Jump to content
BulForum.com

Хардуерен рутер

Recommended Posts

Между другото този проблем го имат и други хора независимо дали става въпрос за рутери или просто за настройка на интернета на PC-тата си. Изглежда ЕК имат проблем DNS-ите напоследък.

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

И аз имам същият проблем ама друг е правил мрежата и нещо майче е направил, защото не мога да влезна в рутера. Дайте идей. Освем 192.168.1.1 има ли други варианти, защото така не влиза?

bezimenen said:
И аз имам същият проблем ама друг е правил мрежата и нещо майче е направил, защото не мога да влезна в рутера. Дайте идей. Освем 192.168.1.1 има ли други варианти, защото така не влиза?

192.168.0.1?? Нов ли е този рутер, каква му е марката, документация нямаш ли?

bezimenen said:

опитай де

192.168.0.1 : 192.168.2.1 .... 192.168.100.1 .... ;)

късмет

майтап фе

виж си ip-то на пцто

192.168.xxx.yyy

тогава рутера е

192.168.xxx.1

bezimenen said:
Мерси. Утре ще видя и ще пиша в темата. Не запомних марката, нямам документация. 192.168.0.1 не става с него.

сетих се и друг вариант

виж gateway

и рутера е с това ip

Не е задължително IP-то на рутера да е 192.168.xxx.1. Може да се зададе ръчно и всяко валидно локално IP върши работа. Най-лесно ще стане като погледнеш какъв gateway е взел компютъра ти. Иначе в краен случай всеки рутер си има начин за връщане на фабричните настройки (най-често копче) и тогава просто виж в интернет кой е адреса по-подразбиране.

ПП Gorgar, изпревари ме :)

Тук вече зависи от рутера (като тези от нисък клас не вършат работа) и трябват доста повече познания в областта, така че ако не си наясно, няма смиъл да се захващаш...пък и зависи какво разбираш под обединение.

Какво разбираш под "мрежа"? То и интернет е мрежа и в този смисъл двете мрежи са си свързани. Ако под "мрежа" имаш предвид samba sharing-ите, това пак едва ли ще стане лесно, но не съм запознат в детайли със самия smb протокол за да ти кажа със сигурност дали може или не може. Иначе, ако просто искаш да изградиш по-"директна" физическа връзка м/у мрежите за целта ще ти трябва просто 3ти рутер (ако приемем, че двете мрежи имат по един за връзка с "останалия" свят).

ПП Варианта да използваш едновременно интернета от двете връзки също е възможен, но определено не е проста задача и ще се нуждаеш от рутер с повече възможности.

Вчера пуснах около 10 торента по 2-3 GB. Сваляли са се 5-6 часа и рутера явно е забил, защото се събуждам и нет нямаше. Рестартирах рутера и нета тръгна - Linksys WRT54G. На какво ще се дължи това

Искам да мога да си тегля файлове а интернета искам да си е в 2те зали различен а не и в 2те зали да се ползват 2та нета. Ако сложа 3ти рутер как да го конфигурирам, невярвам да е толко сложно.

Botev1912 said:
Вчера пуснах около 10 торента по 2-3 GB. Сваляли са се 5-6 часа и рутера явно е забил, защото се събуждам и нет нямаше. Рестартирах рутера и нета тръгна - Linksys WRT54G. На какво ще се дължи това

Ами може на претоварване заради големия трафик, също така може връзките да са му дошли в повече (в което се съмнявам), а може просто нещо да се е сбъгясал...случва се на всякакво мрежово оборудване, я заради токов удар, я заради бъг в софтуера. Все пак това си остава един от добрите рутери в този клас.

bezimenen said:
Искам да мога да си тегля файлове а интернета искам да си е в 2те зали различен а не и в 2те зали да се ползват 2та нета. Ако сложа 3ти рутер как да го конфигурирам, невярвам да е толко сложно.

Всъщност сега ми идва една идейка, която може би ще проработи (е може и да съм пропуснал някоя пречка де :bgrin: ).

На входа (там от където идва интернета) на двете мрежи стоят 2 такива рутера нисък клас. Мрежите се свързват физически (в общ hub/switch или просто компютър с 2 интерфейса), след това се настройват IP-тата и мрежовите маски коректно за една локална мрежа. Задължително се изключват DHCP сървърите на рутерите се изключват и се настройват gateway-а на всеки един компютър да бъде задължително съответния рутер. Мисля, че така би трябвало всичко да е коректно или поне в момента не се сещам за евентуален проблем.

