от скачането, то трябва да е толкова силно,че да изведе човека в околослънчева орбита Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Ако не ме лъже паметта, това май snatch го беше пуснал преди доста време в темата "Да се посмеете малко"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 14, 2006 Author Share Posted July 14, 2006 Не четох много внимателно, но не ми стана ясно защо всичко трябва да стане точно на 20-ти юли в не знам колко си часа Какво....тогава ще сме най-далече от слънцето и ще можем да я дръпнем по-лесно от орбитата ли? А и тия 600 000 000 дето трябват, нали ще скачат по различните континенти и пак ще уравновесят положението...да не говорим, че самата идея за скачане на толкова народ, дори на едно и също място е просто абсурдна. Ми за да скочат едновременно :allien и то си пише в сайта че не се отнася за хора по цялата земя ама кой да чете Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 И още повече,че тея хора представляват нищожна част от масата на Земята Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Е, кво? Ще скачаме ли утре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Аз ще скоча. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 I na men ne mi se vqrva 600 000 000 du6i da izmestqt ORBITATA NA zemqta.... tva e pulna glupost... puk daje i da e vuzmojno da ne govorim 4e si4ki tiq 600 000 000 du6i moje da sa se regnali naro4no i nqa da pravqt ni6to ( da ne ska4at ) Az taka kat gledam novata orbita... otivame pravo v lunata i nqma da imame mnogo vreme da se poradvame na prohladnoto vreme... ama enjoy the life dokato moje6 ... nali taka btw ako ska4ame ae da se suberem na glavnata pred MCdonalds da ni e po veselo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 2ро Ако предположим, че реално се случи, това ще предизвика такива вълни на деформация във всякакъв вид повърхност, че би означавало разрушително въздействие в/у голяма част от света. 4то Може да ни тресне някоя комета или кой знае какво... 5то Не се знае какво ще стане с луната 2ро Пълни глупости 4то Съвсем пълни глупости (те кометите само чакат да скочим и... прас). 5то Или ще се шибне в нас или и тя ще скочи, но при толкова малко отклонение едва ли ще направи кой знае какво. ПП аз ще скоча в самолета Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Аз като скоча ша почна да блъскам с един чук по пода, барем са измести още малко тая Земя ... може и да увисна на вратата, че още малко да я изместим ... да ве може па и да си вярва някой Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 е хубу де, как са ги изчислили точно 600 000 000, щото има хора по 50 кила има и по 150 , така че незнам кви са им изчисленията но 90% ще са грешни Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Внимавайте и вие с колко свободно време разполагате, че да не свършите като тези "учени"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 е хубу де, как са ги изчислили точно 600 000 000, щото има хора по 50 кила има и по 150 , така че незнам кви са им изчисленията но 90% ще са грешни Използват средни стойности от статистики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Утре е денят на великия скок! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kefche Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Аз си имам двор, там, ще скачам Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Ако наистина вярвате на тая глупост по-добре скачайте от терасите.Така наистина ще помогнете,като оттървете човечеството от наивни идиоти. Тва ми се струва по-голяма глупост ит от тея съобщения из Скайп "Ако не изпратите тва съобщение на Х на брой абоната,ще ви израстне пишка на челото която ще ви се вее пред погледа като чистачки на автомобил....".И хората пращат ли,пращат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Не разбрахте ли, че това е hoax. Демек масово подвеждане. Аз ще скачам за шоуто btw, според сайта, тряя да скачате поне 2 минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Цялата хава е, за да накарат затлъстели американци и други да се поупражняват малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 който иска да скача.прав му скок аз ша отида на плаж и ша скоча в басейна като ми стане горещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Нямате ли чувство за хумор бе дейба? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.