EndOfAllHope^ Posted July 9, 2006 Share Posted July 9, 2006 Еми давам направо... имам един поне за мен страннен проблем с записвачката ми. Проблема е следният... имам 2 cd/rw-та които са от 2 / 12 скорост... записвачката ми подържа 4, 10, 16, 24... та почвам аз да си пиша rw-тата на 10-та скорост защото ми дава само 4/10 и по едно време спира... и на двата диска прави една и съща мизерия. Първо бях с Roxio Easy Cd/Dvd Creator там като станеше този номер дори не изписваше какво подяволите става. Смених с Nero 6.6.1.4. там пак така пише пише на си спре, но поне ми пише нещо от сорта "EndTrack"... почудих се от какво може да е. Преди последния преинстал можех да си пиша нормално. Програмата смених, реших че е от дисковете... пробвах с друг. Пак същото. Носих ги на един приятел той ги врътна на 12-та без проблем... шашнах се. Преинсталнах операционната система. Пробвах отново, пак и пак същия проблем. Реших да жертвам един Verbatim и го пуснах на 16-та записа се без проблем, 2-ри, 3-ти... всичките се записват но са на 16-та скорост... Някой може ли да помогне някак, защото на мене ми се изчерпаха идеите!!! писачкаа ми е HL-DT-ST RW/DVD GCC-4243N машината ми е COMPAG Presario M2000 Надявам се някой да успее да помогне! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Направи тестове на останалия хардуер, защото най-вероятно нещо е станало, и пробвай ако можеш писачката на х10 на друго PC. Мемтест, бърн-тестс etc. Щом след преинстал и фреш инстал на софтуера за запис пак прави така (а преди е работело), явно нещо се е променило. Можеш да пробваш с друг Windows, макар че това е малко успокоение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Писал си на 200 места да се чуди човек къде да ти отговори. Както съм писал в другия пост съм 90% сигурен, че това е firmware проблем. Направих си труда да погледна и се оказа, че има ъпдейт за firmware-a на писачката ти. Ето тук http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...item=ob-31831-1 погледни и тук, направи си и флаш на биоса, инсталирай и другите системни програми като "IDE Controller Enhancement" и другите неща тук http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...item=ob-31831-1 Забележка: Ако не си в час с тези неща не опитвай да флашваш биоси и фърмуери сам да не стане играчка плачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndOfAllHope^ Posted July 10, 2006 Author Share Posted July 10, 2006 Не съм на ясно но един приятел вдява от тези неща и ще мине да го оправи Благодарско.. след около 2 часа ще се разбере дали става номера Колкото до варианта на tedy... нещо не ми се връза да е в останалия хардуер... а писачката просто няма как да я сваля за да я сложа на друг лаптоп... най-малкото този модел с който съм... просто рядко се среща в Бг, защото не го подържат сервизно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.