@Gudo не би трябвало да забива каквото и да го караш да прави.

Botev1912 said:

Относно твоя въпрос се интересувам дали има лимит на конекцийте от самия рутер при WireLess ? В смисъл пренебрегваме конекцийте които да ни отпуснати от ISP-то като ги приемаме за неограничен брой и от там въпроса ми е дали като съм с безжичната лан-ка мога да ползвам много конекций или рутера ще забива или ще ме шейпва автоматично на по-малко конекций ?

Gorgar said:
опитай де

192.168.0.1 : 192.168.2.1 .... 192.168.100.1 .... ;)

късмет

майтап фе

виж си ip-то на пцто

192.168.xxx.yyy

тогава рутера е

192.168.xxx.1

resetni rutera.taka toi 6te se varne v parvona4alno polojenie kato nov i togava tova koeto ti e napisal -Gorgar

imai vpredvit 4e razli4nite ruteri se resetvat po razli4en na4in,na nqkoi trqbva da zadarji6 kop4eto za reseta okolo 15sec.na drugi trqbva da izklu4i6 zahranvaneto da natisne6 reset-butona i kakto go darji6 natisnat ednovremenno da vklu4i6 i zahranvaneto.

Като те интересува нещо за даден продукт, трябва просто да идеш на сайта на производителя, да намериш продукта, а от там и документацията му....толкова е просто.

Ето тук: http://www.trendnet.com/asp/download_manag...4&SUBMIT=Go има всичко за твоята джаджа и пише, че ИПто е 192.168.0.1. За най сигурно прочети как се ресетва и го ресетни и почни на чисто. ;)

Lord_Gudo said:
Относно твоя въпрос се интересувам дали има лимит на конекцийте от самия рутер при WireLess ? В смисъл пренебрегваме конекцийте които да ни отпуснати от ISP-то като ги приемаме за неограничен брой и от там въпроса ми е дали като съм с безжичната лан-ка мога да ползвам много конекций или рутера ще забива или ще ме шейпва автоматично на по-малко конекций ?

Принципно от самия рутер ти си ги задаваш. На Canyon-а са 100 по default мисля. Но нали се сещаш, че тия глупави машинки на 15-20 закачени към тях устройства почват да полудяват :P И естествено 54Mbit A-sync канал като го разделиш на бройката закачени към него машини става... не за интернет а само за чат. :P Още повече, че тия 54Mbit на това устройство са си чисто теоретични. Може и да ги захапе, но само в идеални условия, а именно двете устройства на ~3 метра едно от друго и с пряка видимост. :)

как мога да разбера дадена игра кой порт ползва за онлайн, защото сега ми прави проблеми FIFA 07. Не мога да влезна в сървъра на ЕА. Пише, че имам проблеми с интернет връзката

Botev1912 said:
как мога да разбера дадена игра кой порт ползва за онлайн, защото сега ми прави проблеми FIFA 07. Не мога да влезна в сървъра на ЕА. Пише, че имам проблеми с интернет връзката

Пускаш играта,свързваш се с сървъра(т.с. без рутер,както си играеш бикновенно).

и в команд промпа:

netstat -b -n -a -p TCP

//всички IP/портове вход/изход от РС ти по TCP . И гледаш ехе-то на играта какво ти ползва и към къде се свързва. netstat /? за повече инфо и настройки

• 2 weeks later...

взех си рутер Linksys WRT54GC и вече съм на БТК АДСЛ и не мога да си пусна нет-а през рутера :(

вече 2-ри ден се мъча и нищо не става

ип-то на рутера е 192.168.1.1 дал съм му да клонира МАК адреса на ланкартата на ПЦ-то ама не става нищо...ако пък му дам да използва МАК-а на рутера пак не става...

помагайте щото се побърках :wacko:

никой ли не знае ? днеска съм изчел сигурно 20-30 страници писаници по тая тема и съм пробвал кво ли не и не мога да се оправя...в мануала на рутера пише да се смени ип-то на 192.168.2.1 но интернет така и не се появява :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...