Nitro Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Напоследък ми се появи доста изнервящ проблем с компа.Давам shut down от старт меню-то след,което уин-а(ХР със СП2) се изключва,но остава черен екран на който стои мишката и захранването не се изключва.На този черен екран мога да мърдам курсора,което ме навява на идеята,че уин-а не се спрял напълно.Захранването е Фортрон 300В/120мм фан. Та моя грешка.Не се напъвам да правя ъптайм-машината не е работила повече от 12 часа.Искам като дам шът даун да се спира системата.Доколкото подписа ми-просто мразя да преинсталирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Напоследък ми се появи доста изнервящ проблем с компа.Давам shut down от старт меню-то след,което уин-а(ХР със СП2) се изключва,но остава черен екран на който стои мишката и захранването не се изключва.На този черен екран мога да мърдам курсора,което ме навява на идеята,че уин-а не се спрял напълно.Захранването е Фортрон 300В/120мм фан. кат искаш да работи повече иска и подръжка и да знаеш някой много тънки моменти при исталиране на програми на мен рекорда ми е 2г и 3 месеца (вин98+инет) ма накрая продадох компа Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 кат искаш да работи повече иска и подръжка и да знаеш някой много тънки моменти при исталиране на програми на мен рекорда ми е 2г и 3 месеца (вин98+инет) ма накрая продадох компа kaji tiq tunki momenti Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 kaji tiq tunki momenti Всеки си има своите моменти, изпитани във времето, често даже суеверни моменти . При мен обаче работят И аз имам рекорд с Win98 - почти 3 години, и ъпгрейд беше причината за смяната му. Иначе провери с checkdisk дяла на Виндовс-а, това често причинява такива проблеми, освен ако не си барал по BIOS-a нещо, проблема според мен е софтуерен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Всеки си има своите моменти, изпитани във времето, често даже суеверни моменти .При мен обаче работят И аз имам рекорд с Win98 - почти 3 години, и ъпгрейд беше причината за смяната му. Иначе провери с checkdisk дяла на Виндовс-а, това често причинява такива проблеми, освен ако не си барал по BIOS-a нещо, проблема според мен е софтуерен. az si imam acronis partition image i si pravq 4esto backup, osobeno ako pravq nqkakvi vajni promeni po sistemata, po toq na4in predpolagam 4e moga da izkaram i 30 godini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Та моя грешка.Не се напъвам да правя ъптайм-машината не е работила повече от 12 часа.Искам като дам шът даун да се спира системата.Доколкото подписа ми-просто мразя да преинсталирам. не става въпрос за тва - и аз и теди говорим за "суеверни моменти" и всеки мрази да преинсталира. въпроса е че с времето започват да се трупат грешки и ако не се зимат мерки или не се използва заучен алгоритъм за действие при определени ситуации просто нещата се омазват рано или късно. точно този проблем може да ти го прави ВСЯКА ЕДНА ПРОГРАМА. грозната истина е че не можеш да се научиш да караш колело преди да се научиш да падаш . ако все пак си решил да отделиш чак толкова много време за да трабълшутваш ето ти един хинт: десен бутон на "моя комп"->"manage" влизаш в евънт вюъра и почваш да търсиш жълти удивителни и червени хиксчета и след тва почваш да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш, да търсиш и да четеш ... успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted July 13, 2006 Author Share Posted July 13, 2006 Едно благодаря на Heller.Проблема се оказа comres.dll.Свалих от един сайт същия файл и сега ми остава да успея да го набутам в system32 папката.С NC не успях.Трябва ли да пускам компа под safe mode,за да стане(ако изобщо може да се направи overwrite-a) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 13, 2006 Share Posted July 13, 2006 Едно благодаря на Heller.Проблема се оказа comres.dll.Свалих от един сайт същия файл и сега ми остава да успея да го набутам в system32 папката.С NC не успях.Трябва ли да пускам компа под safe mode,за да стане(ако изобщо може да се направи overwrite-a) най-сигурния гарантиран начин е следния: 1. копираш файла някъде на диска 2. слагаш бут диск с вин хп 3. на първия екран след като се зареди диБка можеш да избереш инсталация, изход или поправка 4. поправката води до дос-подобна конзола където можеш да сменяш и триеш всичко на виндовса прекръсти си стария фаил нещоси.олд или подобно !!! никога не трий .длл преди да си сиурен че системата е сработила коректно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.