Jump to content
BulForum.com

Инфо за котенце

Ilianna

Recommended Posts

Намерих си котенце преди 1-2 седмеци и е доста мъничко сега е на около 3-4 седмици...тъй като досега съм се занимавала само с кучета и от отглеждане на котенца почти нищо незнам. :blink: Имам някалка въпросчета:

1. Как се отбива котенцето от това вместо да сучи да започне да ближе. Като сложа чинийката с млякото и зопочва да си вре муцата в млякото и после само киха но отказва да го яде и после аз отново му давам млякото със спринцовка

2. И как се научава да се изхожда в пясък и дали сега трябва да му сложа пясъка или е още мъничко

Може да давате и други съвети относно отглеждането че аз много много с котките не се имам... :blushing:

Мерси предварително...

Намерих си котенце преди 1-2 седмеци и е доста мъничко сега е на около 3-4 седмици...тъй като досега съм се занимавала само с кучета и от отглеждане на котенца почти нищо незнам. :blink: Имам някалка въпросчета:

1. Как се отбива котенцето от това вместо да сучи да започне да ближе. Като сложа чинийката с млякото и зопочва да си вре муцата в млякото и после само киха но отказва да го яде и после аз отново му давам млякото със спринцовка

2. И как се научава да се изхожда в пясък и дали сега трябва да му сложа пясъка или е още мъничко

Може да давате и други съвети относно отглеждането че аз много много с котките не се имам... :blushing:

Мерси предварително...

1.Само ще почне... след още 1, максимум 2 седмици...

2.Купуваш котешка тоалетна. Има много видове. Аз бих ти препоръчал една на прозрачни кристали. Много е икономична и не става на кал. Аз я купувам за моята котка от магазина в Капана. Струва около 5 лева. Слагаш я в леген и котката ти инстинктивно ще почне да ходи там. Ако ли не, като се изходи някъде и натъркваш нослето в екскрементите и после в тоалетната и.

Успех!

За първия въпрос немога да помогна,но по втория ще кажа мойта как я научих.

Просто като видиш,че и се ходи до тоалетна(при мен започваше да рови по балатома) я хващаш и я носиш в лигена с пясъка.След като пвоториш тая продседура 2-3 пъти,би трябвало сама да почне да ходи.При мен се научи за 1-2 дена :) Успех!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...